Jump to content

ZAPLENjENO 27 KILOGRAMA SKANKA: Uhapšeni sveštenik i veroučitelj

Оцени ову тему

Milan Nikolic

Препоручена порука

Ово је стварно срамота.Размишљао сам можда је само један знао за дрогу.Например овај маскирани, али би онда свештенику било ваљда чудно што је овај у хаљини.Пали су на тој хаљини јер ни један не може да каже да није знао када обојица знају да је један маскиран.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, о.Бане рече

" И СКАНК весели срце човеково".... :)

Први и основни извор свега је “радује се душа моја у Господу…“  Страх од греха не спасава од греха! Радост у Господу спасава!

https://pouke.org/forum/index.php?/index/1346440445/d0bfd0bed183d187d0bdd0b8/извор-лажне-религије-је-неспособност-да-се-радујемо-r8447/

Lucerna corporis tui est oculus tuus. Si oculus tuus fuerit simplex, totum corpus tuum lucidum erit. Si autem oculus tuus fuerit nequam, totum corpus tuum tenebrosum erit. Evangelium Secundum Matthaeum 6, 22-23

In nomine + Patris, et + Filii, et Spiritus + Sancti. Amen.

Подели на овим сајтовима

Неки основни грађански ред био би да се Епархија жичка огласила, да не говоримо о Христовим заповијестима. У добру ја лако бити добар...

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bernard рече

Први и основни извор свега је “радује се душа моја у Господу…“  Страх од греха не спасава од греха! Радост у Господу спасава!

https://pouke.org/forum/index.php?/index/1346440445/d0bfd0bed183d187d0bdd0b8/извор-лажне-религије-је-неспособност-да-се-радујемо-r8447/

ajde.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, александар живаљев рече

Неки основни грађански ред био би да се Епархија жичка огласила, да не говоримо о Христовим заповијестима. У добру ја лако бити добар...

Nabrali vodu u usta ko i oni naši u Poljskoj. Ali ozvace se ako neko iz Eparhije bude morao platiti kauciju novcem iz eparhijske kase, blagajne, to se desilo s onim našim nesrecnim kapelanom. Primasa strašno pogodila takva okrutnost suda prema njegovoj kasi jer je kauciju morala platiti i za njega jamčiti biskupija da nece pobjeci od sudjenja negdje van zemlje u inostranstvo. A ovo boldovano ne znači, biskup ce ga objesiti, iako izgleda, po svemu sudeci nije bilo daleko od toga, vec biskup ga suspendirao, mora se iseliti sa parohije van.

Wikary palił marihuanę z nastolatkami. Biskup go zawiesza, każe się wyprowadzić 

https://www.tvn24.pl/katowice,51/kara-suspensy-dla-ksiedza-ktory-palil-marihuane,519037.html

Jedan od komentara, prvi pod člankom:

500 zł poręczenia. któryż to są był tak okrutny wobec prymasowej kasy. Przecież powinien co łaska.

U slobodnom prevodu: 500 zlota za kauciju! Kako su tako bezdušni, imaju li oni (sud ii policija) smilovanja prema primasovoj kasi?  

Prvo što su uradili su demantovali da su oni mladenci bili  ministranti pa vjerovatno i tu bude dosta takvih raznih demantovanja a možda padne i kakva suspenzija.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, о.Бане рече

" И СКАНК весели срце човеково".... :)

Na Moravi teško, naši mladenci se radje ožeru, oleše u kafani jer strašno rado pjevaju i plešu a bez vina, piva i šljivovice je to bzvz. To nije to.

https://www.youtube.com/watch?v=IaKvHA_1bEc

Ostala slična moravska videa:

https://www.youtube.com/results?search_query=moravská+challenge

https://www.youtube.com/watch?v=pbocAId-iaE

Подели на овим сајтовима

• Гости
пре 7 часа, александар живаљев рече

У кризи и јесте суд Божји! Лако је бити праведник у туђем паду. Колико ли их овде има који чине слично? 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Вилер Текс рече

Наравно да је вест лоша. Али по тој логици не би требало ићи ни код лекара, ни у војску, ни у школу...Свуда се дешавају овакве ствари.

