Jump to content

Бискуп Владо Кошић: Усташтво није био фашизам него организовано војно деловање у одбрани Хрватске као државе

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Zayron рече

To sam isto napisao milion puta vec al kad neko nece da bude "uvjeren" ili "ubijedjen" s tim se neda ništa radit. 

A nije bio zabludiv kad ga se odrekao?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Zayron рече

Sabornost oko pastira, Petrova nasljednika. Sabornost je oko nečega ili nekoga! A jedna i jedinstvena Crkva ima i jednog pastira oko kojeg je okupljena a njegovo ime znamo iz Jevandjelja. To su kod nas osnovi, o tom znaju naša djevca u prvvim razredima osnovne na vjeronauiku a za vas je to novost? Kako misliš bit saboran sam sa sobom jer si se okupio oko sebe? Svi apostoli su bili sabrani oko Isusa a svi episkopi su sabrani oko pape. Nisu ni apostoli bili sabrani oko samih sebe niti su imali valjda nekakav "sindikat apostola"! 

Ni za ovo nikad niste čuli?

Kao što mene zna Otac i ja znam Oca; i dušu svoju polažem za ovce. 16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

Sabornost je valjda, kada svi odlucuju, ne jedan, u ime svih. To je problem Zayrone. Kao sto se kaze na apostolskom saboru,... Sveti Duh i mi odlucismo... saborno, zajedno, po opstoj raspravi i rasudjivanju i donosimo odluke u ime Crkve.

A, sabor i svi na njemu, nisu sabrani oko pape, nije on neki zamenik Boga na zemlji. Nego, gde su dva ili tri sabrani u ime moje, onda je u On medju njima i salje Duha koji sadejstvuje na Saborima Crkve.

Kako drugacije moze da bude brate Zayrone ? 

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Zayron рече

Kao što mene zna Otac i ja znam Oca; i dušu svoju polažem za ovce. 16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.

Ko je taj jedan Pastir?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Sabornost je valjda, kada svi odlucuju, ne jedan, u ime svih. To je problem Zayrone. Kao sto se kaze na apostolskom saboru,... Sveti Duh i mi odlucismo... saborno, zajedno, po opstoj raspravi i rasudjivanju i donosimo odluke u ime Crkve.

A, sabor i svi na njemu, nisu sabrani oko pape, nije on neki zamenik Boga na zemlji. Nego, gde su dva ili tri sabrani u ime moje, onda je u On medju njima i salje Duha koji sadejstvuje na Saborima Crkve.

Kako drugacije moze da bude brate Zayrone ? 

Da, sve to važi kad su svi okupljeni oko pastira, gdje nema pastira nema ni okuzpljanja, uvjek zaboravljate na to.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

Ko je taj jedan Pastir?

Onaj kome je Krist ostavio stado da ga pase.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Daj citat.

Iv 21,15-19

15Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." 16Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" 17Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" 18"Zaista, zaista kažem ti: Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš." 19A to mu reče nagovješćujući kakvom će smrću proslaviti Boga. Rekavši to doda: "Idi za mnom!"

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zayron рече

Da, sve to važi kad su svi okupljeni oko pastira, gdje nema pastira nema ni okuzpljanja, uvjek zaboravljate na to.

Ali, pastir je Hristos i mi smo njegove ovce i njegova Crkva, zar ne ?

Jer, kaze se, ....'glas moj slusace'.... Njegov glas, kojim poziva u jedno stado, kome je On jedan zajednicki pastir ( ovo je kokretno, pozivanje i neznabozaca u veru, kada ce svi biti pod jednim pastirom Hristom ) itd.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Isusovo magare рече

Iv 21,15-19

15Nakon doručka upita Isus Šimuna Petra: "Šimune Ivanov, ljubiš li me više nego ovi?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim." 16Kaže mu: "Pasi jaganjce moje!" Upita ga po drugi put: "Šimune Ivanov, ljubiš li me?" Odgovori mu: "Da, Gospodine, ti znaš da te volim!" Kaže mu: "Pasi ovce moje!" 17Upita ga treći put: "Šimune Ivanov, voliš li me?" Ražalosti se Petar što ga upita treći put: "Voliš li me?" pa mu odgovori: "Gospodine, ti sve znaš! Tebi je poznato da te volim." Kaže mu Isus: "Pasi ovce moje!" 18"Zaista, zaista kažem ti: Dok si bio mlađi, sam si se opasivao i hodio kamo si htio; ali kad ostariš, raširit ćeš ruke i drugi će te opasivati i voditi kamo nećeš." 19A to mu reče nagovješćujući kakvom će smrću proslaviti Boga. Rekavši to doda: "Idi za mnom!"

