Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Управо сада, Bokisd рече Ali, to u gornjem citatu ne postoji, kontekst je sasvim drugaciji,..... samo je jedan pastir Hristos. Ne postoje dva pastira , po sustini stvari. Niko ne moze da zameni Hristosa na zemlji, kao pastira svojih ovaca i svoje Crkve. I, kao takav jedan i jedinstveni Pastir,.... svi se ,i hriscani okupljamo oko Njega, po onome, gde su dvoje ili troje u ime njegovo, tamo je i On. To je vec sabornost i nasa zajednica oko Hrista,..... i pape, i ostalih patrijaraha i svih hricana. I, niko nije privilegovan i povlascen i svi smo Njegovo stado. A šra rade horepiskopi? Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 24 минута, Zayron рече To je navodno samo takva stvar kako bi se Petar dostavio iz minus pozicije opet do pozitivne nule i simbol toga da mu je oprošteno bilo. Tako je to prema njima. To smo vec negde rasparavljali, tumacenja otaca ovih stihova su takva, tri put javno odrecenje, treba, i tri puta javno pozivanje i pokajanje Petrovo. Nikako Isus nije mogao da precuti i prenebregne Petrovo odrecenje. Jeste, da se on licno pokajao i plakao, ali, javnost i ociglednost njegovog postupka je zahtevalo i javno pokajanje i priznanje njegove slabosti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 2 минута, Zayron рече Braca Šagi, Tommislav i Zvonimir su bili u istoj moslavačkoj brigadi za 2ww gdje i brat i sestra moje bake, ta čiji je otac, moj pradjeda bio sa Morave, Uostalom u istoj toj brigadi bio je i Tudjman. Od moje bake brat je bio penzionisan kao načelnik intendantskog štaba Zagrebačke armijske oblasti šezdesetih godina. I šta to menja, tj. tvoj citat; Što on menja u činjenici da su Bono i Janko bili blagorodni katolici i teolozi, u svojim nastupima totalno suprotni ovom nesrećniku Košiću? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 4 минута, Zayron рече A šra rade horepiskopi? Izvini, stvarno ne razumem pitanje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 18 минута, kopitar рече Ava ih poziva da bukvalno shvate Sv Pismo, Al se ovde nekako izvlače. Kontekst.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 18 минута, Svetlana Pecin-Saraguda рече А заборављаш на вољеног од Господа ученика Светог Јована Богослова? Је л мислите да, на пример, он није био достојан или способан више од осталих Апостола, као што тврдите да је само један достојан томе, Свети Апостол Петар? Али, није тако, Господ је оставио свим Апостолима, њих 12 и њих 70, да држе, проповедају, шире и чувају веру у Њега. Свима заједно њима, саборно њима. Иначе би имали само 1 Јеванђеље и то по Апостолу Петру и ништа више од тога. Или можда мислиш да су остали Апостоли спадали у овце, а не у пастире? Само, није у реду уопште тако да се натежемо ко је волео више Господа и кога је Он више волео. Није баш правилно то и није фер према другим Апостолима. Joj idem se umiti hladnom vodom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 20 минута, Милан Ракић рече I šta to menja, tj. tvoj citat; Što on menja u činjenici da su Bono i Janko bili blagorodni katolici i teolozi, u svojim nastupima totalno suprotni ovom nesrećniku Košiću? Ne mjenja ništa samo to potvrdjuje. Oni su u šumu otišli ne zato što su bili za tadašnji NDH režim vec što su bili protiv njega i kako bi se sa oružjem borili protiv tog režima, protiv Njemaca i ustaša ko i ti moji a teško da bi se s ovakvima kao Košic u bilo čemu ikada složili. Bunic je Pavelica smatrao veleizdajnikom hrvatskih narodnih interesa koji se zaprodao Italijanima i dao im Istru itd. a NDH je zvao ustaškom himerom, to sam čuo lično na svoje uši, vidjao sam se s njim kao student na predavanjima i privatno. Mene je zanimalo šta misli o Bosni, istoriji Bosne itd. pa smo pričali o tome. Rekao mi je tada da u Bosni nije do kraja završen proces stvaranja države i formiranja nacionalnog identiteta i da je to uzrok mnogim problermima. A bio je u pravu što je pokazao i taj rat devedestih. