Jump to content

Зоран Ђуровић: Нека нота на наше свеце, Јустина и Николаја, а поводом англиканаца

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 756
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Pa šta? Navedi da li je Nikolaj to radio celoga života...i potkrepi kredibilnim dokazima...svašta sam i ja radio kao mlad...pa ne radim više.

Naravno da velim da nisu crkve...to ti vele i sve Crkve koje nisu potpisale onaj dokument sa Krita...

Ниси се оставио греха твоје младости. Блудничиш и даље. 

Велиш да нису цркве а ова двојица светаца веле да јесу. Крит није прошао рецепцију. 

пре 10 минута, Ivan Marković рече

Mene više ništa od zapadnjaka ne može da šokira...da sutra konja postave za anglikanskog bišopa, primio bi to sa ledenim stoicizmom...

Примио би и ти да имаш Василевса за главу. Не буди ној. Ако би се бунио, или би постао евнух, против воље, или би те у најбољем случају изгнали. Свето православље. :sunce:

пре 13 минута, Ivan Marković рече

Aha, ali ih kod "katolika" ima znatno više...

Креснуо сам само 3 парохијанке, али да сам креснуо 30, онда бих "осетио" да ме је благодат напустила... Не буди смешан. Угасили су се цели манастири у египатској пустињи јер су кресали дечаке. Сад, да ли су католици или православци били што су попрцкивали, да се отимамо...:)) Ово су ти подаци из Старечника, знаш ме да не измишљам. 

пре 17 минута, Ivan Marković рече

Saglasan. Ali samo u ovome.

Жене никад не ставити на власт. Угасили бисмо. Ја се најежим и кад нека жена хоће да буде фрескописац. То је противприродни блуд. 

Иначе, ђаконисама нису давали, ако се добро сећам, рипиде на освећењу дарова. Тек да се зна:)))   

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Бранко Авдагић рече

Evanđelje po Mateju, glava peta: "A ja vam kažem: Svaki koji se bez razloga srdi na brata svoga, biće podvrgnut sudu. I ko god rekne bratu svome: ‘Šupljoglavče!’, biće podvrgnut Veću. A ko god rekne: ‘Luđače!’, biće podvrgnut paklu ognjenome.

Дремају модератори, јер сам им пријавио да те блокну као бота. Овим црвеним привлачим једну која има алергију на мене. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Бранко Авдагић рече

Evanđelje po Mateju, glava peta: "A ja vam kažem: Svaki koji se bez razloga srdi na brata svoga, biće podvrgnut sudu. I ko god rekne bratu svome: ‘Šupljoglavče!’, biće podvrgnut Veću. A ko god rekne: ‘Luđače!’, biće podvrgnut paklu ognjenome.

Zato je o. Zoran i izabrao drugu riječ za tebe.:))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

- не прихватају догму о непогрешивости папе
- свештеници се могу женити
- жене се могу заредити
- црквени брак се може склопити по други пут
- истополни парови су такође деца Божија
- нема обавезе исповести
- побачај осуђује, али га дозвољава ако је угрожен живот мајке
- еутаназију осуђује, али не и давање лекова за бол
- одржава се црквени погреб за самоубице
- нема прописаног поста
- нема екскомуникације

Znači da je čovek ipak u pravu.Debilčine što bi reko ava Rimski :))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Poslednje tri stavke nisu u skladu sa pravoslavnom praksom, a takođe ni odsustvo obaveze ispovesti. Što se tiče izjave o istopolnim parovima, ona ne znači ništa ali implicira svašta, te tako nju ni ne vredi komentarisati. 

Лупаш глупости. Наведи ми канон који налаже исповест. Немој само католичке са латеранских концила и тридентинума. Знам да си католик у души, али овде причамо о православцима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Дремају модератори, јер сам им пријавио да те блокну као бота. Овим црвеним привлачим једну која има алергију на мене. 

Кад ме изгласате за админа, можда ме и прође алергија, до тада се рвите са ботовима сами, шта је то за вас?!? 

:smeh2:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Бранко Авдагић рече

Nepristojnom svešteniku:

Solomonove izreke 11:17: Milosrdan čovek čini dobro duši svojoj, a okrutan udi sopstvenome telu.

