Milan Nikolic Написано Децембар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 28 минута, Mиљан Л. рече По Писму човек је створен по лику Божијем и онда подељен на два пола (Адама и Еву) од стране Бога лично. То је било пре изгнанства човека док је био под благословом и у складу са Божијом вољом. Није човек створен па подељен, него је створено више људи. По лику Божијем је зато што човек јесте личност и зато што постоји у заједници, тј. постоји више личности, као што је Тројица (Три Личности - множина) заправо наш Бог. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 16 минута, Bokisd рече Zbog toga Bog nije stvorio polnost, u smislu strasti i prepoznavanja drugog pola ( po toj strasti ). Да Бог је створио две природе, мушку и женску. У Адаму је била и женска природа, чим је Ева од њега постала. пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ajde nadji mi polnost kako je ti zamišljaš u blagoslovenom braku gde su dvoje supružnika JEDNO TELO pred Gospodom. Говорила сам о есхатону, а не о земаљској стварности. Постоје разни благословени бракови, благословен је био брак и светог Јована Кронштатског... и они су били једно тело пред Господом... Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 9 минута, Рапсоди рече Да Бог је створио две природе, мушку и женску. У Адаму је била и женска природа, чим је Ева од њега постала. Говорила сам о есхатону, а не о земаљској стварности. Постоје разни благословени бракови, благословен је био брак и светог Јована Кронштатског... и они су били једно тело пред Господом... I u čemu bi se eshaton razlikovao? Onda dolazimo do toga da Jedno telo pred Gospodom postoji samo na zemlji i da je to neka disciplinska mera a ne sveta tajna. U čemu bi bio problem da u eshatonu imaš svog muža ili muž ženu koji bi bili idealan sastavljen par bez udavanja ženidbi razvoda... već samo kao jedno telo u svoj eshatološkoj realnosti. Gospod nije rekao da ćemo biti kao anđeli nego podobni anđelima, tj. da ćemo u svemu ispunjavati Njegovu volju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 25 минута, Bokisd рече Prvi ljudi su bili bestrasni, bez uvida u svoju polnost. To je ono, kada se kaze, ...da su oboje bili goli i da ih nije bila sramota. Znaci, nisu imali nikakvu predstavu, kako razumnu, tako i osecajnu o polnosti. Zbog toga Bog nije stvorio polnost, u smislu strasti i prepoznavanja drugog pola ( po toj strasti ). Управо су људи створени као мушки и женски пол да би се размножавали, а грехопад је настао услед занемаривања те Божије заповести. Зато је блуд данас једно од највећих искушења, јер ђаво зна да је сексуалност била благослов, али такав благослов који се треба завршити, укинути, завршетком домостроја стварања. Ето, ђаво жели да нас сексуалност спотакне на два начина, две крајности, једна као да је секс прљав по себи, да је последица пада, и други начин као да је секс потребан за вечност, да је апсолутан и битан за есхатолошку раван. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 10 минута, Кратос рече Ako se u eshatološkoj realnosti ukida pol У есхатолошкој реалности, питање пола је небитно питање, укида се страственост онако како је те замишљаш, тако да полан или неполан свеједно кад ћеш бити бестрасан.... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 Управо сада, Рапсоди рече У есхатолошкој реалности, питање пола је небитно питање, укида се страственост онако како је те замишљаш, тако да полан или неполан свеједно кад ћеш бити бестрасан.... Šta je loše u tome da eshatološki i strasno volim i ljubim svoju ženu sa kojom sam u braku?Znači neću da švrljam po eshatonu,samo što je pred Bogom blagosloveno... Volim_Sina_Bozjeg and ikrasil је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 14 минута, Кратос рече Ako se u eshatološkoj realnosti ukida pol kako mi onda možemo da budemo iste ličnosti, ne ulazimo li onda kao sakati, kao ,,ne-mi,, onda u tom slučaju u večnost? Једноставно, на улазу не попуњаваш којег си пола. Рапсоди and Bokisd је реаговао/ла на ово 1 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 Pa isto tako i u stvaranju, bi moglo da bude nekoliko polova ako to već tako nije bitno. