Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

Нека је стопут митрополит и колико год ми је мука од ових тема, морам да питам докле ће они који не могу да затрудне, имају компликације у трудноћи, добију отказ због трудноће, стрепе да ће им старија деца црћи од глади и остати без мајке, који не морају да брину ни да ће се њиховим женама и кћеркама тако нешто десити, који не морају да брину за своју угодну егзистенцију до смрти, одозго и са стране бацати камење само на жене? А могли би да организују пружање помоћи у виду стана, хране, млека, пелена, одеће, дневног боравка за децу, додатне и доживотне помоћи за децу са посебним потребама, или бар неки каменчић да баце ка очевима који оду, послодавцима који отпусте, родитељима који неће да подрже да им се роди унуче, некад због срамоте...

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Треба нам у просеку једном недељно овакав разговор на тему монаха и како су они криви за стање света: не посте, не моле се, не бдију, не чине милосрђе, не живе у сиромаштву и зато нам је овако како јесте. Како да нам буде боље кад се монаси не баве својим послом и не жртвују за народ?

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Paradoksologija рече

Треба нам у просеку једном недељно овакав разговор на тему монаха и како су они криви за стање света: не посте, не моле се, не бдију, не чине милосрђе, не живе у сиромаштву и зато нам је овако како јесте. Како да нам буде боље кад се монаси не баве својим послом и не жртвују за народ?

Pobegli od sveta i sole nam pamet gde grešimo :smeh1:. Pa to i mi možemo :D.

Podsećaju me na gastarbajtere koji po Njemačkama glume velike rodoljube i cokću kako ne volimo zemlju i kako je samo upropašćujemo. Sve bi oni to bolje odradili...tamo negde iz Dizeldorfa...:smeh1:

Подели на овим сајтовима

Iskreno, gordost i nadmenost kakvu sam doživeo po mnogim manastirima od strane monaha je toliko učestala, da čak ne mogu da kažem da se radi o pojedincima, a svakako baca ljagu na sve. Jedini onako, mili, su mi bili pop u NP u Petrovoj crkvi i jedan iskušenik u Pivi.

Подели на овим сајтовима

И ја бих нешто додао на ову тему "дрвљем и камењем по монаштву":
Укинимо монаштво и затворимо манастире да би нам било боље.
Они су криви за све сшто нас је снашло.

Spoiler

Иронишем, наравно.

Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Goku рече

И ја бих нешто додао на ову тему "дрвљем и камењем по монаштву":
Укинимо монаштво и затворимо манастире да би нам било боље.
Они су криви за све сшто нас је снашло.

Hide contents

Иронишем, наравно.

To što su preuzeli Crkvu pod svoje ima dovoljno štete da o tome možda i neko kaže neku reč ili barem da se uzmemo u diskusiju i debatu zbog ljubavi prema Hristu i Crkvi Njegovoj. To ne znači da nijedna reč ne može da se kaže i da bi svaka diskusija bila praznoslovlje.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

A ko pa sad to spominje?

Nego bi bilo dobro da kad dođem u manastir, pritom prikladno odeven, da ne počne da vrišti na mene neki monah zato što je natpis na mom džemperu na engleskom. Recimo.

P.S.: yes, it happened

Подели на овим сајтовима

On 10/17/2017 at 18:49, Православни Србин рече

То прво, а друго, према званичним подацима сваке године се у Србији изврши 200 000 абортуса.

Стопа абортуса сигурно јесте алармантна, али овакве сулуде бројке сигурно не помажу да се проблем реши (наравно, ово се не односи не тебе, та цифра се стално врти по медијима као неки шатро званичан податак о томе). 200,000 годишње би значило да се на сваких три минута изврши један абортус. Размисли да ли је то уопште физички могуће и реално...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Paradoksologija рече

или бар неки каменчић да баце ка очевима који оду, послодавцима који отпусте,

Бацају се каменчићи и ка њима, само замисли текст у новинама у којима се критикују очеви који оду или послодавци који отпусте, какав би то онда био напад на цркву...НИКАКАВ.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, cloudking рече

U mnogo si veliki baja da ukazes na zlo... to moze i moja baba. Ako vec pretendujes na taj egoziam da se nazivas pastirom i nekakvim vladikom onda bi trebalo da se brines  o ljudima a ne da ukazujes prstom...

Мало мање острашћености и мржње ти не би шкодило, друже Клауд.

Друго, није Митрополит никога осуђивао, није никога вређао (мани се клеветничких текстова са Блица, погледај његову беседу у целини), него је указао на то колило је то велико зло. Указао је на погубну статистику која показује да Срби сами себе убијају. То је поента.

