Jump to content

Дејан Мачковић: ПРОБЛЕМ ПОСТА У САВРЕМЕНО ДОБА

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 185
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 18 часа, Vasa L. рече

ali ne znam kako oni misle da mladi ljudi bracni parovi,

da leze zajedno u krevetu kao brat i setra ovih 50 dana, nije mi jasno?

Ха, прво не морају да леже заједно у постељи, могу одвојено...:D и да се предају посту и молитви...тада има смисла. :) 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Vasa L. рече

Ja danas uneo dva kubika drva, buduci da se otegla ova zima, i pronasao sam se u ovom sto kazu oci o osecanju zamora i fizicke isrpljenosti,

i jedoh za rucak neki paprikas od pecuraka i krompira ali na ulju, sad koliko sam prekrsio post, nisam pametan?

Свако има своју меру, битно је да постиш...

Види овако и волови тегле и  вуку, а једу само биљну храну (биљоједи) значи нема меса, преждеравања и такооо тооо :smeh1: па шта им фали. Ја не знам људска врста шта је,  биљојед или месојед, али обзиром на дужину црева лако је закључити  којој врсти припадамо. :)

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Ха, прво не морају да леже заједно у постељи, могу одвојено...:D и да се предају посту и молитви...тада има смисла. :) 

Ako im nije do toga , što su se ženili?

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, о.Бане рече

Кажем ја у проповеди мојим парохијанима у недељу пред пост : "немој да би ме неко питао како да пости!!! Не знам ни ја како ћу,јер није то баш лако. А онај ко ми каже да воли више да једе барени кромпир од ћевапа..хм..није нешто у реду. Али пошто је пост као од прилике тренинг,свако ће себи бити најбољи духовник". Пошто већ знају моје проповеди на ту тему нису се много потресли. Али на крају додам " онај ко ми каже да је јуче јео месо а да је отишао да се помири са кумом са којим не прича три године,да је помогао болесном комшији и исцепао ми дрва,да се више не свађа са женом,одмах ћу га причестити. И добро.... Прилази ми једна жена пре пар дана која је јако болесна али редовно долази на богослужења,редовно се исповеда и причешћује. Још прошле године сам јој дао благослов да може да једе јачу храну јер прима цитостатике и не може да пости. Било јој је тешко да прихвати да једе месо и млеко у време поста,али сам је наговорио некако. Пита она мене " оче како сад да постим овај пост"? Ја јој рекох " онако како смо се договорили,пости колико и како можеш". А она ће мени..." е добро..али да вам кажем још нешто. Била сам пре два дана код моје некадашње најбоље пријатељице са којојм са се посвађала и не разговарамо већ седам година. Послушала сам вас и отишла да тражим опроштај и помирили смо се. Сад се сваки дан видимо и чујемо. А ја оче због лекова морам бар мало млека да попијем сад у посту". Постидела ме је жена. Хтео сам да побацам све шерпе са чорбама,сојом,кромпиром.пасуљем и осталим глупостима.

Брате, расплакао си ме.

,,Формалисти, завршићете у формалину!"
                                             Блажени Леон Нови Професионалац

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Zoran Đurović рече

Какве су ово глупости? Текст је јако лош. Наопачан. Овакве ствари имају негативан утицај на душевно здравље наших верника. Нити смрди, нити мирише, па свако да се препозна у овоме: од енкратита до николаита. 

Уз дужно уважавање, вама све што мирише на Митрополију црногорску-проморску  делује наопачно :smeh1:...ма има наши верници сви до једног да се душевно поразбољевају од  читанија оваквог  штива 12:smeha:

Шалу на страну не видим ништа лоше у тексту, мени се баш свиђа  :) а наслов текста  баш је готиван  "  Смисао великог  поста  "

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, kopitar рече

Ako im nije do toga , što su se ženili?

Није поента да ли им је или није до тога, и наравно да им јесте до тога, али све има своје време. Ништа слађе од ускршњег јаја. :D   

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Није поента да ли им је или није до тога, и наравно да им јесте до тога, али све има своје време. Ништа слађе од ускршњег јаја. :D   

Pavao kaže da se neuskraćujemo , jedan drugom osim po dogovoru..da ne bude veća šteta . Jer naše spavanje ili nespavanje neće nas učiniti ništa boljim ,kao recimo osobna higijena...zašto se nebi odrekli tuširanja.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

Pavao kaže da se neuskraćujemo , jedan drugom osim po dogovoru

Па  ја причам о договору...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Па  ја причам о договору...

Svaka čast...ja bi za post uveo suprotnu praksu a time i više poštovao Božju zapovjed..plodite se i množite od ljudske predaje.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, kopitar рече

.ja bi za post uveo suprotnu praksu a time i više poštovao Božju zapovjed..plodite se i množite od ljudske predaje.

Ма може наравно, ако  будеш будући  папа . :smeh1: бићеш убедљиво највољенији папа свих времена ...

• Свиђа ми се 1

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Ма може наравно, ако  будеш будући  папа . :smeh1: бићеш убедљиво највољенији папа свих времена ...

Samo treba svaku stvar staviti na svoje mjesto.:))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Ispunjavaš li sve postove I zapovesti I jesi istinski srećna sa svime što ti je Bog dao za nagradu?Ništa ti ne nedostaje, to je taj put?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ispunjavaš li sve postove I zapovesti I jesi istinski srećna sa svime što ti je Bog dao za nagradu?Ništa ti ne nedostaje, to je taj put?

Za pakao...:))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

ВСБ нисам сигурна да те капирам, шта си ми хтио касти... ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...