Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 7 минута, Рапсоди рече

Стварно чему оволико расправљање  о кексу :ani_biggrin:, и ко то све  расправља о кексу. Или онај коме недостаје, или онај ко не престаје 12:smeha:

Мсммм да резимирамо, ако је време поста, а кекс је мрстан :)))о чему ми то онда причамо. 12:smeha: Посна плазма, пуј пике...:D 

Raspravlja se zato sto postoje nastrani koji uce da u toku posta mora biti apstinencije. Raspravlja onaj koji ima sta da kaze. Interesantno, da bas ti poznajes seksualni zivot onih koji raspravljaju. :)))

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 5 часа, Православни Србин рече

Нико није гадљив него је тај термин ,,,Србијанац" бесмислен.

Ја ништ не знадем, али знадем да је центар Србијанаца НИш ... ја тако чула 12:smeha:

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

Raspravlja se zato sto postoje nastrani koji uce da u toku posta mora biti apstinencije.

Пази братее, у току поста ко како може нека тако и практикује.У православљу не постоји императив. Постоје пожељна, стања ( ко може, нек може, ко  не може , нек не може). И нема ту, е мораш да се кексаш или еј ти тамо немој случајно да се кексаш.Ко како може, тако нека и живи.    

пре 7 минута, Trifke рече

Interesantno, da bas ti poznajes seksualni zivot onih koji raspravljaju. :)))

Одакледе :))) си извео овај закључак ? Дедер причај...:)

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ayla рече

Kontradiktorno djeluje ovo što stoji iznad.

deluje, jer ja se pitam, da li smo mi ljudi nekad gori od zivotinja, ne uperih prstom u nikoga ali ne vredi sto puta objasnjavati sta sam mislila, nek drugi okrecu i obrcu moje reci na nacin koji im odgovara

пре 5 минута, Ayla рече

Vrlo gruba si bila prema Sanji, koja ti se obratila biranim riječima i uz izvinjenje,

pazi,razmisljala sam sta cu da napisem jer nisam mogla da se iscudim da neko pita tako pitanje, pre toga rekavsi da me voli, ma daj, ono tipa, ti znas da te ja volim i lupi samar, a uopste se ne poznajemo niti smo prijateljice, da me voli, totalno nepromisljeno postaviti takva pitanja, verovatno bojeci se moje reakcije, pa se izvinila unapred

za mene su to degutantne stvari,ali ok pitala je, dobila je odgovor, diplomatija mi nije jaca strana rekoh vec, da mickam i licemerisem, iako deluje grubo, zao mi je

kad vidim da sam bila gruba, izvinim se, ali mnogi nastavljaju da se raspravljaju i svadjaju, zasto? stvarno mi nije jasno

пре 14 минута, Ayla рече

Raspravljaš sa učenim ljudima koji imaju više znanja od tebe, što je nepromišljeno.

teoretisanje i filozofiranje ne vredi nista bez dela, moze se upotrebiti naziv ovog foruma, ziva dela utehe, bez zivih dela utehe dzaba ti teorija

a gde su ta ziva dela utehe, ja ih nesto ne primecujem, ja primecujem ziva dela uvrede, toga ima napretek..

пре 18 минута, Ayla рече

Shvatam da nisi saglasna sa nečijim stavom... nisam ni ja, ali bi mi bilo van pameti da raspravljam o vjeri sa o Zoranom,

pa nemoj, tvoj izbor, nije otac Zoran jedini otac, ima ih milion, ja ih poznjem mnogo a ne idealizujem nijednog, koliko ih ti poznajes, mislim duhovnika,svestenika itd?

пре 21 минута, Ayla рече

ali kako i sam kaže, govori jezikom koji se razumije

axa, ali onda ako neko ima suprotno misljenje od njegovog, odma krene vredjanje, omalovazavanje itd, jako lepo i primereno zaista...

пре 23 минута, Ayla рече

Da li smo manji vjernici od tebe, ne znam... vidjećemo svi jednoga dana.

ehh pa gde sam to napisala? zasto se osecas prozvanom? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Пази братее, у току поста ко како може нека тако и практикује.У православљу не постоји императив. Постоје пожељна, стања ( ко може, нек може, ко  не може , нек не може). И нема ту, е мораш да се кексаш или еј ти тамо немој случајно да се кексаш.Ко како може, тако нека и живи.    

Одакледе :))) си извео овај закључак ? Дедер причај...:)

Pa vidis neki postavljaju imperative i to ne neki nego mnogi i to cuveni. ;)  Pozeljno stanje nije uzdrzanje narocito ne 200 dana u godini ali neki nastrani kazu da je to obavezno. Zbog takvih se raspravlja i prica. 

