Jump to content

Miljenko Jergovic: Cijepljenje ili koga spašavati: djecu ili dječju paralizu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 4 минута, arizan рече

Jesi li napisala u prvom licu jednine, mi? PrestaneMO. To je vezano za VI.

Samo si opet zaboravio na deo rečenice koji ti ne odgovara

пре 5 минута, arizan рече

Da li to znači da tada SVI nekako prestaneMO da vodimo računa o higijeni?

пре 6 минута, arizan рече

Nehigijenski uslovi cuvanja hrane i vode dovode do padanja kvaliteta hrane i vode. Ko konzumira nekvalitetnu hranu i vodu oslabljuje svoj imunitet. I tako se podleze bolestima. A kad se pojavljuje grip sa ovim nema veze.

E stvarno si uporan u nebitnom.:D

Nego, hoće li stići odgovor makar na neko pitanje?

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Branka62 рече

@arizan 

A sada bi stvarno bio red da odgovoriš i ti na po neko pitanje a i da nekim "dokazom" potkrepiš svoju tvrdnju da su komplikacije retke/zanemarljive.

Ajde Branka, procitaj pazljivo sta sam napisao. Kada sam ja tvrdio bilo sta? Sta da dokazujem? Ja sam postavio pitanje i nisam tvrdio nista.

пре 5 часа, arizan рече

Постоји ли нека статистика везана за умирање од малих богиња пре него је уведена вакцина?

Мале богиње се представљају као нека средњевековна пошаст, као куга која гута милионе.

Међутим, у разговору са људима који сада имају преко 80 година и који нису примили вакцину (и лаици и лекари) добијем другачију слику: од малих богиња готово нико није умирао. Прележаване су и стицао се трајни имунитет. Било је компликација, спорадично, али се то превазилазило.  И углавном су компликације биле у сиромашним слојевима где су деца била неухрањена и живела у нехигијенским условима. Умирало се од туберкулозе, а не од малих богиња.

I po drugi put... ne znam moze li eksplicitnije?

пре 4 часа, arizan рече

@Avocado @Branka62 @Лидија Миленковић @АлександраВ

Да не одговарам свима појединачно....

Најпре, мој пост није постављен као провокација. Нисам противник вакцине, али јесам присилне вакцинације.

Не лечи ме Слађана Велков, не пијем сребрну воду и варикину, не гледам у сунце и не верујем да ММР изазива аутизам.

Не негирам све што сте написали, ни тежину компликација ни умирање. Мене је занимало да ли неко зна статистику пре увођења вакцине.

По сведочењима која имам, огромна већина је прележавала мале богиње (не овчије) без проблема. Ја не тврдим да је ово тачно, зато питам да ли неко има статистику.

@Branka62 Шта је ружно у тврђењу да су неки у предратној Србији живели у нехигијенским условима? Па зар нису? Колико њих је имало купатило или канализацију? Одакле су набављали воду? О немању хране да не причам.

Sta da ti dokazem?

Nisam dobio statistiku, u redu, ne postoji. Avocado je ponudio ono sto ima, korektno.

Sta bi ti, da se preganjam sa tobom oko stvari koje me ne interesuju? Ono sto je mene interesovalo, rekla si da nemas pojma i OK. Ne treba dalje.

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, arizan рече

Nisam dobio statistiku, u redu, ne postoji

Kako nisi? U odgovoru na tvoj prvi post sam ti dala link. Trebalo ga je samo otvoriti, pročitati i, eventualno, kliknuti na još po neku stranu.

Evo još jedan https://www.cdc.gov/measles/about/history.html

In 1912, measles became a nationally notifiable disease in the United States, requiring U.S. healthcare providers and laboratories to report all diagnosed cases. In the first decade of reporting, an average of 6,000 measles-related deaths were reported each year.

OK. nije za Srbiju. Ne znan da li (za Srbiju ) tako nešto i postoji. Ali podaci su mogli biti samo još porazniji, upravo zbog uslova života.

Ovde imaš grafički prikazano https://vaccines.procon.org/view.additional-resource.php?resourceID=005969#measles-deaths

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

U redu, hvala :)

Video sam taj link, ali je mene zanimala predratna statistika, a na prvi pogled sam video godinu 2016. A i trebalo je da odgovorim na vise postova... zato se nisam osvrnuo na to. Posle je Avocado dao iste podatke kao i ti sada i izveo analogiju sa kojom se slazem.

PS Izmenio sam ovo.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Лидија Миленковић рече

Onda nemoj da vodis svoju decu kod lekara, ne daj im da idu u skolu, nemoj da im kupujes lekove u apotekama kad se razbole. 

To ti je glup argument, jer zato što volim svoju djecu, ako bude potrebno, vodiću ih kod ljekara, naravno da budu išli u školu, i naravno da  im budem obezbedio ljekove koji su im neophodni, ali iz istog razloga ne budem dopustio nešto što ugrožava ili potencijalno ugrožava njihovo zdravlje, a postoji puno slučajeva, malo se informirajte.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SerbCro рече

ali iz istog razloga ne budem dopustio nešto što ugrožava ili potencijalno ugrožava njihovo zdravlje, a postoji puno slučajeva, malo se informirajte.

O da potpuno si u pravu. Obzirom na broj toga što ugrožava ili potencijalno ugrožava njihovo zdravlje cenim da ti dete držiš u nekoj vrlo izolovanoj i jako udaljenoj sobi daleko, daleko od sveta.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, arizan рече

У реду, све је тако као што кажеш.