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 14 минута, Zayron рече Ne mjenja ništa samo to potvrdjuje. Oni su u šumu otišli ne zato što su bili za tadašnji NDH režim vec što su bili protiv njega i kako bi se sa oružjem borili protiv tog režima, protiv Njemaca i ustaša ko i ti moji a teško da bi se s ovakvima kao Košic u bilo čemu ikada složili. Bunic je Pavelica smatrao veleizdajnikom hrvatskih narodnih interesa koji se zaprodao Italijanima i dao im Istru itd. a NDH je zvao ustaškom himerom, to sam čuo lično na svoje uši, vidjao sam se s njim kao student na predavanjima i privatno. Mene je zanimalo šta misli o Bosni, istoriji Bosne itd. pa smo pričali o tome. Rekao mi je tada da u Bosni nije do kraja završen proces stvaranja države i formiranja nacionalnog identiteta i da je to uzrok mnogim problermima. A bio je u pravu što je pokazao i taj rat devedestih. И? Како онда Јосипе? О чему причамо, не да бисмо ти, ја, Јанко, Марко реагирали... НЕБИТНО! Али говоримо о једном великодостојнику (баш као о Атанасију или пак Амфилохију негда)м али дебатујемо.. Значик, не могу ја из Земуна или неко из Београда, па макар био и патер Нинковић да утјечемо на катедру сисачку и какви ће гласови одатле у јавност ићи Volim_Sina_Bozjeg and kopitar је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Али Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Мајку му јебем Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 Акио желимо и хоћемо дијалог, онда овакве сват5е треба слати да пију цвичњека а не да се баве догматиком и кнонским правом kopitar је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 У томе је ствар kopitar је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 22 минута, Милан Ракић рече Акио желимо и хоћемо дијалог, онда овакве сват5е треба слати да пију цвичњека а не да се баве догматиком и кнонским правом Moram vas razočarati ali ni tada se Šagi-Bunica nije mnogo nešto pitalo a niti se on zanimao o crkvenu politiku. On je jednostavno radio šta je htio i šta mu je palo na pamet da radi, sretao se sa vladikom Amfilohijem i još nekim drugim tada kad nije bilo još ni e od ekumenizma, svi su ga uvažavali kao profesor teologije, i autora knjiga iz patristike i koncilskog oca, posvecivao se pokoncilskoj referörmi, funkcionisao na relaciji samostan-fakultet, eventualno KS, Kršcanska Sadašnjost (izdavačka kuca) i mnogo toga progurao dobroga ali očekivati neki veci utjecaj na "crkvenu politiku" bilo je nerealno. Sreca još da je tada vlast bila ta koja je bila i to ih je samo čuvalo da ih protivnici, oni isti koji su im bili protivnici u 2ww ne požderu za živa. Danas ne bi opstali. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 1 hour ago, Isusovo magare рече Iv 21,15-19 15Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." 16Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" 17Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" 18"Zaista, zaista kažem ti: Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš." 19A to mu reče nagovješćujući kakvom će smrću proslaviti Boga. Rekavši to doda: "Idi za mnom!" Ako se ne varam rekla si da ga je Isus pitao da li ga voli više nego ostali. Dakle to je tvoja prva greška. Nadalje pre toga je Petar pred samo stradanje Hrista rekao da ga voli i da će život položiti za njega. A Isus mu je rekao da pre nego li pevac zapeva, Petre ti ćeš me se tri puta odreći. Toliko o savršenoj ljubavi prema Hristu na koju ti izgleda aludiraš. Posle toga dolazi citat koji si postavila, čini mi se pred samo vaznesenje Hristovo pred učenicima, Koliko vidimo Petar tu ipak nije imao snage da ponovo tvrdi da će život položiti za Hrista zbog ljubavi prema njemu, nego se razžalostio posle trećeg uzastopnog pitanja i prepustio ipak da Hristos bude taj koji zna ko ga i koliko voli. Treće posle nesumnjive izrečene ljubavi Petra upućene Isusu Hristu u koju niko ne sumnja, osim što ja sumnjam u tvoju tvrdnju da Ga voli više nego ostali, Hristos mu je rekao napasaj ovce moje. Čime da ih napasa? Da nije upravo ta ljubav i pouka da ljubav svoju prepustimo Hristu na isti način na koji je Petar na kraju i priznao, Tebi je poznato da te volim. Dakle napasaj ovce moje ljubavlju a ne vlašću a ljubav je sabornost što dokazuju Sveta Trojica, jer je njihova ljubav podjednaka i među Njima među Ipostasima nema onoga ko ima veću vlast nad drugom Ipostasi, nego su jedno. Dakle vlast kao napasanje ne postoji, postoji samo ljubav, kako si ti uspela ljubav da pretočiš u vlast i ex katedra nezabludivost meni još uvek nije jasno ali bi voleo da znam. Dakle nigde nije napisano da PETAR VIŠE VOLI ISUSA HRISTA OD BILO KOG DRUGOG ČOVEKA, POGOTOVO NE OD SABRANIH APOSTOLA, TO JE ZA MENE NESHVATLJIVO, PRE BIH KAD BI UVEO TAKVU ŠPEKULACIJU REKAO DA JE HRISTA NAJVIŠE LJUBIO UČENIK KOJI MU SE STAVIO NA GRUDI U ZAGRLJAJ I KOGA HRISTOS NEIZMERNO LJUBLJAŠE A TO NIJE BIO PETAR. Neizmerno ljubljaše a kako si ti sad uspela da izmeriš da Petar više ljubi Hrista od mere koju ostavi sam Hristos? Neizmerno ljubljaše... ka Bokisd and Ведран* је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Децембар 14, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 14, 2017 пре 6 минута, Zayron рече Moram vas razočarati ali ni tada se Šagi-Bunica nije mnogo nešto pitalo a niti se on zanimao o crkvenu politiku. On je jednostavno radio šta je htio i šta mu je palo na pamet da radi, sretao se sa vladikom Amfilohijem i još nekim drugim tada kad nije bilo još ni e od ekumenizma, svi su ga uvažavali kao profesor teologije, i autora knjiga iz patristike i koncilskog oca, posvecivao se pokoncilskoj referörmi, funkcionisao na relaciji samostan-fakultet, eventualno Kršcanska sadašnjost i mnogo toga progurao dobroga ali očekivati neki veci utjecaj na "crkvenu politiku" bilo je nerealno. Sreca još da je tada vlast bila ta koja je bila i to ih je samo čuvalo da ih protivnici, oni isti koji su im bili protivnici u 2ww ne požderu za živa. Danas ne bi opstali. Одлично! То онда само "говори" о разини на којој би се МИ "морали" наћи... Јер, поконцилски теолог Шаги Бунић се: "није питао,а нити се занимао за цркевену политик" (иако је био совјетник хрватскога надбискупа на Другоме Концилу) - "он је радио, што је хтио" (Јесте! Читавим својим бићем је живео за дијалог и радовао се као мало дете за приликом да размени мишљења са Лохијем, Тасом... А када нема Бона и осталих) - "правио будалом" што је усред комунизмас у Загребу направио ТЕДЕКС, тј. Теолошко Удружење Кршћнска Садашњост... Које је Усдружење још почетком 70-их водило дебату са комунарском "елитом"... "Луди Криста ради", тада, као ни сада, нити никада у кршћанској васељени неће наићи на промиџбу... Они зато и јесу "Луди Криста ради"!!! И што сада? Оћеш да се свадиш? kopitar је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука