Jump to content

Сексуални односи по Календарчету

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 21 минута, Bokisd рече

Naravno da su bogougodne obe stvari, kada verni sluze Bogu.

Mislim, da Pavle, samo hoce da, kako kaze, ....da svi budemo, sto bezbrizniji.....kako bi lakse sluzili Bogu. Pa, onda, neka svako ustroji takav duhovni zivot, da li u braku ili van, svejedno.

Ali, opet, na kraju ostaje ono sto prica Pavle,....'Јер хоћу да сви људи буду као и ја; али сваки има свој дар од Бога: овај дакле овако, а онај онако.'......

On hoce da svi budu, kao i on ( neozenjen ). On ima ovo, kao neku veliku zelju i nadu i savet za verne. Ali, samo kao zelju, ne i kao zapovest, jer, svako ima svoj dar od Boga, ,.....nije lako biti sam i neozenjen i ne mogu svi da nose tezinu takvog ( duhovnog ) podviga borbe protiv svoje prirode koja je vrlo jaka u coveku ( seks ).

Pitaj vladana on će ti sigurno smirenije objasniti gde grešiš, jer ja a ne samo ja smo 1000 puta to već pokušali, prvo naljubazan način, potom na malo oštriji, do toga da već I nemamo snage prema tebi za bilo kakvu ljubaznost.

Eto imaš I druge na forumu, ja neću više citirati tvoje komentare a to radim isključivo da će se desiti čudo I da ćeš ponekad barem ponovo sve pročitati I razmisliti kad ti jedan profesor teologije objašnjava I čudi se da ti u sledećem odgovoru uzmeš pa ti objašnjavaš njemu.

Svako dobro unutrašnji problem se reše niko ti nije rekao da si korisnik psihijatrijskih usluga ili da bi trebalo da budeš, osim Vlade jer mu je to u njegovom malom svetu upravo to značilo I ništa drugo od toga.

Neću više odgovarati tebi I neću se više nadati da ćeš se barem jednom malo zamisliti I priznati grešku.

Vidiš meni se prigovara I kad priznajem grešku I tražim oproštaj, pa šta da se radi atletika je kraljiva svih sportova.

• Свиђа ми се 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.4k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Гости
пре 7 минута, Sofija_ рече

jadnicak, ti jedva docekao da te trudna zena spopadne

ne pada mi napamet da sudim, samo govorim ono sto znam, vidim i mislim

jasta, opravdavati svoje grehe/slabosti teoretisanjem, a praksa jok ccccccc

nisam ja neki teoreticar, ali se borim protiv svojih slabosti, ne opravdavam ih, a ti?

Контрадикторна си скроз, читај се :)

Преформулиши питања и можда наставим конверзац'ју.

Подели на овим сајтовима

пре 45 минута, Гајић рече

Хвала Богу, па од тебе нећу учити шта је рекао Павле, јер Трифке тек назначи разлике тадашњих и данашњих прилика у друштву. Наравно да нико нормалан неће наскочити на жену пре литургије. Логику баш и не тражим у Хришћанству, напротив :)

Значи ја као ожењен угађам жени :)))па је ето то и пресудило да се касније престану одабири Епископа од ожењених и тиме се световњаци на неки начин избаце из цркве и постану грађани Царства другог реда :0205_whistling: 

Опет ниси дао одговор, но си се измакао, али да се треба коме судити како није шта хришћански урадио, осуо би сву паљбу са логиком митарстава :ani_biggrin:

Ali, da li se , kada apostol prica o molitvi, odnosi samo na liturgiju ?

Valjda je logicno ocekivati, da postoje jos mnoge druge situacije koje mogu da se regulisu,....obostranim dogovorom radi uzdrzanja u braku.... ?

"Да би се предали посту и молитви.

Објашњава шта значи његов израз: привремено, тј. кад дође време да обитавају у молитви, односно, да се моле с посебном усрдношћу. Није једноставно рекао: "ради молитве", него: да би се предали молитви. Да је апостол сматрао да је супружнички живот препрека за уобичајену свакодневну молитву, како би онда на другом месту рекао: Молите се без престанка (1. Сол, 5; 17). Дакле, да би ваша молитва била срчанија, уздржите се једно од другог: иако не скрнави, (брачно) спајање омета благочестиво делање. "  ( sv. Teofilakt Ohridski ).

