Jump to content

Miljenko Jergovic: Cijepljenje ili koga spašavati: djecu ili dječju paralizu

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, SerbCro рече

Da ste bar malo istražili negativne nuspojave, i poslušali roditelje čija su dijeca dobila autizam, a nečija umrla, ne biste pitali glupa pitanja. Da ste bar pogledali film Vaxxed, da ste bar u nekoj grupi gdje ljudi pišu probleme sa kojima se suočavaju, da bar išta znate o isprobavanju cijepiva u Indiji i Africi i drugim siromašnim područjima i kaj se sve događalo...da bar znate o planu depopulacije putem cjepiva, ili da se bar zapitate zakaj mediji o tome šute, a prenose svakojake druge gluposti, onda bi ste znali. Ovako je lakše sjedeti u svom komforu i pljuvati roditelje koji su bar malo svog vrijemena utrošili da se informiraju. Svaki pošten sudac, bude saslušao i istražio priče obadvije strane. Jeste li Vi pošten sudac ? 

Pa evo ti si se navodno informisao i možeš da nam preneseš te informacije umesto što se ljutiš kada te neko nešto pita... :D

Polaziš od neutemeljene pretpostavke da si ti nešto pročitao i saznao što mi nismo... možda sam isto to pročitao i saznao i ja i odbacio kao glupost. Ako nećeš da kažeš na osnovu kojih informacija si zasnovao to mišljenje, onda ti je priča malo bezvezna jer ne možemo ni da raspravljamo o tome.

Lako je "sjedeti u svom komforu" i praviti se da je druga strana neinformisana... malo teže je potkrepiti svoje tvrdnje... naročito kad su neosnovane... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Ja bih pre izabrao da putem vakcinacije iskorenimo bolest pa da moji unuci ne moraju ni da preleže ni da prime vakcinu...

Pa većina i danas preleži... manji broj umre... samo smo danas malo osetljiviji prema smrti...

Naravno da bi danas bilo lakše, ali zašto bismo se razboljevali od bolesti koje možemo da iskorenimo vakcinama???

U redu, ovde se razlikujemo, imamo razlicite zelje.

Ne kazem da ljudi treba da se razboljevaju niti se radujem kada je neko bolestan.

Kazem da bih voleo da svaki covek bude dovoljno jak i da moze lagano da savlada svaku bolest.

Na primer, napadnu te variola ili tuberkuloza, a ti ih savladas na nogama. Eventualno 2-3 dana u krevetu. Napadne te kancer, a telo ga savlada bez i da si znao da si bio napadnut. Voleo bih da budemo jaki da nam savladavanje bolesti bude kao ‘’dobar dan’’.

Zato i razmisljam… ako je tacno da je veci broj prelezavao bez vakcine i bez komplikacija… postoji li nacin da se dodatno ojacamo?

A da to bude bolje od vakcine. Da nema nezeljenih efekata, niti ovog preganjanja sa neistomisljenicima i tome sl.

Onda bi me bilo bas briga da li je neka bolest iskorenjena ili ne i da li ce se javiti neka nova.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, arizan рече

U redu, ovde se razlikujemo, imamo razlicite zelje.

Ne kazem da ljudi treba da se razboljevaju niti se radujem kada je neko bolestan.

Kazem da bih voleo da svaki covek bude dovoljno jak i da moze lagano da savlada svaku bolest.

Na primer, napadnu te variola ili tuberkuloza, a ti ih savladas na nogama. Eventualno 2-3 dana u krevetu. Napadne te kancer, a telo ga savlada bez i da si znao da si bio napadnut. Voleo bih da budemo jaki da nam savladavanje bolesti bude kao ‘’dobar dan’’.

Zato i razmisljam… ako je tacno da je veci broj prelezavao bez vakcine i bez komplikacija… postoji li nacin da se dodatno ojacamo?

A da to bude bolje od vakcine. Da nema nezeljenih efekata, niti ovog preganjanja sa neistomisljenicima i tome sl.

Onda bi me bilo bas briga da li je neka bolest iskorenjena ili ne i da li ce se javiti neka nova.

Ali ne znam odakle ti ideja da je moguće i kako je moguće da variolu, tuberkulozu ili rak savladaš kao "dobar dan"???

Odnosno, čini mi se da možda ideš od pogrešne premise da su ljudi ranije lakše preležavali bolesti. Nije ranije više ljudi preležavalo ove bolesti bez vakcina i bez komplikacija.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Џуманџи рече

Иако Библија експилицитно заповеда "идите и научите друге народе"??

