Jump to content

Miljenko Jergovic: Cijepljenje ili koga spašavati: djecu ili dječju paralizu

Оцени ову тему

Препоручена порука

https://www.youtube.com/watch?v=bQXvekHejLc

Ja vjerujem roditeljima, vjerujem da našem imunom sistemu nije potrebno cijepivo koje može da zaštiti samo ako se svi cijepe, vjerujem toj skupini lječnika koji su u manjem broju. Vjerujem da farmaceutima nije u interesu da svijet bude zdrav i izlječen, vjerujem da zgrću ogromne novce, vjerujem da lječnici primaju bonuse prodavajući određene skupine ljekova, vjerujem u plansko sprovođenje depopulacije stanovnika i uvođenje novog svjetskog poretka, vjerujem da mala skupina moćnih ljudi izaziva ratove radi uništenja ljudi i ekonomije nekih zemalja,  radi sticanja vlasti i moći nad tim narodima, vjerujem da nas truju putem hrane i vode, i da nam ispiraju mozak putem tv.  Ok? 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SerbCro рече

.......čija su djeca bila potpuno zdrava, primila cjepiva i onda su postala autistična, ili nekaj drugo

Pošalju roditelji potpuno zdravu decu u školu. Gotovo svi se vrate kući isto tako zdravi ali nažalost nekoliko njih se ne vrati ili vrati povređeni ili nešto slično.

Šta je tvoj savet po ovom pitanju? Hoćeš li slati decu u škoilu?

Samo primeti za moj primer razlog nedolaska dece kući se pouzdano zna, a ovo sa vakcinama nije dokazano (čitao sam i gledao te antivakcinare).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, SerbCro рече

Ja vjerujem roditeljima, vjerujem da našem imunom sistemu nije potrebno cijepivo koje može da zaštiti samo ako se svi cijepe, vjerujem toj skupini lječnika koji su u manjem broju. Vjerujem da farmaceutima nije u interesu da svijet bude zdrav i izlječen, vjerujem da zgrću ogromne novce, vjerujem da lječnici primaju bonuse prodavajući određene skupine ljekova, vjerujem u plansko sprovođenje depopulacije stanovnika i uvođenje novog svjetskog poretka, vjerujem da mala skupina moćnih ljudi izaziva ratove radi uništenja ljudi i ekonomije nekih zemalja,  radi sticanja vlasti i moći nad tim narodima, vjerujem da nas truju putem hrane i vode, i da nam ispiraju mozak putem tv.  Ok? 

Vjerujem i ja da si ti neki od naših starih forumaša šaljivdžija kome je eto malo dosadno. Ok?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, SerbCro рече

Sve i da nisi razumeo šta je hteo da kaže (ja jesam), za minut guglanja si mogao da saznaš:

https://www.snopes.com/bill-gates-vaccinations-depopulation/

пре 3 часа, SerbCro рече

Naravno da je ok... možeš da veruješ u šta god želiš i sa nečijom verom se nikada ne raspravljam... nego, ja sam mislio da postoje neki ozbiljni razlozi zbog kojih bi i mi ostali trebalo da poverujemo u sve to i na osnovu kojih bi trebalo pisati propise, zabranjivati/dozvoljavati (ne)vakcinisanje i slično... o tome smo pričali... a ne o tome u šta ti eto veruješ bez ikakvih ozbiljnih razloga...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Pa dobro, tebi nije ozbiljno što djeca ostaju invalidi u bukvalnom smislu. Da si stvarno malo istražio znao bi i da su npr u SAD plaćali odštete jer su roditelji dobijali na sudu sporove.  tebi nije bitno što su neka djeca umrla zbog reakcije na vakcinu, who cares, right? Zvanična istraživanja nisu potvrdila povezanost. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, VaSa110 рече

Pošalju roditelji potpuno zdravu decu u školu. Gotovo svi se vrate kući isto tako zdravi ali nažalost nekoliko njih se ne vrati ili vrati povređeni ili nešto slično.

Šta je tvoj savet po ovom pitanju? Hoćeš li slati decu u škoilu?

Samo primeti za moj primer razlog nedolaska dece kući se pouzdano zna, a ovo sa vakcinama nije dokazano (čitao sam i gledao te antivakcinare).

Ali ti iz škole ne vraćaju sa autizmom ili mrtva ili epilepsijom, eventualno sa kojom modricom ili prehladom. https://www.youtube.com/watch?v=5Z3-vgC51p8

Stvarno misliš da farmaceutske  kuće budu priznale to kaj rade i isplatile ljudima odštete? Pa lječnici neće priznati, malo uđite u kožu roditelja koji se moraju boriti protiv sistema za pravdu.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SerbCro рече

Pa dobro, tebi nije ozbiljno što djeca ostaju invalidi u bukvalnom smislu.

Ko je rekao da mi to nije ozbiljno? Mani se tih jeftinih fora...

пре 2 часа, SerbCro рече

Da si stvarno malo istražio znao bi i da su npr u SAD plaćali odštete jer su roditelji dobijali na sudu sporove.  tebi nije bitno što su neka djeca umrla zbog reakcije na vakcinu, who cares, right? Zvanična istraživanja nisu potvrdila povezanost. 

Za razliku od tebe, ja jesam ovo istražio pa znam ko i na koji način isplaćuje te odštete:

https://www.hrsa.gov/vaccine-compensation/index.html

isplaćuje ih ljudima koji zdravstvene posledice neželjenih efekata na vakcinu - ONIH EFEKATA KOD KOJIH SU ISTRAŽIVANJA POTVRDILA POVEZANOST...