Opet, mislim, sve po onom sto kaze Pavle, da budemo sto bezbrizniji , sa sto manje briga za svetske stvari, kako bi lakse i usrdnije ( kako se kaze danas, koncetrisanije ) sluzili Gospodu.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Гајић рече

Контрадикторна си скроз, читај се :)

isto kao i ti ;)

пре 1 минут, Гајић рече

Преформулиши питања и можда наставим конверзац'ју.

nemoj... i ovo mi je bilo dovoljno sto udjoh na stranicu smirenih koji ne koriste kalendarce, jadno kalendarce sta napravi od ljudi ccc

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pitaj vladana on će ti sigurno smirenije objasniti gde grešiš, jer ja a ne samo ja smo 1000 puta to već pokušali, prvo naljubazan način, potom na malo oštriji, do toga da već I nemamo snage prema tebi za bilo kakvu ljubaznost.

Eto imaš I druge na forumu, ja neću više citirati tvoje komentare a to radim isključivo da će se desiti čudo I da ćeš ponekad barem ponovo sve pročitati I razmisliti kad ti jedan profesor teologije objašnjava I čudi se da ti u sledećem odgovoru uzmeš pa ti objašnjavaš njemu.

Svako dobro unutrašnji problem se reše niko ti nije rekao da si korisnik psihijatrijskih usluga ili da bi trebalo da budeš, osim Vlade jer mu je to u njegovom malom svetu upravo to značilo I ništa drugo od toga.

Neću više odgovarati tebi I neću se više nadati da ćeš se barem jednom malo zamisliti I priznati grešku.

Vidiš meni se prigovara I kad priznajem grešku I tražim oproštaj, pa šta da se radi atletika je kraljiva svih sportova.

Pa, dobro, nisam video neku nasu bas takvu konverzaciju gde si ukazao ne neke moje velike greske povodom ove teme o kojoj pricamo.

( sto se tice tvoje konverzacije sa Vladanom , ne znam tacno u cemu je problem, ne bih da ulazim u problem )

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 10 минута, Bokisd рече

Opet, mislim, sve po onom sto kaze Pavle, da budemo sto bezbrizniji , sa sto manje briga za svetske stvari, kako bi lakse i usrdnije ( kako se kaze danas, koncetrisanije ) sluzili Gospodu.

Ја раздвајам "веру",јер је иста услов безбрижности од стања бића-смућености. За личан однос не видим потребу за концетрацијом, већ потробу за искреношћу.

Горе од тебе  наведену тежњу ка концентрацији бих назвао: "фантазијом оних који се не мире са собом и полако клизе у хидре." 

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Гајић рече

Ја раздвајам "веру",јер је иста услов безбрижности од стања бића-смућености, а за личан однос не видим потребу за концетрацијом, горе наведено бих назвао: "фантазијом оних који се не мире са собом и полако клизе у хидре." 

Imas svoj sistem i radis po savesti. I, svako neko, radi takodje po svojoj savesti i kako se kaze, tako stoji u Bogu. 

Ali, samo da dodam,  da, za tu' neku koncetraciju Zlatoust kaze da molitva kod obostranog uzdrzanja biva,...... ' но при воздержании молитва бывает совершеннее' ....Teofan Zatvornik....'Заповедует воздерживаться во время поста для усерднейшей молитвы: '..... Teofilakt Ohridski,....'Дакле, да би ваша молитва била срчанија, уздржите се једно од другог'....

Jednostavno, nekako smo duhovno bodriji za usrdniju i srcanijiu i savrseniju molitvu, koja moilitva je neki nas nacin komuniciranja sa Bogom.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Vladan3 рече

Нема одговора на моје примедбе него само спин и то какав

Moraćemo u dva odgovora.

Prvo mi reci šta sam Nini loše rekao ili uradio.

Pa kad ti budem odgovorio onda mi postavi pitanje za Boksida.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Prijeti ti sa čokoladom za tebe nije ništa...pa mislim.:))

Da, ne poveruješ čoveče. Još sam namerno bio pažljiv a u svrhu da istražimo da li u Pismu ima post ili nema u tom odeljku I onda se pojavi neko, da mi priča kako sam bezobrazan.

Ali ajde da sačekamo I njegov odgovor, ne znam šta će sledeće smisliti.

• Тужан 1

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 12 минута, Bokisd рече

Imas svoj sistem i radis po savesti. I, svako neko, radi takodje po svojoj savesti i kako se kaze, tako stoji u Bogu. 

Ali, samo da dodam,  da, za tu' neku koncetraciju Zlatoust kaze da molitva kod obostranog uzdrzanja biva,...... ' но при воздержании молитва бывает совершеннее' ....Teofan Zatvornik....'Заповедует воздерживаться во время поста для усерднейшей молитвы: '..... Teofilakt Ohridski,....'Дакле, да би ваша молитва била срчанија, уздржите се једно од другог'....

Jednostavno, nekako smo duhovno bodriji za usrdniju i srcanijiu i savrseniju molitvu, koja moilitva je neki nas nacin komuniciranja sa Bogom.

Све је то један процес који траје. Не треба ми концетрација да бих се молио, нисам факир :))) 

Још увек ми ниси дао одговор, већ и даље кокетираш и користиш покривало цитологије.

А и упитах те: "зашто је Господ спасао Марију"?

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Moraćemo u dva odgovora.

Prvo mi reci šta sam Nini loše rekao ili uradio.

Pa kad ti budem odgovorio onda mi postavi pitanje za Boksida.

Нина: Ништа. Поставио си се као зналац за нешто што ниси. У томе је спин претходног поста јер скрећеш тему на "рекао си да сам према њој био груб" а ја то нигде нисам рекао.

Бокисд: У претходном спинованом посту си признао став са висине према Бокисд као и то да ћеш тако да наставиш да га караш. Чиме си се поставио на тај положај у односу на њега, да га караш и дајеш му нешто као дијагнозу, не знам а мислим да у принципу није ни битно.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

Нзм, некако се не слажем са тезом да је неко ко је самац у стању да боље служи Богу него онај ко није. Зар  једна од суштина Хришћнства не лежи управо у заједници. Брак и породица су заједница, заједница љубави, где човек кроз заједницу са својом женом и децом остварује и заједницу са Богом. Зато је Св. Јован Златоусти и назвао породицу ,,малом Црквом".

Слажем се да су оба пута (брак и монаштво) подједнако добра и да се у оба може добро служити Богу и да ниједан од њих није ,,вишег" или ,,нижег" ступња.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Vladan3 рече

Нина: Ништа. Поставио си се као зналац за нешто што ниси. У томе је спин претходног поста јер скрећеш тему на "рекао си да сам према њој био груб" а ја то нигде нисам рекао.

Oš ti sada kopiram deo, gde si mi rekao da treba da se izvinim Nini I bksidu, ne zbog toga šta sam rekao, nego zbog stava kojim sam se poslužio?  Stav prema nini imam izvanredan, ja joj čak nisam ni rekao da greši, nego da ću to istražiti, dakle nisam se pokazivao kao učitelj ali  tebe baš zabole I za to.

Kažeš da znalac nisam, ali da se slažeš sa mojim tekstovima, koga sad lažeš sebe ili mene.

Što se boksida tiče karaće ga drugi I to mnogo ali ti nemaš herca da ga pokaraš pred nama.

Ti ustvari sada na silu svoj bezobrazni upad u dijalog između mene I nine pravdaš I natežeš do te mere da će ti pući luk gospodine robine hude.

Dijalog između mene I nine je imao ploda, jer su se javljali ljudi neoperećeni drugi ljudima (što ti nisi) I davali razne prevode I razjašnjavali ono što smo ja I nina govorili.

пре 13 минута, Vladan3 рече

не знам а мислим да у принципу није ни битно.

Naravno da ne znaš I da u principu nije ni bitno, jer tvoj upad I nije bio bitnosti radi, već da diskredituješ nekoga tj. mene.

Držim te za reč da se slažeš sa mojim teološkim pogledima, po tvom sopstvenom priznanju I da sledeći put kad budeš meni rekao da se pravim znalac a da to nisam, važiće isto kao da si rekao sebi.

Nisi se javio sa svojim teološkim pogledom na temu, nego si mene opleo a da ti posle celoog dana prepiske zaključak bude, "ne znam a mislim da u principu I nije bitno"

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Гајић рече

Све је то један процес који траје. Не треба ми концетрација да бих се молио, нисам факир :))) 

Још увек ми ниси дао одговор, већ и даље кокетираш и користиш покривало цитологије.

А и упитах те: "зашто је Господ спасао Марију"?

Koncetracija kao usredsredjenost na stvar koju obavljamo.

Tako i za molitvu, moze da pomogne.

A, sta sad ovo znaci, zasto je spasao Mariju ? Kakve veze ima sa temom ? :scratch_head:

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...