Опет, мега, мега "хришћански" став. 12:smeha: 

Иди нађи још неки стих из НЗ, волим ја гађање, поготову са онима који се користе цитатима да нападају друге и бране своја уверења која везе са (тим истим) цитатом немају. ;) 

Pa ti sad upravo zloupotrebljavaš stih koji govori o naučavanju naroda o evanđelju, svemu što je Krist naučavao, u svrhu naučavanja o štetnosti cijepiva. Tko ne želi da se informira kaj njegovo djete dobija kroz cjepivo, i ne mora, to samo pokazuje njegov odnos prema zdravlju djeteta. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, SerbCro рече

Pa ti sad upravo zloupotrebljavaš stih koji govori o naučavanju naroda o evanđelju, svemu što je Krist naučavao, u svrhu naučavanja o štetnosti cijepiva.

Напротив, ниси ли сам почео са Јн јеванђељем казавши да свет у злу лежи? Зашто не објасниш људима какво је то - између осталих - фармацеутско зло у ком свет лежи? Ниси банован, нико ти не брани, само никако да почнеш. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Pa evo ti si se navodno informisao i možeš da nam preneseš te informacije umesto što se ljutiš kada te neko nešto pita... :D

Polaziš od neutemeljene pretpostavke da si ti nešto pročitao i saznao što mi nismo... možda sam isto to pročitao i saznao i ja i odbacio kao glupost. Ako nećeš da kažeš na osnovu kojih informacija si zasnovao to mišljenje, onda ti je priča malo bezvezna jer ne možemo ni da raspravljamo o tome.

Lako je "sjedeti u svom komforu" i praviti se da je druga strana neinformisana... malo teže je potkrepiti svoje tvrdnje... naročito kad su neosnovane... :D

Gle, a zašto lijepo ne pročitaš kaj o tome kažu lječnici koji su protiv cjepiva? Ako si ti potpuno informiran, i suosjećaš sa roditeljima čija su djeca oštećena cjepivima, koja su prije cijepiva bila potpuno zdrava, onda, svaka ti čast! Ako si istražio, i odbacio, čemu te imam ja ubeđivati? Ako te nisu lječnici i svjedočanstva roditelja ubedila, i tvoja sopstvena savjest, zakaj bi ja umjesto da se igram sa svojom djecom npr, ili da uživam u nečemu, trošio svoje vrijeme, dok ti ne želiš svoje? Odi si i neku fejs grupu, koja je protiv cijepiva, samo tjedan dana, i prati, i razmisli da li ti ljudi stvarno imaju argumenata i razloga, i što je to što ih je pokrenulo da prkose sistemu, i da plaćaju kazne radije nego da cijepe svoju dijecu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, SerbCro рече

Pa ti sad upravo zloupotrebljavaš stih koji govori o naučavanju naroda o evanđelju, svemu što je Krist naučavao, u svrhu naučavanja o štetnosti cijepiva. Tko ne želi da se informira kaj njegovo djete dobija kroz cjepivo, i ne mora, to samo pokazuje njegov odnos prema zdravlju djeteta. 

Ja sam se informisao - kroz vakcinu dobija (zavisno od vakcine) ili "umrtvljen" virus ili virus koji je modifikovan tako da izgleda isto, a ne izaziva iste štetne posledice... ima i još neke bezopasne supstance... kada se transportovao u posudama koje sadrže više doza, imao je u sebi suptancu thimerosal koja je na bazi žive i za koju su anti-vakc pametnjakovići tvrdili da je štetna i da izaziva autizam... zbog te panike se thimerosal više ne koristi, odnosno, vakcine se pakuju tako da sadrže jednu dozu (što povećava cenu pakovanja i transporta) i naravno da nije primećen nikakav pozitivan efekat (smanjenje broja autistične dece) jer ni thimerosal nije izazivao autizam.

Jel ti imaš neke druge informacije?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Напротив, ниси ли сам почео са Јн јеванђељем казавши да свет у злу лежи? Зашто не објасниш људима какво је то - између осталих - фармацеутско зло у ком свет лежи? Ниси банован, нико ти не брани, само никако да почнеш. :)

Lijepo kažem, ako vi ne želite sami da se informirate, ne pada mi na pamet da Vam ja prikupljam informacije, malo googlaj, malo slušaj, ja sam za sebe informiran, ti možda treba da budeš informiran/a od struke. Rekao sam da svijet leži u zlu, a ako svijet leži u zlu, onda znači da treba da se probudiš i osvrneš oko sebe.