Али, из свега што сам до сада видео, трајни имунитет је боље решење од вакцинације.  Траје доживотно, не размишљаш о колективном имунитету, ниси опасност за остатак заједнице.... Ако бих могао да бирам, пре бих изабрао трајни, а не имунитет захваљујући вакцини.

Ja bih pre izabrao da putem vakcinacije iskorenimo bolest pa da moji unuci ne moraju ni da preleže ni da prime vakcinu...

пре 8 часа, arizan рече

Зато и питам за статистику. Колико је процената ''само оних који су прележали''. Ако је тачно да је велика већина прележавала без проблема, значи није немогуће прележати их... шта су они то радили, па су успели у томе? Шта је то што омогућава прележавање? Ако су могли да прележе пре 80 година, зашто се то не дешава данас када имамо напреднију технологију у свему. Шта се може урадити са онима који имају компликације? Како се оне могу ублажити?

Pa većina i danas preleži... manji broj umre... samo smo danas malo osetljiviji prema smrti...

пре 8 часа, arizan рече

Ја лично верујем да би то данас било лакше, али ме је интересовало и туђе мишљење, зато и питам.

Naravno da bi danas bilo lakše, ali zašto bismo se razboljevali od bolesti koje možemo da iskorenimo vakcinama???

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Naravno da bi danas bilo lakše, ali zašto bismo se razboljevali od bolesti koje možemo da iskorenimo vakcinama???

То ти је, тебра, врхунац хипстераја - да се разболиш од искорењених болести. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, VaSa110 рече

O da potpuno si u pravu. Obzirom na broj toga što ugrožava ili potencijalno ugrožava njihovo zdravlje cenim da ti dete držiš u nekoj vrlo izolovanoj i jako udaljenoj sobi daleko, daleko od sveta.

Ti ako vjeruješ da je dobro sve što ti svi serviraju, samo naprijed, ništa nemoj preispitivati. Sve vjeruj farmaceutima i medijima, čak i ono kad jedni kažu da je kafa zdrava, a drugi kažu da nije. Moj je zadatak da svoje dijete naoružam istinom i da ga takvog opremim koliko je više moguće za svijet koji ume biti jako okrutan ponekad. Apostol Ivan kaže da cijeli svijet leži u zlu, vi to ne vjerujete izgleda. Svako dobro.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SerbCro рече

Ti ako vjeruješ da je dobro sve što ti svi serviraju, samo naprijed, ništa nemoj preispitivati. Sve vjeruj farmaceutima i medijima, čak i ono kad jedni kažu da je kafa zdrava, a drugi kažu da nije. Moj je zadatak da svoje dijete naoružam istinom i da ga takvog opremim koliko je više moguće za svijet koji ume biti jako okrutan ponekad. Apostol Ivan kaže da cijeli svijet leži u zlu, vi to ne vjerujete izgleda. Svako dobro.

A kome ti veruješ u vezi sa vakcinama i šta je ta istina u vezi sa vakcinama kojom ćeš naoružati svoje dete?

• Свиђа ми се 1

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SerbCro рече

Apostol Ivan kaže da cijeli svijet leži u zlu, vi to ne vjerujete izgleda.

Нека те није срамота да користиш Јеванђеље за ово.

Уосталом, како ћеш помоћи баш том свету што лежи у злу (смрти) и болести? Тако што нећеш ни прстом макнути да се болести сузбију? Фантастична логика. 7896634

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Da ste bar malo istražili negativne nuspojave, i poslušali roditelje čija su dijeca dobila autizam, a nečija umrla, ne biste pitali glupa pitanja. Da ste bar pogledali film Vaxxed, da ste bar u nekoj grupi gdje ljudi pišu probleme sa kojima se suočavaju, da bar išta znate o isprobavanju cijepiva u Indiji i Africi i drugim siromašnim područjima i kaj se sve događalo...da bar znate o planu depopulacije putem cjepiva, ili da se bar zapitate zakaj mediji o tome šute, a prenose svakojake druge gluposti, onda bi ste znali. Ovako je lakše sjedeti u svom komforu i pljuvati roditelje koji su bar malo svog vrijemena utrošili da se informiraju. Svaki pošten sudac, bude saslušao i istražio priče obadvije strane. Jeste li Vi pošten sudac ? 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, SerbCro рече

ne biste pitali glupa pitanja.

Ovako je lakše sjedeti u svom komforu i pljuvati roditelje koji su bar malo svog vrijemena utrošili da se informiraju. Svaki pošten sudac, bude saslušao i istražio priče obadvije strane. Jeste li Vi pošten sudac ? 

Не сећам се да си икога овде покушао да просветлиш својим сазнањима.

Је ли то по принципу "Ја знам истину, а ви, остали се снађите"?

Мега "хришћански", нема шта!

Измењено од Џуманџи

Подели на овим сајтовима

Управо сада, SerbCro рече

Tko želi, informiraće se ! Kaj. ja trebam ovdje gubiti sate objašnjavajući osobama koje se same ne žele informirati i ne žele znati, jer vjeruju sve što pročitaju na blicu.? 

Иако Библија експилицитно заповеда "идите и научите друге народе"??

Опет, мега, мега "хришћански" став. 12:smeha: 

Иди нађи још неки стих из НЗ, волим ја гађање, поготову са онима који се користе цитатима да нападају друге и бране своја уверења која везе са (тим истим) цитатом немају. ;) 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...