To je navodno samo takva stvar kako bi se Petar dostavio iz minus pozicije opet do pozitivne nule i simbol toga da mu je oprošteno bilo. Tako je to prema njima. :D 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Bokisd рече

Ali, pastir je Hristos i mi smo njegove ovce i njegova Crkva, zar ne ?

Jer, kaze se, ....'glas moj slusace'.... Njegov glas, kojim poziva u jedno stado, kome je On jedan zajednicki pastir ( ovo je kokretno, pozivanje i neznabozaca u veru, kada ce svi biti pod jednim pastirom Hristom ) itd.

Naravo da je Pastir i vlasnik stada Hristos, a Petar je takodjer pastir komu je Hristos Pastir povjerio na staranje svvoje stado kojeg on nije vlasnik vec je to Hristos. U čemu je problem? Ti ne znaš šta je to povjeriti nekom nešto na staranja i na čuvanje? Povjeriti znači dati na staranje, upravu nekom nešto čega je neko drugi  vlasnik, Petar nije Gospodar a ni vlasnik tog stada vec samo radnik kojemu je ono bilo povjereno na čuvanje. Nije valjda da ne razumiješ šta je vlasnik a šta čuvar, upravitelj.

Подели на овим сајтовима

Bio jedared jedan Tomislav Janko Šagi Bunić... I svojom delatnom ljubavlju, primerom i proče reče!:

sagi-bunic.jpg

Današnjoj HBK, makar u medijskom nastupu nedostaju ovakvi "Deda Mrazovi"... Sa kojima se moglo komunicirati!

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zayron рече

To je navodno samo takva stvar kako bi se Petar dostavio iz minus pozicije opet do pozitivne nule i simbol toga da mu je oprošteno bilo. Tako je to prema njima. :D 

Ava ih poziva da bukvalno shvate Sv Pismo, Al se ovde nekako izvlače.:cheesy3:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zayron рече

Nisam znala da pravoslavci tako vjeruju..ali VSB me malo malo pa iznenadi..:coolio:

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, kopitar рече

Ava ih poziva da bukvalno shvate Sv Pismo, Al se ovde nekako izvlače.:cheesy3:

Ja pozivam sve da shvate sv. Pismo onako kako ga shvataju i kako bi  ga shvatiti mogla dvanaestogodišnja djeca a po tome cemo biti svi i sudjeni.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zayron рече

Naravo da je Pastir i vlasnik stada Hristos, a Petar je takodjer Pastir komu je Hristos Pastir povjerio na staranje svvoje stado kojeg on nije vlasnik vec je to Hristos. U čemu je problem? Ti ne znaš šta je to povjeriti nekom nešto na staranja i na čuvanje? Povjeriti znači dati na staranje, upravu nekom nešto čega je neko drugi  vlasnik, Petar nije Gospodar a ni vlasnik tog stada vec samo radnik kojemu je ono bilo povjereno na čuvanje. Nije valjda da ne razumiješ šta je vlasnik a šta čuvar, upravitelj.

Ali, to u gornjem citatu ne postoji, kontekst je sasvim drugaciji,..... samo je jedan  pastir Hristos. Ne postoje dva pastira , po sustini stvari. Niko ne moze da zameni Hristosa na zemlji, kao pastira svojih ovaca i svoje Crkve.

I, kao takav jedan i jedinstveni Pastir,.... svi se ,i hriscani okupljamo oko Njega, po onome, gde su dvoje ili troje u ime njegovo, tamo je i On. To je vec sabornost i nasa zajednica oko Hrista,..... i pape, i ostalih patrijaraha i svih hricana. I, niko nije privilegovan i povlascen i svi smo Njegovo stado.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Милан Ракић рече

Bio jedared jedan Tomislav Janko Šagi Bunić... I svojom delatnom ljubavlju, primerom i proče reče!:

sagi-bunic.jpg

Današnjoj HBK, makar u medijskom nastupu nedostaju ovakvi "Deda Mrazovi"... Sa kojima se moglo komunicirati!

Braca Šagi, Tommislav i Zvonimir su bili u istoj moslavačkoj brigadi za 2ww gdje i brat i sestra moje bake, ta  čiji je otac, moj pradjeda bio sa Morave, Uostalom u istoj toj brigadi bio je i Tudjman. Od moje bake brat je bio penzionisan kao načelnik intendantskog štaba Zagrebačke armijske oblasti šezdesetih godina.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...