Такође, он није само критиковао жене, он је јасно прозвао и мушкарце и уопште, Србе, у целини. Опет, то би знао да си погледао беседу целу, али имам утисак да си ти од свега овога погледао само насловб из Блица. Тако се види по твојим коментарима.

Даље, ко каже да Митрополитз и Црква не желе да чују те жене које врше абортус? Ко то каже? Ко каже да Црква не мари за њихову несрећу и проблеме? Ко каже да Црква не критикује ситуацију у друштву која је довела до тога? Критикује Црква итекако, али нико не реагује, једина ,,реакција" су овакви пљувалки текстови.

Друго, запиташ ли се ти да ли ти људи који се одлучују на абортус долазе у Цркву на савет код свештеника или других чланова Цркве? Па верујем да велики број њих не долази. Удаљио се народ од Цркве, то је велики проблем. Дакле, није да Црква не жели да саслуша и помогне тим људима, него у велкиком броју случајева ти људи не желе да саслушају глас Цркве. Да ли се слажеш да тога има? Има, итекако. А Црква свакоме жели да изађе у сусрет, да посаветује, да помогне. Али, то мора да жели и друга страна. Зато управо овако оштре речи и јесу ту да људе трзну из тог духовног сна, да дођу у Цркву и да од ње затраже помоћ а не да иду странпутицом. А абортусд је управо то.

Такође, 200 000 абортуса годишње, имаш ли храбрости да тврдиш да је све то зато што се ,,нема условца" због проблема, или итекако има егоизма, безверја и духовне покварености оних који се на то одлучују? Иначе, не помињем само жене, већ и мушкарци итекако сносе одговорност за то.

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Bokisd рече

Pa, treba odvojiti uzvisenu sluzbu monastva od pojedinica koji mozda nisu bas dobri primeri  ( zbog raznih razloga ).

Koji nemaju nijedno dete i govore kako su majke čedomorke gore od hitlera musolinija i tita zajedno, te se pita gde su deca na Kosovu i Metohiji.

Mislim da je Mitropolita ponelo nešto što meni nije blisko u ovom vremenu.

Naravno naslovi u novinama su zlonamerni i ne želim da idem u tom pravcu ali ovo Mitropolitovo u sred raspetog Kosova i Metohije gde je prosečna Srpska porodica imala barem po troje dece jeste meni neshvatljivo, pogotovo asocijacije tipa otišli su Srbi sa Kosova i Metohije a garantovana im je bezbednost a usput kupili kuću u sred Budve...

Ja sam zbunjen u najmanju ruku.

Pri tom bi ovom prilikom rekao Mitropolitu nisu Majke Čedomorke nego i Oci i Majke a i monasi ne mogu da se pohvale sa puno dece po Kosovu i Metohiji da bi o tome nekome pričali.

Spomenuti šiptarske majke koje poštuju svetinju i to sa povlakom o višedetnoj porodici a ignorisati albansku mafiju koja je desetinama godina finansirala rađanje albanske dece na Kosovu i Metohiji upravo radi preuzimanja kompletne teritorije i to sve svaljivati na srpski narod jer nije čekao da ih šiptari zakolju radi nebeskog Carstva jer im Italijani nisu mogli garantovati 100 procentnu bezbednost, ja prosto ne mogu da verujem šta sam sve čuo u ovoj neverovatnoj besedi....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, GeniusAtWork рече

Стопа абортуса сигурно јесте алармантна, али овакве сулуде бројке сигурно не помажу да се проблем реши (наравно, ово се не односи не тебе, та цифра се стално врти по медијима као неки шатро званичан податак о томе). 200,000 годишње би значило да се на сваких три минута изврши један абортус. Размисли да ли то уопште физички могуће и реално...

Тако сам ја пронашао у једном извештају о томе. И то тврде здрвествени радници, то су њиове процене:

U Srbiji se, prema procenama zdravstvenih radnika godišnje obavi između 150 i 200 hiljada abortusa kod žena koje uglavnom ne koriste savremena sredstva kontracepcije, dok je stopa prekida trudnoće znatno niža u drugim zemljama zapadne Evrope, u kojima žene zahvaljujući korišćenju kontraceptivnih metoda "odlučuju", tvrde medicinski stručnjaci.

У сваком случају катастрофа, ако мене питаш.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

Стопа абортуса сигурно јесте алармантна, али овакве сулуде бројке сигурно не помажу да се проблем реши (наравно, ово се не односи не тебе, та цифра се стално врти по медијима као неки шатро званичан податак о томе). 200,000 годишње би значило да се на сваких три минута изврши један абортус. Размисли да ли то уопште физички могуће и реално...

Sad sam i ja preračunala...istina. Po toj matematici klinike bi svaki dan bile pune žena koje dolaze da abortiraju. Kao da cela klinika samo to i radi.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...