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 3 минута, Кратос рече Šta je loše u tome da eshatološki i strasno volim i ljubim svoju ženu sa kojom sam u braku?Znači neću da švrljam po eshatonu,samo što je pred Bogom blagosloveno... Неправилна поставка.... Ништа лоше да есхатолошки анђеоски волиш и љубиш своју жену (под условом да се и горе брак наставља, у шта сумњам) Чим је страсно (како га ми доживљавамо овде) значи да је подложно искушењу....горе више нема искушења, кушања, острашћености. Што сте овде кушани, кушани сте.... Уједно одговор и ВСБ. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 3 минута, Milan Nikolic рече Једноставно, на улазу не попуњаваш којег си пола. Šta da popunjavam?Ja od kad znam za sebe sam muškarac i kad bi sad to neko ukinuo onda bi to prestao da budem ja,ta ičnost koja je živela u ovom palom svetu,onda ispada da Bog ustvari neće mene kao ličnost kako me stvorio nego oće nekog transmentalaća... Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Децембар 12, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 6 минута, Кратос рече Šta je loše u tome da eshatološki i strasno volim i ljubim svoju ženu sa kojom sam u braku? Неће бити брака, неће бити секса у есхатолошком постојању. Нема у томе ништа лоше данас, али тај домострој стварања се завршава. Владика Николај Жички је најоштрије изразио ту чињеницу: ,,Нова је дилема обешена на капији живота; прочитајте је ви, који улазите. Свечовек (Богочовек) или сексуалност.'' Објашњавао сам о томе: Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 3 минута, Кратос рече ta ičnost koja je živela u ovom palom svetu Та личност која је живела у овом палом свету, је свакако пала и уБивена личност Бог те неће палог и убивеног, већ преображеног, анђеоског Кратоса... Ведран*, Кратос and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 5 минута, Рапсоди рече Та личност која је живела у овом палом свету, је свакако пала и уБивена личност Бог те неће палог и убивеног, већ преображеног, анђеоског Кратоса... I kao anđeo mora da budem muški anđeo,ratnik, ne mogu budem neka nežna deva.... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 49 минута, Кратос рече A šta ćemo sa zapovešću rađajte se množite i napunite zemlju?Kako su mogli da je ispunjavaju ako nisu bili svesni svoga pola?Zar je svest o polu nešto loše i posledica pada? To je takozvana, 'prognosticka' zapovest, tj. Bog , kako smo vec pricali, poseduje predznanje o svim stvarima koja treba da se tek dogode i ta' zapovest u Raju o razmnozavanju ljudi , jeste, upucena ljudima posle pada, kada se dogadja ona situacija,...' Тада им се отворише очи, и видеше да су голи; '....gde deluju strasti.....za razliku, od duhovnog stanja bestrasca, kada,...'А беху обоје голи. Адам и жена му, и не беше их срамота.'..... Vidis razliku u stanjima. I, onda se kaze,...'А Бог рече: Ко ти каза да си го? Да ниси јео с оног дрвета што сам ти забранио да не једеш с њега?... i, onda stize preciziranje stanja......'А жени рече: Теби ћу многе муке задати кад затрудниш, с мукама ћеш децу рађати,'...i, onda se i ispunjava ona prognosticka zapovest o razmnozavanju i naseljavanju zemlje. Logican sled i smisao stvari, zar ne ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 12, 2017 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2017 пре 24 минута, Кратос рече Šta da popunjavam?Ja od kad znam za sebe sam muškarac i kad bi sad to neko ukinuo onda bi to prestao da budem ja,ta ičnost koja je živela u ovom palom svetu,onda ispada da Bog ustvari neće mene kao ličnost kako me stvorio nego oće nekog transmentalaća... Pa onda ovi što su čas muško čas žensko, ne samo da ne spadaju pod osudu Crkve, nego su eshatološki blagosloveni, nije bitna polnost Кратос and ikrasil је реаговао/ла на ово 1 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука