Jump to content

Патријарх подржао абортусе: Срба је превише треба дати шансу мигрантима!

Баба

Препоручена порука

irinej-serb.rs_.jpg

Српски патријарх Иринеј данас је за црквену РТВ РАМ дао изјаву у којој осуђује своју пређашњу изјаву у којој осуђују абортусе.

- Покајао сам се након што је министарка Зоранах реаговала и схватио своју заблуду. Као прави хришћанин који зна шта је покајање решио сам да јавно исповедим свој грех што сам био против убиства и затирања српске деце, и што не разумем прогрес. Срба је свакако много на овој планети а узгред и нисмо баш неки народ. Ево не би нас џаба сви мрзели да нешто ваљамо, ово наравно није антисемитизам, јер то што многи мрзе Јевреје је просто из зависти, али нас Србе мрзе оправдано јер смо најгори народ на свету. Треба српкиње да наставе да убијају своју децу, јер је то много безазленија варијанта десетковања Срба него да нас Запад гурне у неке нове ратове. Знате, ратови разарају и инфраструктуру једне државе и њене храмове и аудије и путеве, овако се врши тихи геноцид над нама али барем ћемо сачувати грађевине и комфор.

Треба имати разумевања и за мигранте који долазе из земаља захваћених ратним разарањима. Ако се Срби буду несметано размножавали где ће сви ти мигранти да се скуће? Просто не би било места. Нама свакако није стало до наше земље, а има народа који цене слободу и парче земље који ће знати ценити ове наше шуме и ливаде, оранице, реке и градове.

Знам да ће ме неки зли фашисти сад осудити због ових мојих нових изјава, просто такав је посао јавних личности, не може се свима угодити.

Уосталом, ми смо земља пензионера. Држава просто не би издржала да финансира толики број пензионера и новорођенчади истовремено.

У име прогреса и цивилизације позивам све српске мајке да без бојазни и несметано наставе затирање српског народа од малих ногу, такорећи још док им ноге нису ни израсле.

Подели на овим сајтовима

Takođe je Patrijarh svečano ministarki uručio sav novčani fond koji je Crkva vredno prikupljala za pomoć višedetnoj srpskoj porodici nesebično i Hrišćanski ih pomagala i tako rasteretio patrijaršijski buđet za nove hramove po seoskim grobljima.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Takođe je Patrijarh svečano ministarki uručio sav novčani fond koji je Crkva vredno prikupljala za pomoć višedetnoj srpskoj porodici nesebično i Hrišćanski ih pomagala i tako rasteretio patrijaršijski buđet za nove hramove po seoskim grobljima.

И новчана средства за војника са Кошара, оца седморо деце (након којих је "остао" инвалид без ока) којем је наплаћена казна за вожњу детета у аутомобилу без седишта за децу. (Возио дете код лекара-прекршио "брзину" и "није имао седиште").

19904958_1887983684859562_89158197666126

Па пошто средства у том тренутку нису била назочна, отац, хранитељ породице је завршио у затвору.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Милан Ракић рече

И новчана средства за војника са Кошара, оца седморо деце (након којих је "остао" инвалид без ока) којем је наплаћена казна за вожњу детета у аутомобилу без седишта за децу. (Возио дете код лекара-прекршио "брзину" и "није имао седиште").

19904958_1887983684859562_89158197666126

Па пошто средства у том тренутку нису била назочна, отац, хранитељ породице је завршио у затвору.

NJEGA SAM IMAO NA UMU BRATE.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

"Православна Црква од свог настанка чврсто стоји уз светињу и достојанство сваког, па и најмањег и најрањивијег људског живота од свог настанка. Због тога смо, осим што уз љубав стално позивамо све оне који се нађу у ситуацији непланиране трудноће да помисле да од Бога ниједан човек не настаје случајно и детету уз нашу подршку пруже добродошлицу у овај свет, такође основали и добротворно друштво које сакупља помоћ у новцу, пеленама, храни, опреми, одећи, обући, уџбеницима, школском прибору и осталим потрепштинама за децу за све породице којима те нужности тренутно представљају велики проблем. Сем тога, отворили смо врата својих женских манастира за све оне чија трудноћа је изазвала гнев очева или мужева а које би желеле у миру да је ипак изнесу. Могу остати и уживати помоћ и подршку наших монахиња докле год се не снађу у свету, могу ту и подићи своје дете док не стаса за јаслице или вртић. Приде сада у многим парохијским домовима постоје групе парохијана које се смењују у чувању деце других парохијана док ови иду на разговоре за посао или раде на пословима који нису пријављени па зато не могу своју децу уписати у вртић." 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Paradoksologija рече

Сем тога, отворили смо врата својих женских манастира за све оне чија трудноћа је изазвала гнев очева или мужева а које би желеле у миру да је ипак изнесу

А да ли си сигурна да се ово нигде никада није десило? Ја не знам, нисам се распитивао али да ли мислиш да се неки манастири не пружају помоћ људима а да то није на "институционалном" нивоу. Или не баш ово, али било шта друго у смислу пружања заштите. 

пре 17 минута, Paradoksologija рече

Приде сада у многим парохијским домовима постоје групе парохијана које се смењују у чувању деце других парохијана док ови иду на разговоре за посао или раде на пословима који нису пријављени па зато не могу своју децу уписати у вртић." 

А да ово није мало и до парохијана? Мислим може се покренути иницијатива...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

А да ли си сигурна да се ово нигде никада није десило? Ја не знам, нисам се распитивао али да ли мислиш да се неки манастири не пружају помоћ људима а да то није на "институционалном" нивоу. Или не баш ово, али било шта друго у смислу пружања заштите. 

А да ово није мало и до парохијана? Мислим може се покренути иницијатива...

Сасвим сам сигурна да се бар у једном женском манастиру десило да монахиња затрудни и затим је сестринство подржи и помогне, тамо се породи и дете јој ојача пре него што је због школовања детета отишла у свет. Такву једну причу сам чула. Али ако данас уплашена трудна девојка потражи међу црквеним пријатељима или по интернету, тешко да ће наћи овакву помоћ као уопштено понуђену и доступну. А за почетак, тешко да ће и потражити помоћ од Цркве, а то је најтужније.

Може. У мојој парохији не може ни кафа парохијанима да се скува после недељне литургије, смета светина.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

Може. У мојој парохији не може ни кафа парохијанима да се скува после недељне литургије, смета светина.

E то је проблем те конкретне парохије. И свештенства и парохијана а не Патријаршије,Епархије или нечег трећег.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Вилер Текс рече

E то је проблем те конкретне парохије. И свештенства и парохијана а не Патријаршије,Епархије или нечег трећег.

Кад се нешто одозго организује неће много утицати то што конкретни свештеници у конкретној парохији баш не воле да им светина смета у парохијском дому.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Paradoksologija рече

Кад се нешто одозго организује неће много утицати то што конкретни свештеници у конкретној парохији баш не воле да им светина смета у парохијском дому.

Не слажем се. Нису потребне директиве него нормалан разговор и здрава иницијатива. Нема леба од директива.

пс: Директива "одозго" за дружење? Звучи прилично незрело. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Вилер Текс рече

Не слажем се. Нису потребне директиве него нормалан разговор и здрава иницијатива. Нема леба од директива.

пс: Директива "одозго" за дружење? Звучи прилично незрело. 

За нешто од горепоменутог, побогу.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Jeste li to vi počeli slat taj višak djece nama na Moravu? Da ih pomoravštimo, napravimo Moravane od njih?

Evo ovdje u Kyjovu odakle je moj pradjeda odjednom 250 srpske djece i ženske i muške prošle godine, u julu 2016. :D 

https://hodoninsky.denik.cz/ostatni_region/na-basketbalovy-kemp-do-kyjova-dorazili-mladi-srbove-i-reprezentant-jelinek-20160720.html

Imali su i o zabavu postarano.

https://www.youtube.com/results?search_query=Kyjov+tabor+srbove+sanja+palibrk

Mi baš puno Srba ovdje nemamo, možda par stotina, ali ih znamo svakog u glavu, pojedinačno.

Čak i čitav njihov rodoslov i sve njihove pretke: prababe i čukunbabe, pradjedove i čukundjedove.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...