Подели на овим сајтовима

Rekao sam da svijet leži u zlu, a ako svijet leži u zlu, onda znači da treba da se probudiš i osvrneš oko sebe.

Ах, да, заборавила сам те детаље: Лазар је сам устао, Јаирова кћи такође, слепи сам прогледао...

Изговори, изговори, изговори...Ццц :1319_womens:

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, SerbCro рече

Gle, a zašto lijepo ne pročitaš kaj o tome kažu lječnici koji su protiv cjepiva?

Pa pročitao sam i nisam našao ništa ubedljivo... pa ne znam šta je tebe ubedilo.

Цитат

Ako si ti potpuno informiran, i suosjećaš sa roditeljima čija su djeca oštećena cjepivima, koja su prije cijepiva bila potpuno zdrava, onda, svaka ti čast!

Saosećam sa roditeljima čija su deca istrpela (poznate i priznate) neželjene posledice vakcina. Znam da se to dešava ali u izuezno malom procentu, a prosto neželjene reakcije na svaki lek su moguće i tu vakcine nisu ništa posebno.

Pošto ciljaš na autizam, nisam video ništa što bi me uverilo u to da je autizam posledica vakcina. Naprotiv. Kao što već rekoh na temi, to je jednostavno proveriti jer postoje i nevakcinisana deca. Ništa nije ni veća ni manja učestalost autizma među vakcinisanom i nevakcinisanom decom.

Цитат

Ako si istražio, i odbacio, čemu te imam ja ubeđivati? Ako te nisu lječnici i svjedočanstva roditelja ubedila,

Svedočanstva roditelja mogu samo da mi ispričaju šta se desilo, ali ne mogu na osnovu njih da utvrdim uzrok toga šta se desilo.

Uzrok se utvrđuje validnim naučnim istraživanjima.

Подели на овим сајтовима

Ajde, za početak pogledajte film Vaxxed, pa onda idemo dalje, glupo je da se ponavljamo, siđite malo sa ovog foruma, i malo pogledajte svjedočanstva ljudi čija su djeca bila potpuno zdrava, primila cjepiva i onda su postala autistična, ili nekaj drugo. I koliko je prije 20, 30 god bilo cjepiva, a koliko danas.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Pa pročitao sam i nisam našao ništa ubedljivo... pa ne znam šta je tebe ubedilo.

Saosećam sa roditeljima čija su deca istrpela (poznate i priznate) neželjene posledice vakcina. Znam da se to dešava ali u izuezno malom procentu, a prosto neželjene reakcije na svaki lek su moguće i tu vakcine nisu ništa posebno.

Pošto ciljaš na autizam, nisam video ništa što bi me uverilo u to da je autizam posledica vakcina. Naprotiv. Kao što već rekoh na temi, to je jednostavno proveriti jer postoje i nevakcinisana deca. Ništa nije ni veća ni manja učestalost autizma među vakcinisanom i nevakcinisanom decom.

Svedočanstva roditelja mogu samo da mi ispričaju šta se desilo, ali ne mogu na osnovu njih da utvrdim uzrok toga šta se desilo.

Uzrok se utvrđuje validnim naučnim istraživanjima.

Dobro, onda ako te lječnici nisu ubedili, niti smatraš da ako djete koje je danas zdravo primilo vakcinu, a od sutra postane autistično, ako misliš da nije ništa već samo mali postotak, onda ok, ti vakciniši svoje dijete i moli se da ne bude u tom malom postotku, ja ne želim reskirat. 

Подели на овим сајтовима

Dobro, onda ako te lječnici nisu ubedili,

Ubedila su me naučna istraživanja na koja većina lekara nema nikakve primedbe.

Ne znam zašto bi me ubedilo mišljenje žešće manjine lekara koje nije potkrepljeno naučnim istraživanjima, pa čak ni idejom o tome šta konkretno u vezi koje vakcine izaziva autizam?

niti smatraš da ako djete koje je danas zdravo primilo vakcinu, a od sutra postane autistično,

Kao što ako je danas pojelo kukuruz, a sutra primetimo simptome autizma, neću smatrati da je kukuruz izazvao autizam. Nije svaka korelacija u vremenu odnos između uzroka i posledice.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, SerbCro рече

Ajde, za početak pogledajte film Vaxxed, pa onda idemo dalje,

A što da ga pogledam? Evo ti si ga pogledao pa i dalje nemaš neke ozbiljne argumente za svoje tvrdnje...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...