Jump to content

ZAPLENjENO 27 KILOGRAMA SKANKA: Uhapšeni sveštenik i veroučitelj

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

пре 18 минута, Срђан Шијакињић рече

Не улазећи у канонско право, чисто са позиције здравог разума, будући да оптужница не мора да буде подигнута месецима, невероватно ми је да неко ко је ухваћен на делу шверца дроге може да служи Литургију без проблема...

Можда човек стварно нема никаве везе са тим. То не би било ни први ни последњи пут.

Због тога постоји истрага, подизање оптужнице, и суђење.

Ми имамо своје мишљење о нечијој кривици само на основу писању медија. Дал су медији икада погрешили?

А шта ми знамо. Знамо да је затечен у колима у којима се налазила дрога, и да је због тога приведен.

Подели на овим сајтовима

Невероватно је да неко иде у затвор због марихуане. Треба уредити закон слично као за алкохолна пића и мирна бачка. Многима би досадило коришћење марихуане, смањио би се број корисника, а не као сада што многи користе марихуану и то углавном албанске производње.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Занимљиво је да сви његови парохијани о свештенику причају све најбоље. Одличан беседник, појац, веома приступачан са људима...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Ђорђе Р рече

Можда човек стварно нема никаве везе са тим. То не би било ни први ни последњи пут.

Због тога постоји истрага, подизање оптужнице, и суђење.

Ми имамо своје мишљење о нечијој кривици само на основу писању медија. Дал су медији икада погрешили?

А шта ми знамо. Знамо да је затечен у колима у којима се налазила дрога, и да је због тога приведен.

Можда нема, али највероватније има :) Затечен у колима у којима се налазила дрога, поред вероучитеља обученог као женско. :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Поуке.орг инфо рече

Занимљиво је да сви његови парохијани о свештенику причају све најбоље. Одличан беседник, појац, веома приступачан са људима...

Ко зна каква га је мука натерала, можда је стварно супер човек, само што не би смео да настави да служи, бар неко време... 

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Не може се о моралу и карактеру овог свештеника и вероучитеља судити на основу потпуно произвољних закона који нешто забрањују. Да су у некој другој држави, полицајац би им можда само пожелео срећан пут. С друге стране, неки тврдошки монаси би лако могли бити на месту ове двојице да је Тврдош у Америци за време прогибиције. 

Подели на овим сајтовима

Tako bismo mogli onda za sve da kažemo da je proizvoljnost. Tako je kako je, i dok je tako, trebalo bi se u skladu sa tim i ponašati.

Čini mi se da ima i razlike. Alkohol možeš da piješ da se ne napiješ, dok travu ne možeš da duvaš a da se ne naduvaš.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Не може се о моралу и карактеру овог свештеника и вероучитеља судити на основу потпуно произвољних закона који нешто забрањују. Да су у некој другој држави, полицајац би им можда само пожелео срећан пут. С друге стране, неки тврдошки монаси би лако могли бити на месту ове двојице да је Тврдош у Америци за време прогибиције. 

Лично се начелно слажем, али из перспективе Цркве ми се чини да није баш овако. У Предању и животу Цркве алкохол очигедно није проблематичан, без залажења у узроке, то је чињеница. Са друге стране, то није случај са сканком, марихуаном уопште. Према томе, није проблем овде што је свештеник превозио марихуану, већ што није своју вољу и своје мишљење подредио вољи и ставу Цркве. Ако Црква сматра да  је нешто проблем (марихуана) и да свештеници не би требало да се тиме баве, нема свештеник шта даље ту да размишља... Иако можда лично сматра да је марихуана мања опасност и за тело и за дух од манастирске ракије (у шта нпр. ја лично потпуно верујем).

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Vladan3 рече

Једва сам отишао у школу вечерас, хтедох да зовем помоћника директора и да кажем да нећу доћи јер ми није добро...

Meni nije nelagodno, sve mi je nekako montipajtonovski, smešno 

Подели на овим сајтовима

Нису они починили никакав "грех". Није у Библији ни у хришћанству никакав грех да превозиш робу са једног места на друго.

Само је овим савременим Пилатима и Римљанима то против неког њиховог измишљеног "закона".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Начелно се слажем ( :D ) са твојим пост-ом осим у овоме: 

пре 1 сат, Срђан Шијакињић рече

Према томе, није проблем овде што је свештеник превозио марихуану, већ што није своју вољу и своје мишљење подредио вољи и ставу Цркве. Ако Црква сматра да  је нешто проблем (марихуана) и да свештеници не би требало да се тиме баве, нема свештеник шта даље ту да размишља...

Рецимо, оно Павлово (које је толико злоупотребљавано*): "Свака душа да се покорава властима које владају, јер нема власти да није од Бога....." одлично осликава овај проблем. Хришћани нису позвани да праве (политичке) револуције, игноришу "земаљске законе" када им се прохте и по томе буду "познати у народу", него да буду хришћани ма у каквом државном уређењу се нашли. 

Јуанито је навео одличан пример прохибиције - шта онда када је у питању нешто што "није проблем"? Свакако не сматрам да је у таквим случајевима скроз Ок изигравати бунтовника. 

*кажем злоупоребљавано јер при навођењу цитата заборављају колико је оних који су мученички пострадали јер нису хтели да се покоре властима поводом конкретног закона.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 1. 3. 2018 at 16:47, Grizzly Adams рече

Нису они починили никакав "грех". Није у Библији ни у хришћанству никакав грех да превозиш робу са једног места на друго.

Само је овим савременим Пилатима и Римљанима то против неког њиховог измишљеног "закона".

Zaista nije to u redu. Ovaj naš sveštenik na primjer bio osudjen i rasčinjen jer je prevozio i švercovao papire tj. pare, šta tek onda očekavati za mjih?

http://ekonomika.eurozpravy.cz/evropa/85894-skandal-knez-si-zil-v-luxusu-pres-vetikanskou-banku-chtel-vyprat-miliony-eur/

Bilo je toga i prije deset godina a sad prave takvu senzaciju s tim:

https://www.novinky.cz/koktejl/140944-srbsky-mnich-jde-kvuli-marihuane-za-mrize.html

https://www.novinky.cz/koktejl/148292-pole-s-konopim-je-dar-bozi-tvrdil-knez-policii.html

Подели на овим сајтовима

У целој причи ме највише погађа тај бивши вероучитељ, јер сам и ја био верочитељ и добро знам колико су моје (бивше) колеге велики људи. Они су понајбољи у читавој Цркви и жао ми је што се и та света професија сада блати. Помагајте људи, зна ли неко: да ли је тај настрани - вероучитељ, или није и од кад није?

Клирици су нешто друго. Имали смо недавно владике педере и педофиле, ево ништа им не фали - не знамо да ли су макар и кратку епитимију добили - живе мирно и пензионисано, скоро заборављени. А попови су тек цвећке, имали смо и четнике-војводе и љотићевце и партизане и удбаше. Недавно је један поп, члан овог форума, ухваћен у наркоманији. Други, опет члан нашег форума, је тукао наркомане па га је јавност разапињала. Није му ни то било доста, па је после и убио једног таквог. Сада овај из Пожеге швера дрогу, па се опет нађу они којима ће и то да смета :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

Покушава да се релативизује криминална радња и тешки преступ. Да ли би то значило да и други треба да се баве тиме? Или једноставно да свештеници поред служења службе гаје марихуану и стављају је у промет? Мислим да не би било тако релативно да  неко то чини вашој деци.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...