Zakljucak na osnovu ovoga: Стварно чему оволико расправљање  о кексу :ani_biggrin:, и ко то све  расправља о кексу. Или онај коме недостаје, или онај ко не престаје 12:smeha:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Phoebe рече

A vernici poslušni pa apstiniraju, ma idi bre.. Samo golaći žive u poslušanju :)))

Neces verovati ali ima dosta jadnika koji slusaju. Da samo mozes cuti neke od prica smucilo bi ti se. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Рапсоди рече

Или онај коме недостаје, или онај ко не престаје 12:smeha:

Evo, ja skoro ni rec ne progovaram. Ne mogu samo da ih ucutkam kol`ko melju.

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

Pa vidis neki postavljaju imperative i to ne neki nego mnogi i to cuveni. ;)  Pozeljno stanje nije uzdrzanje narocito ne 200 dana u godini ali neki nastrani kazu da je to obavezno. Zbog takvih se raspravlja i prica. 

Zakljucak na osnovu ovoga: Стварно чему оволико расправљање  о кексу :ani_biggrin:, и ко то све  расправља о кексу. Или онај коме недостаје, или онај ко не престаје 12:smeha:

Трифке брате, шта ћеш ти на овој теми ;) Ти не би смИо ни да привириш овђе :smeh1: 

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

deluje, jer ja se pitam, da li smo mi ljudi nekad gori od zivotinja, ne uperih prstom u nikoga ali ne vredi sto puta objasnjavati sta sam mislila, nek drugi okrecu i obrcu moje reci na nacin koji im odgovara

pazi,razmisljala sam sta cu da napisem jer nisam mogla da se iscudim da neko pita tako pitanje, pre toga rekavsi da me voli, ma daj, ono tipa, ti znas da te ja volim i lupi samar, a uopste se ne poznajemo niti smo prijateljice, da me voli, totalno nepromisljeno postaviti takva pitanja, verovatno bojeci se moje reakcije, pa se izvinila unapred

za mene su to degutantne stvari,ali ok pitala je, dobila je odgovor, diplomatija mi nije jaca strana rekoh vec, da mickam i licemerisem, iako deluje grubo, zao mi je

kad vidim da sam bila gruba, izvinim se, ali mnogi nastavljaju da se raspravljaju i svadjaju, zasto? stvarno mi nije jasno

teoretisanje i filozofiranje ne vredi nista bez dela, moze se upotrebiti naziv ovog foruma, ziva dela utehe, bez zivih dela utehe dzaba ti teorija

a gde su ta ziva dela utehe, ja ih nesto ne primecujem, ja primecujem ziva dela uvrede, toga ima napretek..

pa nemoj, tvoj izbor, nije otac Zoran jedini otac, ima ih milion, ja ih poznjem mnogo a ne idealizujem nijednog, koliko ih ti poznajes, mislim duhovnika,svestenika itd?

axa, ali onda ako neko ima suprotno misljenje od njegovog, odma krene vredjanje, omalovazavanje itd, jako lepo i primereno zaista...

ehh pa gde sam to napisala? zasto se osecas prozvanom? 

Quotah sve, da bih stavila tačku na raspravu sa tobom... suvišno je objašnjavati, jer se vrtimo u krug.
Ja rekoh!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Trifke рече

Neces verovati ali ima dosta jadnika koji slusaju. Da samo mozes cuti neke od prica smucilo bi ti se. 

Čudno. Imam prilike da slušam kuknjavu o izbegavanju seksa i inače, što je strogo zabranjeno, pa mi ova ujdurma pomalo smešna. Mada, otkud znam, ima svega i svačega

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, obi-wan рече

Evo, ja skoro ni rec ne progovaram. Ne mogu samo da ih ucutkam kol`ko melju.

Ко о чему, баба о уштипцима...

Зар не беше....све се врти око пара, а не око кекса...:smeh1:

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Трифке брате, шта ћеш ти на овој теми ;) Ти не би смИо ни да привириш овђе :smeh1: 

Oprostite mati igumanijo sto nisam trazio vas blagoslov! :))   

Ko kaze da nebih smeo da privirim? Mozda neki cuveni duhovnik koji govori da ako bracnici nece decu treba da zive kao brat i sestra? :)))

• Хахаха 1

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Рапсоди рече

Ко о чему, баба о уштипцима...

Зар не беше....све се врти око пара, а не око кекса...:smeh1:

Nije sve u parama, ima nesto i u zlatu...

• Радостан 1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Phoebe рече

Čudno. Imam prilike da slušam kuknjavu o izbegavanju seksa i inače, što je strogo zabranjeno, pa mi ova ujdurma pomalo smešna. Mada, otkud znam, ima svega i svačega

Ima velikih tragadija, na zalost. Neka nam Bog bude u pomoc! 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...