Jump to content

Miljenko Jergovic: Cijepljenje ili koga spašavati: djecu ili dječju paralizu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, МилошБГ рече

Па сад...читај између редова. Не жели можда пар година пред пензију да буде мета у хајци на њега, од фармакомафије до власти и плаћеника и једних и других-

Ok, hajde da uzmemo i da postoje dva potencijalna razloga zašto mora da se čita između redova tj. zašto on ne može da iznese ozbiljne, validne i potkrepljene argumente u nekoj ozbiljnoj studiji:

a) zato što ih nema,

b) zato što bi onda išla hajka na njega.

Eto da prihvatim da je i ovo drugo ozbiljna mogućnost... ali sve i da je tako, zašto bih mu verovao dok ne vidim ozbiljne, validne i potkrepljene argumente? Ovako mogu samo da mu verujem ako iz svojih predrasuda već želim da mu verujem... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ne shvatam da zbog "sumnje" nekih lekara ne vakcinisete decu?! 

A to "neobavezna" vakcinacija u zemljama zapadne Evrope ( recimo Juzni Tirol ) izgleda tako sto te uslove da do odredjenog datauma sva deca u skole donesu potvrdu da su primila sve zakonom propisane vakcine. U protivnom ne mogu da pohadjaju nastavu. Prosto. 

Sve sto dise neka hvali Gospoda !

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Branka62 рече

@МилошБГ 

Mislim da je to ovaj snimak

Vrhunac lekarske karijere je kad ti govore postavlja kanal koji se zove "Izlečite se sami"...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Милан Ракић рече

Постоје нажалост деца која из неких разлога не могу да буду вакцинисана или се пак вакцина из неког разлога не прими и та деца остану неимуна на ту неку за 21. век тривијалну болест. И из тог разлога,  пошто ваљда и она имају право да живе,  необично је добро да она која могу да приме,  вакцину и приме.  Да не би на овој равноплочној Земљи,  пола века након неслетања на Месец,  та нека деца умирала од тамо неких богиња нпр.  

Постоји ли нека статистика везана за умирање од малих богиња пре него је уведена вакцина?

Мале богиње се представљају као нека средњевековна пошаст, као куга која гута милионе.

Међутим, у разговору са људима који сада имају преко 80 година и који нису примили вакцину (и лаици и лекари) добијем другачију слику: од малих богиња готово нико није умирао. Прележаване су и стицао се трајни имунитет. Било је компликација, спорадично, али се то превазилазило.  И углавном су компликације биле у сиромашним слојевима где су деца била неухрањена и живела у нехигијенским условима. Умирало се од туберкулозе, а не од малих богиња.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Avocado рече

Ok, hajde da uzmemo i da postoje dva potencijalna razloga zašto mora da se čita između redova tj. zašto on ne može da iznese ozbiljne, validne i potkrepljene argumente u nekoj ozbiljnoj studiji:

a) zato što ih nema,

b) zato što bi onda išla hajka na njega.

Eto da prihvatim da je i ovo drugo ozbiljna mogućnost... ali sve i da je tako, zašto bih mu verovao dok ne vidim ozbiljne, validne i potkrepljene argumente? Ovako mogu samo da mu verujem ako iz svojih predrasuda već želim da mu verujem... ;)

Па на крају крајева све је до нас самих и наших предрасуда.

Ти имаш један став и наћићеш оправдање за њега, ја имам други и наћи ћу вероватно оправдање, неко трећи треће и тако у круг.

Рецимо ти и остали заговорници обавезне вакцинације кажете ма какав Несторовић, он је пулмолог, који је он фактор, он јесте начелник пулмологије али је професор на медицинском факултету за педијатрију. Сви ти из домова здравља педијатри су код њега полагали.

Са друге стране ти ћеш, не ТИ лично, него неко од заговорника ће цитирати нпр Предрага Кона, који са педијатријом је на ВИ и који је очигледно стручњак за узбуњивање.

