Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Natasa. рече

Ne oseća ništa, jer nema nervni sistem. 

Е сад душа иде пре нервног система...( бар мислим ) још само да се усагласимо шта је душа  ?  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 2 минута, Рапсоди рече

Е сад душа иде пре нервног система...( бар мислим ) још само да се усагласимо шта је душа  ?  

Eeee, to je već nešto dublje i šire i teško da se može definisati. Tu već ne bih da pametujem, ne znam :stadaradim:

Sad...duša i nervni sistem. Kako pojme i osećaju Boga ljudi kojima je nervni sistem oštećen? Bukvalno do te mere da nije svestan sveta oko sebe, a kamoli Boga i duše. Reći da je bez duše je okrutno, a i netačno. Da se moli je nemoguće. Kako se oni povezuju sa Bogom?

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

čovek ima potpunu i razumnu dušu, kako onda može da u bilo kom kasnijem trenutku da bude defektan?

Nešto slično se i ja pitam. Ne kako kasnije bude defektan, nego kako pojmi i povezuje se sa Bogom ako ne može da Ga pojmi. Veza između duše i nervnog sistema je dobra tema.

пре 3 минута, Muramasa рече

vazdušasti dvojnik već ima sve što mu treba za bilo kakve intelektualne procese, šta će mu onda materijalni mozak

zato što je duša bez tela avet, telo bez duše leš...barem na ovom svetu.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Muramasa рече

Da postoji, ne bi bilo retardiranih, a ni onih sa senzornim oštećenjima.

Po drugi put bi te zamolila da ljude sa posebnim potrebama ne nazivaš retardirane, jer takođe i među zdravu populaciju u koju spadaš i ti ima ljudi koji su emotivni invalidi...pazi šta govoriš i kako govoriš, još je život pred tobom... vodi računa...

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Mani me političke korektnosti. Koliko god da mi je života ostalo, meni je i 30 godina više nego dosta. Emotivnost je invaliditet i slabost, a ne obrnuto.

Nije svaki ljudski obzir prema stvarnim izazovima stvarnih ljudi politička korektnost. Kontroliši se. 

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Mani me političke korektnosti

To nije politička korektnost, već osnovna ljudskost. Ok je trolovanje, ali ne preteruj.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Mani me političke korektnosti. Koliko god da mi je života ostalo, meni je i 30 godina više nego dosta. Emotivnost je invaliditet i slabost, a ne obrnuto.

Sledeći put, kad god etiketiraš osobe sa posebnim potrebama ja ću ti lično obrisati poruku. 

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Muramasa рече

Чекај, ти имаш 25. Значи све што радиш - завршаваш факс, вежбаш у теретани, вежбаш борилачке вештине, планираш да запалиш из Србије и оснујеш своју индустрију, итд - је за наредних 4-5 година, максимално? :)  Што се бре толико цимаш за само неколико година безвезе, не капирам?

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, Muramasa рече

Da postoji, ne bi bilo retardiranih, a ni onih sa senzornim oštećenjima.

Ako je tačno to što kaže sv. Maksim Ispovednik da od trenutka začeća, čovek ima potpunu i razumnu dušu, kako onda može da u bilo kom kasnijem trenutku da bude defektan?

Ili, ako vazdušasti dvojnik već ima sve što mu treba za bilo kakve intelektualne procese, šta će mu onda materijalni mozak?

Kada je neko sa posebnim potrebama, njemu je moc rasudjivanja narusena. Umna i razumna moc  su povredjeni. Nije dusa povredjena.

Dusa se pimecuje kroz telo. Ako je telo, kao orudje duse povredjeno, to ne steti dusi takvog coveka. Znaci, treba da razlikujemo prirodu duse i prirodu tela. Materijalnu i duhovnu stvarnost.

Dusa se povredjuje na druge nacine. Necistotom i grehom.

Подели на овим сајтовима

E, u tome i jeste problem. Nauka u sve većoj meri objašnjava šta radi mozak i sve manje toga ostaje vazdušastom dvojniku koji se zove duša, ako je do sada uopšte išta ostalo.

Ali, gde je u nauci smestena covekova volja, sloboda, imaginacija, kreativnost, rasudjivanje i osecanja ?

Kako sve to da 'postavimo' u ljudski mozak ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Mozda se ne razumemo.

Gde je zelja ? Ne znam kako moze neuron da kreira zelju ? Ili, moc imaginacije iili planiranje i ciljno razmisljanje.

Све се то дешава у неуронима и прилично је познато у глобалу, непознаница су технички детаљи.

Једина ствар која је још увек далеко не само од објашњења, већ и од било какве дефиниције је свест. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Све се то дешава у неуронима и прилично је познато у глобалу, непознаница су технички детаљи.

Једина ствар која је још увек далеко не само од објашњења, већ и од било какве дефиниције је свест. 

Ne znam kako moze kombinacija neurona da kreira misli, tj. misljenje ?

Kako hemijske reakcije mogu da uticu na to' , kako cemo razmisljati ? Ili savest ?  Deluje kao zadatost, kao da ne zavisi od nas, nego od nekih drugih faktora.

Nadam se da sam dobro objasnio dilemu ?

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...