Jump to content

Мушкарци постављају питања, мушкарци дају одговоре

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, Иван ♪♫ рече

Само то показује нешто друго о онима који то потежу : да у тој репродуктивној подобности заправо виде вредност човека. Али самим тим и своју.

Ovo jeste užas. :dry:

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Grizzly Adams рече

Ми данас у просеку имамо два пута више женских предака него мушких. Што значи да бар половина мушкараца у прошлости није добила ништа на тацни... Цела та прича о ”патријархији” је обичан булшит. Свет је увек био пуно суровији према мушкарцима него према женама.

И тужно је што се дискусија о озбиљним проблемима у друштву опет своди на ”сексуално посрамљивање” мушкараца. Мислим докле више та фора да ко се не слаже са мном има ”малог ђоку” итд. Има људи који озбиљно размишљају о друштвеним пробемима, а не само рационализују своје проблеме. Незрело је стално се користити том истом (ако смем да кажем - женском) тактиком друштвеног понижавања ”неподобних”. Изјава има логике или нема.

Не посрамљујем никог. Само констатујем. Као што ти не посрамљујеш кад констатујеш да је ”живот неправедан” јер неко има, неко нема пара и слично.

Такође нисам рекао да су мушкарци живели бајно, чак напротив, ако боље прочиташ целу поруку, а нарочито нисам бранио ”теорију о патријархату”.

Концентришем се искључиво на сексуални нагон и (не)задовољење истог, ништа даље од тога. У том смислу се није морало трудити, ”освајати” жене нити било шта слично. Проблем тебе и твојих истомишљеника је што на то гледате као на ”проблем друштва”. То није проблем друштва, него индивудална физиолошка и можда још више психолошка потреба и јако је гадно ако није адекватно задовољена. Не пада ми на памет да посрамљујем људе с тим проблемом, веруј ми...

Али морате да разумете да није сексуалност некакава друштвена прича која сад може овако или онако да се усмерава. Не могу сад жене и мушкарци да се понашају противно својој природи да би задовољили нечије идеје о добром друштву (занимљиво је да ти и слични ту имате сличне захтеве од људи као феминисткиње, само са другим предзнаком). Није ту нико измислио сексуалне слободе из беса, него је развој друштва само довео до одговарајућих услова да људи по први пут у историји могу да се понашају онакви какви јесу, али је такође довео и до суровог сексуалног тржишта. Враћање ствари уназад није могуће без нарушавања индивидуалних слобода.

О много чему могуда се сложим с твојом политичком опцијом, ал око ових ставова о женама и сексуалности се баш разилазимо. Није да се разилазимо у свакој појединачној тврдњи, него мени није уопште јасно шта је заправо по теби решење? Шта ту сад мушкарци и жене треба да раде? И како замишљаш да контролишеш сексуалност кад се сваки покушај у историји, па чак и религиозни, изјаловио? Чак и тамо по оним емиратима чим зађе Сунце, крену оргије, а преко дана су сви као фини и понашају се ”како треба”. Ево, шта би било решење ”друштвеног проблема понашања модерних жена”?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Иван ♪♫ рече

(Овде НЕ мислим на Јуана, ограђујем се пошто си њега цитирао, чини ми се)

Па да, то је то посрамљивање, да ти каже да си репродуктивно неподобан. То је инстинктивно, јер се подсвесно зна каква је друштвена динамика, и колико су мушки силом природе упућени на жене.

Само то показује нешто друго о онима који то потежу : да у тој репродуктивној подобности заправо виде вредност човека. Али самим тим и своју. Иначе не би то инстинктивно потезали. Веома је јадно своју вредност градити на томе колико си се пута брчнуо или колико си пута раширила ноге. То је анимални начин мишљења. Сами себе своде на сексуални ,,објекат".

Исус никада није имао секс, шта ћемо сад? Био је напуштен, шта ћемо с тим? Понижен од стране светине и одузет му је био сваки друштвени статус. Је ли то за подсмех и ниподаштавање? Некима изгледа јесте, само што на Исуса не смеју, а на брата/сестру смеју. Лицемери и крвници.

