Jump to content

konkretan slučaj spasenja osobe krštene u KC

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Gde moraju biti opet rukopoloženi?

U nasoj crkvi

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, "Tamo daleko" рече

Srecan nam pomen Sv. Marka Efeskog!

Нека нико не господари у нашој вери - ни цар, ни епископ, ни лажни сабор, нити ико други, него само - једини Бог, Који нам је и Сам и кроз Своје ученике предао ту веру!(Св.Марко Ефески)

Taj isti Marko što je celivao ruku papi?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, kopitar рече

Nema kolektivne odgovornosti ...a ako si teolog moraš ljudima reći istinu. Priznaješ li ili ne sakramente , svećenstvo i euharistiju katolicima ili ne.

Ne ni jedan! 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Trifke рече

U nasoj crkvi

Primaju se u činu koji su imali u rimokatoličkoj crkvi I počinju sa bogosluženjem odmah u tom činu.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Primaju se u činu koji su imali u rimokatoličkoj crkvi I počinju sa bogosluženjem odmah u tom činu.

Koliko znam moraju da budu rukopolozeni kao i svi nasi prvo u djakonski pa u svestenicki

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Osim kad ih primiš u Liturgijsku zajednicu kao Krštene?

Znam da je zbunjujuce i da si u pravu ali sta je tu je. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Celivao bi i ja iz postovanja ali ne kao crkvenom autoritetu. ;) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Na ovo ti mogu samo odgovoriti da van Pravoslavne crkve po onome sto nam je otkriveno nema spasenja i da van njenoga okrilja niko se nemoze spasiti. Govoriti o spasenju raznih grupa ljudi u njihovim kontestima zivljenja je problematicno. Znam sigurno da se niko bez pokajanja nece spasiti i da nema drugog imena pod kojim bi se spasli pod nebom osim imena Isusa Hrista. Postoji i kod apostola Pavla ovo: Rom 2:12 Jer koji bez zakona sagriješiše, bez zakona će i izginuti; i koji u zakonu sagriješiše, po zakonu će se osuditi Prva tri poglavlja poslanice Rimljanima upravo govore o tome da je sav svet kriv Bogu i da je svima potreban Hristos. Bas ovih dana se kod nas cita knjiga Gospode ime ti je Ljubav od Sv Jovana Kronstadskog i on jasno kaze da ko ne pristupi crkvi nema pasenja bez obzira na sve i da sva dobra dela nisu dobra dela. U Lestvici nalazimo slicno a i kod drugih otaca.  Tu se cesto govori kao kontra argument da ce Bog suditi po delima ali: John 6:28 A oni mu rekoše: šta ćemo činiti da radimo djela Božija?
John 6:29 Odgovori Isus i reče im: ovo je djelo Božije da vjerujete onoga koga on posla.
itd  da ne ulazim u celu raspravu o delim i nacinu spasenja. 

Neznam koliko sam bio jasan? 

Лоуд енд клир си био јасан, једино што ћеш сад доспети под тешку салву (вербалну, наравно) из свих могућих  метафоричних хаубица и ВБР форумских пинк пренемагача на челу са ђуристима. Око ових тема се форум тресао од септембра 2016 па негде до маја 2017. Све је испитано до најситнијих детаља, и на крају сам позвао господу на дебату пред релевантнијим ликовима него што су ВСБ, Ђура или неко сличан. Наравно да је мој позив био одбијен под најсмешнијим могућим изговорима

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

:D samo ti izazivaj.... :-) pa sta ako mu je celivao ruku? Po meni , time je pokazao svoje smirenje, a ne priznanje/prihvatanje papinog polozaja u RKC. Pravoslavni su uvek bili dobronamerni, mi nismo blagosiljali crusaders kao oni zar ne. ;-)

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

proveri

Pricao mi vladika Atanasije za jednog jezuitu koga je on preveo u pravoslavlje. 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Лоуд енд клир си био јасан, једино што ћеш сад доспети под тешку салву (вербалну, наравно) из свих могућих  метафоричних хаубица и ВБР форумских пинк пренемагача на челу са ђуристима. Око ових тема се форум тресао од септембра 2016 па негде до маја 2017. Све је испитано до најситнијих детаља, и на крају сам позвао господу на дебату пред релевантнијим ликовима него што су ВСБ, Ђура или неко сличан. Наравно да је мој позив био одбијен под најсмешнијим могућим изговорима

Gde si koga pozvao hahha lažovčina stara si ti lisica.

Prvo napišeš da kako si dao još I neke argumente I to dokumentovano pa posle slažeš da si nekoga pozvao...

Ti još skupljaš građu po forumu za Crkveni sud? Nešto slabo ide a?

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Trifke рече

Koliko je meni poznato zavnicno ucenje PC. Tome me je vladika Atanasije naucio i tako se nekada ucilo na fakultetu. Jedina ispravna tajna euharistije je u Pravoslavnoj crkvi i nigde drugde. Za to ti ima citata otaca koliko hoces. 

Da li ce mojim bliznjima Isus uskratiti spasenje SAMO zato sto su clanovi RKC, a ne slazu se sa mnogim dogmama RKC(konkretno ni sa dogmom da Isus papa treba da vlada svom Crkvom,niti da je bezgresan,niti smatraju PC odijeljenom...)?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...