Već ti rekoh da pričaš o dve različite stvari... postoje neželjene posledice vakcine (KAO I SVAKOG LEKA)... ali se one dešavaju u izuzetno retkim slučajevima... i nemaju veze sa autizmom...

Evo ti lista neželjenih efekata:

https://www.cdc.gov/vaccines/vac-gen/side-effects.htm

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, SerbCro рече

https://www.youtube.com/watch?v=yi7N4JahzJI

Kratak video od imunologa....

U prvih 30 sekundi iznosi pitanje na koje i laik poput mene zna odgovor i koje je već odgovoreno na temi... nemam razloga da dalje slušam budalu... tačnije, nije budala, zna i on odgovor na to, nego je prevarant...

Подели на овим сајтовима

Такође нисам за обавезну вакцинацију у Србији докле год постоје земље у европским земљама у којима није обавезна. Сваку агитацију за обавезном вакцинацијом доживљавам као принуду. Небитни су ми разлози. Принуда је увек принуда, данас једна, сутра друга...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Avocado рече

Ali ne znam odakle ti ideja da je moguće i kako je moguće da variolu, tuberkulozu ili rak savladaš kao "dobar dan"???

Odnosno, čini mi se da možda ideš od pogrešne premise da su ljudi ranije lakše preležavali bolesti. Nije ranije više ljudi preležavalo ove bolesti bez vakcina i bez komplikacija.

Da, polazim od te premise, ali nju ne uzimam samu za sebe, nego u sklopu predstave o imunitetu koju imam, jer vidim i verujem da jak imunitet može da savlada bilo koju bolest. I pod imunitetom ne smatram samo fizički deo, već i psihički za koji smatram da je bitniji.

Mislim da je kod većine nas, jačina imuniteta na skali od 1 do 10 negde na 3. I zato nam bolesti deluju opasne i neizlečive.

Ogromna većina ljudi ne vodi brigu o svom zdravlju, čak bih za mnoge mogao da kažem da sa prezirom i podsmehom gledaju na zdrav način života.

Životne navike su nam nenormalne, a toga nismo svesni samo zato što je ta nenormalnost široko rasprostranjena.

Praktikovati nezdrave životne stilove, a onda u slučaju bolesti, (kada si često nepovratno oštećen), svu nadu polagati u lekare, za mene je neodgovorno.

Nije odgovoran onaj čovek koji ide kod lekara kad se razboli, već onaj koji uradi sve da ne dodje u situaciju da bude bolestan.

Lekarske usluge i lekovi su dobri, Bogu hvala da ih imamo, ali to bi trebalo da bude krajnja mera, a ne osnova našeg zdravlja. Pre toga ima mnogo stvari koje treba da uradimo za sebe kako bismo bilo jači.

Nikada više znanja o sebi nismo imali nego sada, nikada ranije nam nisu bili na raspolaganju razni resursi kao danas. A opet, ogromna većina se ponaša neodgovorno.

Zato sam i pitao za statistiku, jer u svetlu ovoga sto sam napisao priče koje sam slušao su mi delovale logično. Dakle, sam broj umrlih mi ništa ne govori. Zanimalo me je koliko je bilo zaraženih i od tog broja koliko njih sa komplikacijama. Koje su komplikacije bile u pitanju i koja težina? I u redu, verovatno te podatke niko nema, vidim u kakvoj zemlji živimo, ali ne mari ako pitam…

Dakle, ne da verujem da je moguće savladavati bolest, nego to gledam svaki dan. Imam i lično, a i tuđa iskustva. I na osnovu toga imam onakav stav o trajnom imunitetu u vezi sa boginjama. Dakle, ne da većina preleži, a neki tamo pomru, nego da nema umiranja, a da komplikacije budu zanemarive.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, arizan рече

Da, polazim od te premise, ali nju ne uzimam samu za sebe, nego u sklopu predstave o imunitetu koju imam, jer vidim i verujem da jak imunitet može da savlada bilo koju bolest. I pod imunitetom ne smatram samo fizički deo, već i psihički za koji smatram da je bitniji.

Хајде објасни ово болдовано, молим те. Уопште не знам одакле ти ова идеја, мада ме последњи део асоцира на оне њуејџ барабе.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Џуманџи рече

Хајде објасни ово болдовано, молим те. Уопште не знам одакле ти ова идеја, мада ме последњи део асоцира на оне њуејџ барабе.

Koji te deo asocira na njuejdž barabe?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, arizan рече

Koji te deo asocira na njuejdž barabe?

После последњег зареза: (već i psihički za koji smatram da je bitniji.) Али ме, као што рекох, интересује болдовано. 

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Jesi li razgovarala nekad sa nekim ko se lečio od teških bolesti? Gotovo svi sa kojima sam razgovarao i o kojima sam čitao su napominjali da su sve vreme lečenja imali veru, optimizam i vedrinu i da im je to davalo nadu. To samo po seni nije dovoljno, ali jeste bitno. Tamo gde nema straha, sve ide mnogo lakše.

I kad sam pomenuo psihički aspekt, nisam mislio na bolesne ljude, već pre svega na zdrave.

Strahovi su ogroman problem u životu i glavni protivnik ljubavi. Tamo gde nema optimizma i vedrine vladaju strah i pesimizam. Onda je stres neminovan.

Šta je ovde njuejdž? Jel ljubav izgoni strah ili ne? Jel Crkva tvrdi to skoro 2000 godina ili ne?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...