Jump to content

Лудило православних подсетника о правилима поста....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Милан Ракић рече

Боме, на овој врућини ти преостаје само да пијеш... Мсм. оне дрдије 12:smeha:12:smeha:12:smeha:

Sta su ti drdije? :scratch_head:

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

Sta su ti drdije? :scratch_head:

Па она пихтијаста маса када се на врућини "опусти" 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Можемо да се гађамо са питијама, стегле се сам тако.

• Радостан 1

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Ne razumem Božanstvenu Liturgiju bez pričešćivanja Hristom.
Razumem pojedinačne situacije, ali za vasceli narod... ne razumem.

Sa i bez.jpg

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Toma рече

Sa i bez.jpg

Благо теби Томо док год ово не разумеш! 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Toma рече

Sa i bez.jpg

:1314_womens::bu: :krstix: Koji li je to psihopata napisao? 

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ведран* рече

Благо теби Томо док год ово не разумеш! 

Брате ... не осећам се "благо" кад овако нешто прочитам.
Искрен да ти будем, ово ме растужи.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Trifke рече

:1314_womens::bu: :krstix: Koji li je to psihopata napisao? 

Не знам ни које, ни где је оваква пракса. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Toma рече

Не знам ни које, ни где је оваква пракса. 

Ko god da je oni nisu citavi.  Jedini lek je psihijatrija! 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Ово је било актуелно сад последњих дана негде на северу земље.

И стварно је за осуду овакво обавештење.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Драгана Милошевић рече

Ово је било актуелно сад последњих дана негде на северу земље.

не знам на који север мислиш, знам да они у бачкој епархији не смеју да помисле на овако нешто....пошто убрзо завршиш у манастиру на послушању.....

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Матусал рече

не знам на који север мислиш, знам да они у бачкој епархији не смеју да помисле на овако нешто....пошто убрзо завршиш у манастиру на послушању.....

Mozda banatska tamo su ovakve stvari sasvim moguce

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

stvarno treba imati hrabrost i napisati ovo...Capture.PNG.7fcfd7747f14e037dee14de31362aa5c.PNG

e, o ovakvim stvarima treba pricati do eshatona...nema druge...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

море боље да си ћутим. да ме не апе.

Подели на овим сајтовима

On 14.1.2018. at 18:11, JESSY рече

шта рећи...ево погледајте и сами...

Capture.PNG

Capture1.PNG

Capture2.PNG

Capture3.PNG

Capture4.PNG

Capture5.PNG

Capture6.PNG

To je zato sto nisu uradjene reforme jos od Svetog Save. To su sve uglavnom neki manastirski tipici. Uopsteno govoreci o postu Sabor bi trebalo da donese odluku po kojoj onaj koji ne posti ceo Vaskrsnji post ne gresi. Dakle nedelju dana na vodi pred pricesce a ostatak svako prema mogucnostima.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...