Jump to content

konkretan slučaj spasenja osobe krštene u KC

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Trifke рече

Nema tu druze moj hejtera vec ono sto je Istina i sta nije Istina. Nema vece ljubavi od nje. 

Istina treba biti jasna..kao teolog moraš jasno reći ...krštenje , sakramenti , svećenstvo postoje ili ne u katolika , jednostavno ko i pitanje da li je po IK sve stvoreno ili ne ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ti nisi hejter, ti govoriš od srca tvog, tako veruješ ali ti ne pada na pamet da se smeješ kad neko spomene propast pape I milijardi ljudi oko njega kao  što to čine Marković I company.

Ti si jednostavno drugačiji tip čoveka, vidi se po onome kada se iskeziš, ne keziš se na spomen tuđe propasti recimo....

Tako da sam mislio da znaš na koga mislim.

:dobro: Boze sacuvaj da se radujem bilo cijoj propasti. Ne verujem i da se ovde raduje bilo ko bilo cijoj propasti. Ja bas volim Rimokatolike i zao mi je ne samo za njih nego i za svakog drugog koji propadne. 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Па можда овако можемо да кажемо - православље је најчистија, непромењена, изворна апостолска вера. И кад је неко верник, требало би да тежи таквој вери. Ко тражи и жели да научи, треба му помоћи. Ко тренутно није заинтересован за то, није добро га силом ломити и малтретирати...

Христос је дошао да спаси све људе. И може да спаси кога оће. И нема никакве сумње да ће тако и бити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, kopitar рече

Istina treba biti jasna..kao teolog moraš jasno reći ...krštenje , sakramenti , svećenstvo postoje ili ne u katolika , jednostavno ko i pitanje da li je po IK sve stvoreno ili ne ?

Vec sam ti odgovorio : NE! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

И не разликују Суштину и Енергије. 

Ко те је слагао да ће те Ис на Суду питати о разликовању суштине и енергије? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па можда овако можемо да кажемо - православље је најчистија, непромењена, изворна апостолска вера. И кад је неко верник, требало би да тежи таквој вери. Ко тражи и жели да научи, треба му помоћи. Ко тренутно није заинтересован за то, није добро га силом ломити и малтретирати...

Христос је дошао да спаси све људе. И може да спаси кога оће. И нема никакве сумње да ће тако и бити.

Nikako lomiti i maltertirati ali objasniti posledice odbijanja i pustiti ga da sam odluci. Mada tesko da ces po ovom pitanju naci konsensus. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

posledice odbijanja

Па мислим да зависи каква је природа "одбијања". Само Бог зна шта је коме у срцу и какав пут пролази...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Grizzly Adams рече

Па мислим да зависи каква је природа "одбијања". Само Бог зна шта је коме у срцу и какав пут пролази...

Nisam ni rekao ako u ovom trenutku odbiju. Ako do kraja zivota odbiju... 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Ivan Marković рече

Али их нико не анатемише. Врло занимљиво. 

Јер смо ми црква типа "јебе луд збуњеног". Јер је правило јако јасно: Ко не крсти некрштеног, или ко крсти крштеног, анатемише се. Да ли је теби сада јасно да живиш у правно нерегулисаној цркви где свако може да ради шта му се хоће? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Ревнитељу без разума. Срби у време Душана су отишли у пакао? Македонци данас иду у пакао? Ко од Антиохијаца или Јерусалимљана иде у пакао? Не млати безвезе.

Све већ одговорено.  Мутиводо. Или се довуци пред ѕабор СПЦ па да причамо о томе. Поредиш привремене и админ расколе са латинском херезом А ниси ми одговорио јел Дуле био у расколу и са Алемсандријом, Ант, Јер. С тобом само могу да причам пред својим епископом или на сабору. Тако да не млати више

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Ти како оћеш, ал ја без Зајрона не идем нигде! :D

Ako mu Isus tamo zabrani pristup yutube onda vodimo I zakija. :)))

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, kopitar рече

Pa sami su sebe anatemisali tim činom kršenja saborskog kanona , ovo neće završiti bez posljedica jer izruguje sveto krštenje ustanovljeno od samog Isusa Krista .

Амин. Ја велим да ниједан који се наругао Христовом крштењу, и крстио крштеног, неће ићи у рај. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...