Кад прелисташ десетак страница уназад има бар на свакој по један пример тога од ”женске екипе”. То је њихова тактика од кад је света и века.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 46 минута, Плаво Небо рече

Ти си удата па ниси члан групе Кана, а тамо би видела да има доста цитата и Светог Јована Златоустог где се ни по чему не може закључити било какав презир. А презира нема ни овде.

Ti si član Kane?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Natasa. рече

Ti si član Kane?

Да, овде на форуму. У подгрупи Кана Галилејска и момци стављају сасвим пристојне коментаре у којима никакав презир не показују према женама. А на шта се конкретно ти смејеш у оној мојој реченици у вези Светог Јована Златоустог?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Плаво Небо рече

Да

Zašto?

пре 9 минута, Плаво Небо рече

Чак и гора него деца.

Šta tačno očekuješ sa ovim stavom? 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Juanito рече

Не посрамљујем никог. Само констатујем. Као што ти не посрамљујеш кад констатујеш да је ”живот неправедан” јер неко има, неко нема пара и слично.

Такође нисам рекао да су мушкарци живели бајно, чак напротив, ако боље прочиташ целу поруку, а нарочито нисам бранио ”теорију о патријархату”.

Концентришем се искључиво на сексуални нагон и (не)задовољење истог, ништа даље од тога. У том смислу се није морало трудити, ”освајати” жене нити било шта слично. Проблем тебе и твојих истомишљеника је што на то гледате као на ”проблем друштва”. То није проблем друштва, него индивудална физиолошка и можда још више психолошка потреба и јако је гадно ако није адекватно задовољена. Не пада ми на памет да посрамљујем људе с тим проблемом, веруј ми...

Али морате да разумете да није сексуалност некакава друштвена прича која сад може овако или онако да се усмерава. Не могу сад жене и мушкарци да се понашају противно својој природи да би задовољили нечије идеје о добром друштву (занимљиво је да ти и слични ту имате сличне захтеве од људи као феминисткиње, само са другим предзнаком). Није ту нико измислио сексуалне слободе из беса, него је развој друштва само довео до одговарајућих услова да људи по први пут у историји могу да се понашају онакви какви јесу, али је такође довео и до суровог сексуалног тржишта. Враћање ствари уназад није могуће без нарушавања индивидуалних слобода.

О много чему могуда се сложим с твојом политичком опцијом, ал око ових ставова о женама и сексуалности се баш разилазимо. Није да се разилазимо у свакој појединачној тврдњи, него мени није уопште јасно шта је заправо по теби решење? Шта ту сад мушкарци и жене треба да раде? И како замишљаш да контролишеш сексуалност кад се сваки покушај у историји, па чак и религиозни, изјаловио? Чак и тамо по оним емиратима чим зађе Сунце, крену оргије, а преко дана су сви као фини и понашају се ”како треба”. Ево, шта би било решење ”друштвеног проблема понашања модерних жена”?

Можда се више не разумемо него што се не слажемо. Ја немам намеру уопште да ”контролишем сексуалност” то је, као што кажеш, немогуће. Није друштвени проблем то што се људи сексају и са ким. Проблем је неодговорност и неравноправност у друштву, пре свега пред законом.

Мој предлог ”решења” је да будемо једнаки пред законом, а и кад би друштвене норме мало поправили било би добро.

Мрзи ме да елаборирам, нпр. закон о разводу, па онда ”сексуално узнемиравање”, однос према дечацима у школи итд. итд.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sofija_ рече

zeni i prilici da ponekad bude detinjasta, nezna i sa potrebom da bude zasticena i ususkana....veci je problem kad muskarac od 50 podetinji...a ima ih i koji nikad ne odrastu..

Подједнак је то проблем. Нема већи или мањи. Одговорност према заједници је равноправна.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

однос према дечацима у школи

Ovo je interesantna tema. Kako je u Americi? Misliš da je škola više naklonjena devojčicama? To me baš interesuje kao prosvetarku, a i imam dečaka...doduše jako malog, ali hiperaktivnog...ponekad se pitam kako će to da bude u budućnosti. Meni je ta hiperaktivnost simpatična, čak je i podstičem, ali ne znam kako će da prođe kad se bude zahtevao mir. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...