Ми у Цркви имамо две хиљаде година искуства и ту је било и биће и светих људи, оних који су грешили и отпадали на разне начине па се покајали или  нажалост не.

Ово је нешто што се десило у нашем палом свету, а новине генерално сваки дан промовишу "палост" као добру, а онда кад се ухвате нечијег пада наслађују се истим.

Далеко им лепа кућа.

Слажем се, није овде проблем што су један поп и један вероучитељ направили неку глупост, опште је познато да у сваком житу има кукоља.

Али ће бити проблематично ако СПЦ не реагује адекватно. Адекватно би било да се изда саопштење у којем се јавности саопштава какве мере ће се предузети према тим људима уз неку пропратну, макар симболичку, поуку. Неадекватно би било да се праве Енглези, као да се ништа није десило. Надам се овом првом.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Срђан Шијакињић рече

Али ће бити проблематично ако СПЦ не реагује адекватно.

До сада нисам видела званично саопштење о ставу према вакцинацији, на пример. Ако не у виду молбе и апела, онда макар да ограде од оних који нон стоп исттупају у јавност против вакцина, а притом се позивају на бога/препуштеност Вољи и сл. 

Мислим, ако већ говоримо о озбиљнијим стварима...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Познајемо свештеника.Срдачан човек.Никада не би помислили на овако нешто.И даље не верујем.Најлакше је бацити камен.Мали труд је потребан за то.Не заборавимо како медији знају да малтене упропасте животе свештеничких породица.

У прилогу бих подсетила на речи Светога Јована Лествичника:

Када сам једном приликом чуо неке људе како оговарају, ја им запретих. Делатељи овога зла су у своју одбрану наводили да тако чине из љубави и бриге за онога који је био предмет оговарања. А ја њима рекох: Онога који тајно оклевета ближњега свога, тога отерах (Пс.100,5). Ако заиста волиш ближњега како кажеш, помоли се тајно, а не да исмеваш човека. То је начин који је угодан Господу. А и ово нека ти не остане непознато, па ћеш се чувати да не осудиш људе који се спотакну: док је Јуда био ученик Христов, разбојник је припадао убицама; и чудо, како да се у једном магновењу зби са њима таква промена!...

Ко хоће да победи духа оговарања, нека кривицу не приписује ономе који је пао, већ демону који га је оборио. Јер, нико баш нарочито не жели да греши против Бога, мада нико од нас не греши принудно.

Знао сам човека који је јавно згрешио, а тајно се покајао. И онај кога сам осудио као блудника, беше већ пред Богом невин, умилостививши га искреним обраћењем.

Никада се немој устручавати пред оним који у твоме присуству оговара ближњега, него штавише реци: „Стани, брате! Ја сваки дан падам и у теже грехе. Па, како могу да га осуђујем?" Тако ћеш једним замахом начинити два добра: једним леком излечићеш и себе и ближњега.

Један од најкраћих путева да се добије опроштај грехова јесте: не осуђивати. Не судите, и неће вам се судити (Лк.6,37). Као што се ватра противи води, тако је и осуђивање страно ономе који хоће да се покаје.

Немој осуђивати чак ни када би видео некога да греши и на самој самрти: Суд Божији људима није познат. Неки су јавно чинили велике грехове, али су још и веће врлине чинили тајно. И они који су им се тако радо ругали, преварише се, јер од дима нису видели сунце.

thumb_prod13263__800x600_1516980737_0.jpg

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Дакле, на месту бр. 1 у задобијању медијске пажње је — преусмеравање пажње.

Преусмерити пажњу са битних дешавања на небитне.

Преусмерити пажњу да смо у сред градских избора, да је незапосленост фрапантно висока и за то време, оперативно, куповати гласове тих истих незапослених пакетима кафе, паштета и др.

Колико год било непримерено то што су покушали, ово се тиче двојице залуталих несрећника, ништа нису радили у име СПЦ или носили то на часове или верницима, није сад неки национални проблем за "забринутост", не преоблачи се сваки од нас у жену нити товари тону дроге у гепек.

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...