Ја ћу имати неки став о фармацеутској мафији, јер у својој даљој фамилији има дете које је прошло и даље пролази и вероватно ће цео живот пролазити кроз проблеме јер је била мета те мафије, кљукали су је на правди Бога, доктори су породици рекли дете је предозирано и да је све то што јој се догађа плод тога, после тога су ти лекари када су позвани да посведоче и само понове то што су рекли напрасно променили причу.

То бенигнијих ствари, фами о свињском грипу о масовној епидемији о људима који умиру од њега, а људи били оболели од разних других тешких болести и умирали, али се то на медијима и у ставовима Кона и Теодоровића није спомињало.

Ти ћеш рећи, ма то не постоји, ја знам да постоји.

И зато не могу безразложно да њима верујем, напросто то је тако и онда и допуштам једном ипак професору да тумачим његово непотребно и да разумем што то непотребно није и штетно.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, arizan рече

од малих богиња готово нико није умирао..................................................................................И углавном су компликације биле у сиромашним слојевима где су деца била неухрањена и живела у нехигијенским условима.

Мој деда-стриц је 1975 умро у 12-ој години од компликација на мозгу. Живео је у центру Краљева, у веома добрим условима. 

Мада, свесна сам даје то појединачан случај. 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, arizan рече

Постоји ли нека статистика везана за умирање од малих богиња пре него је уведена вакцина?

Za početak evo ovo 

Key facts

• Measles is one of the leading causes of death among young children even though a safe and cost-effective vaccine is available.
  • In 2016, there were 89 780 measles deaths globally – marking the first year measles deaths have fallen below 100 000 per year.
  • Measles vaccination resulted in a 84% drop in measles deaths between 2000 and 2016 worldwide.
  • In 2016, about 85% of the world's children received one dose of measles vaccine by their first birthday through routine health services – up from 72% in 2000.
  • During 2000-2016, measles vaccination prevented an estimated 20.4 million deaths making measles vaccine one of the best buys in public health.
  • http://www.who.int/mediacentre/factsheets/fs286/en/
  • пре 9 минута, arizan рече

у разговору са људима који сада имају преко 80 година и који нису примили вакцину (и лаици и лекари) добијем другачију слику

пре 10 минута, arizan рече

Прележаване су и стицао се трајни имунитет.

• Oprosti ali koliko ti ljudi starijih od 80 godina poznaješ?
  • Jeste, oni koji su preležali su sticali trajni imunitet. Samo, iz te računice, su izostavljeni svi oni koji nisu uspeli da "preleže".
    пре 12 минута, arizan рече

Било је компликација, спорадично

Postoji li neka statistika za ovo tvrdjenje?

• пре 13 минута, arizan рече

И углавном су компликације биле у сиромашним слојевима где су деца била неухрањена и живела у нехигијенским условима.

Ovo je ružno.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, МилошБГ рече

Па на крају крајева све је до нас самих и наших предрасуда.

Ти имаш један став и наћићеш оправдање за њега, ја имам други и наћи ћу вероватно оправдање, неко трећи треће и тако у круг.

Bilo bi bez veze i nerealno da tvrdim da nemam nikakve predrasude i predubeđenja... ali ja ih zaista preispitujem stalno... pokaži mi valjane dokaze da MMR vakcina izaziva autizam i promeniću svoje mišljenje odmah.

Рецимо ти и остали заговорници обавезне вакцинације кажете ма какав Несторовић, он је пулмолог, који је он фактор, он јесте начелник пулмологије али је професор на медицинском факултету за педијатрију. Сви ти из домова здравља педијатри су код њега полагали.

Са друге стране ти ћеш, не ТИ лично, него неко од заговорника ће цитирати нпр Предрага Кона, који са педијатријом је на ВИ и који је очигледно стручњак за узбуњивање.

Neću. Neću nikada citirati nikog u smislu da je njegovo mišljenje tačno zato što je on neka faca i završio je neke škole i ima neko iskustvo... jer sve to samo smanjuje mogućnost da taj neko lupeta, ali je nikad ne isključuje... te je uvek jedino bitno ŠTA neko priča tj. NA OSNOVU ČEGA to tvrdi, a ne KO je taj koji iznosi tvrdnju.