Kološanima 3:12: Obucite se dakle — kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni — u milosrdno srce, dobrostivost, poniznost, krotkost, strpljivost.

Matej 7:2: Jer sudom kojim sudite bićete suđeni. I merom kojom merite vama će se zauzvrat meriti.

Наведи ми ваше жене бискупе. Име и презиме и да их видимо на нету.

Такође ми наведи педере бискупе који су у истополној заједници. Да можемо да одмах проверимо на нету. 

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Zoran Đurović рече

Крит није прошао рецепцију. 

Utoliko pre nisu Crkve...

Велиш да нису цркве а ова двојица светаца веле да јесу

Paki i paki, šta sve tvrdi ovaj ili onaj svetac...nisu sigurno sveci zbog ovih njihovih tvrdnji, a ti ako ovako nastaviš, neš biti svetac nikako...a šteta, jer imaš potencijala...

I napiši nam do kada se Nikolaj pričešćivao kod navedenih, i kada je to prestao...uradi to sada, jer ovako je ovo sve čista manipulacija.

Примио би и ти да имаш Василевса за главу.

Ali nemam. A taj nesrećni vasilevs na koga aludiraš je vladao Carigradom i okolinom.Čak je i Mistra funkcionisala samostalno. (Ako pak misliš na Mijajila, on je vladao teritorijom koja je jedva obuhvatala pola današnje Grecije..jaki vasilevsi...kad pomislim na njih, ni naš AV nije loš sa teritorijom...

Свето православље. :sunce:

despot Đurađ i sveti Marko se ne slažu...

Креснуо сам само 3 парохијанке, али да сам креснуо 30, онда бих "осетио" да ме је благодат напустила...

Pa?

Не буди смешан. Угасили су се цели манастири у египатској пустињи јер су кресали дечаке. Сад, да ли су католици или православци били што су попрцкивали, да се отимамо...:)) Ово су ти подаци из Старечника, знаш ме да не измишљам. 

Da, pa?

Жене никад не ставити на власт. Угасили бисмо.

Ne brini. Vladaju muškarci...problem je samo zapadnog sveta što počinju da isturaju žene , da one primaju izlive mržnje plebsa kada stvari krenu loše. Ali ja im nisam za to kriv.

Блудничиш и даље. 

Ne radim ništa van braka, i ne varam ženu, ako si mislio bukvalno. Ako si bio figurativan, nisam ispalio ni Crkvu ni državu. Mada ne plaćam gradski prevoz. No to je krađa...

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Zoran Đurović рече

Лупаш глупости. Наведи ми канон који налаже исповест. Немој само католичке са латеранских концила и тридентинума. Знам да си католик у души, али овде причамо о православцима.

Gde sam ja naveo kanone? Pomenuo sam praksu. Sad se izvini za ono "lupaš gluposti". Što se tiče kopanja po kanonima svih mogućih sabora, e to pitaj pravoslavne episkope koji ove "sirotančiće" ne pripuštaju Hristu...nisam ja blesav da sad ovde celu noć pretražujem kanone. A ima tu još stavki, nije samo ova...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Ivan Marković рече

Gde sam ja naveo kanone? Pomenuo sam praksu. Sad se izvini za ono "lupaš gluposti". Što se tiče kopanja po kanonima svih mogućih sabora, e to pitaj pravoslavne episkope koji ove "sirotančiće" ne pripuštaju Hristu...nisam ja blesav da sad ovde celu noć pretražujem kanone. A ima tu još stavki, nije samo ova...

Не се извињавам јер си лупао. За каноне не треба да питам епископе јер сам стручњак за исте. - Остале ставке су ти крајње бесмислене.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Jesam. Dok si ti u duši rimokatolik...

I to ovaj novopečeni Franjin. Kamo sreće da si bar ko Benedikt:ani_biggrin:

Па ја сам ти и рекао да си католик старог кова. Зар ти нисам дао име Иван Инквизитор Марковић? Папа Бенедикт, као кардинал, је био инквизитор по служби, ти само по зајебанцији. Што ти чудно да сам те пророчки обележио? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Међутим питање признања Англиканске Цркве за англиканце је од пресудног значаја

Ko treba da je prizna?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...