Ја ћу имати неки став о фармацеутској мафији, јер у својој даљој фамилији има дете које је прошло и даље пролази и вероватно ће цео живот пролазити кроз проблеме јер је била мета те мафије, кљукали су је на правди Бога, доктори су породици рекли дете је предозирано и да је све то што јој се догађа плод тога, после тога су ти лекари када су позвани да посведоче и само понове то што су рекли напрасно променили причу.

Ja ću uvek da se složim sa svakim ko tvrdi da je farmaceutska industrija delatnost kojoj je glavni cilj profit, a sasvim sporedan zdravlje.

Međutim, ta priča baš oko vakcina nema ama baš nikakvog smisla. Iznos koji se plaća za vakcinu je samo mali i beznačajni delič od toga koliko bi se plaćalo za lekove koji tretiraju simptome bolesti koje su vakcinama skoro iskorenjene.

И зато не могу безразложно да њима верујем, напросто то је тако.

Pa i ne treba nikom da bezrazložno veruješ... ni Konu ni Nestoroviću... nađi valjane razloge za svoja uverenja...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Лидија Миленковић рече

Мој деда-стриц је 1975 умро у 12-ој години од компликација на мозгу. Живео је у центру Краљева, у веома добрим условима. 

Мада, свесна сам даје то појединачан случај. 

Верујем да је било таквих случајева, Бог да му душу прости.

Мени је само упечатљива разлика између сведочења људи о времену од пре 70 година и слици о истом том периоду која се нама даје.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, arizan рече

Верујем да је било таквих случајева, Бог да му душу прости.

Мени је само упечатљива разлика између сведочења људи о времену од пре 70 година и слици о истом том периоду која се нама даје.

Kod nas se tu malo mešaju stvari jer se "malim boginjama" narodski (a i od strane nekih lekara) nazivaju dva različita virusa, koji izazivaju slične posledice ali je jedan ipak opasniji:

https://sh.wikipedia.org/wiki/Morbili

https://sr.wikipedia.org/sr-el/Рубеола

пре 13 минута, arizan рече

Мале богиње се представљају као нека средњевековна пошаст, као куга која гута милионе.

Nisu morbili baš toliko opasni... ali ne razumem baš mnogo poentu... ako ne guta milione, nego "samo" sto hiljada ljudi (godišnje na svetu) onda je u redu?

Подели на овим сајтовима

Ја не тврдим да су ммр и аутизам повезани, да у то верујем, био би будала јер сам своје дете вакцинисао.

Међутим свестан сам да је епидемија невиђених размера аутизма и да тога није било тако учестало пре 20,30,40,50 година. Притом опет знам за случај породице која има аутистичног сина и која то приписиује вакцини, сад да ли је то сплет околности, да ли није... Али сам става да док се све не разјасни, па да се и направи неки можда округли јавни сто, да дођу доктори, да дође Несторовић да дођу поборници и да се ту види аргументовано, шта, како, ето један пример.

И велики сам противник обавезне вакцинације, јер ако држава или доктор не могу да ти гарантују и неће да потпишу ништа везано за своју одговорност у случају неке јаче последице те вакцине, онда заиста нема право ни да тражи од родитеља то исто и да их кажњава.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, arizan рече

од малих богиња нико није умирао

Мале богиње почињу као општа инфекција а након недељу, две жестоко обарају имуни систем тако да се јављају бројне компликације које су најчешћи узрок смрти, али не само код неухрањене и "слабе" деце него и код одраслих. Нису оне саме по себи директно узрок смрти, али јесу "криве" за смрт. Међутим, компликације као енцефалитис, слепило, глувоћа, па и упала плућа, и друге бројне компликације нису нешто што је мање страшно па да кажемо добро, нема везе, дете ми неће умрети али ће од компликација оглувети. И нису у питању само деца, сви су изложени, и одрасли а о трудницама да не говоримо. А компликације су веома, веома озбиљне и не ретке.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, arizan рече

Пада ми на памет питање - колико је било смртних случајева од непрепознатих компликација морбила. Хоћу рећи - смртних случајева, чији узрок није повезиван са морбилама, а заправо (данас знамо) да су последица њихових компликација ?:scratch_head: 

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...