Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 минута, Muramasa рече

Nigde. Zato i ne verujem ni u jednog boga.

Okey, ali, zasto onda suprostavljas Isusa kao silnog boga, prema drugim silinim bogovima. Svi su oni po sili slicni, kako se i definise bozanstvo ( da ne ulazimo u to, koji je bog istinit ).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 41 минута, Muramasa рече

Ja poštujem samo kolosalnu razornu moć

Ti poštuješ totalitarističku moć. Ti ovde propagiraš "najfiniji" totalitarizam. 

Kada budeš nešto stariji, i, ako ne uradiš "kikiriki" na sebi kao što obećavaš (ipak mislim da nećeš jer si kukavica), osvrnućeš se na svoja pisanija ovde, ako ovo mesto bude još u životu. U tom dalekom trenutku ti ćeš biti jedan od pripadnika nekakvog bednog fanatizovanog kružoka koji ima i obožava Malog-Velikog Vođu. Ili ćeš sam biti Mali-Veliki Vođa tog bednog fanatizovanog kružoka. Da stvar bude još "radosnija", tvoj kružok neće biti jedini takve vrste, biće ih još, nažalost. Fuzija tih rascepkanih fanatika će svakako uslediti u određenom momentu. I tada ćeš obožavati Zaista-Velikog Vođu (ili ćeš to biti ti sam, Veliki Narcis).

Iskreno se nadam da u tom momentu ja i ti nećemo živeti u istoj zemlji. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Reč "kritika" može da uključi i osudu. Nisu antonimi, pa da rečenica "nije osuđivao, nego kritikovao" ima nekog smisla... jer druga strana ne kaže da nije kritikovao, nego da je kritikovao na način koji nazivamo osudom...

Lični opšti utisak... ne preterano informisan... koji sam svakako spreman da promenim ako mi se predoče informacije koje ukazuju na suprotno...

A baš sam naglasio da uopšte ne mislim da sadržaj saveta. Nemam ja ništa protiv ljudi koji misle da ne treba abortirati ni po koju cenu i koji bi druge tako posavetovali. Pročitaj ponovo šta sam napisao.

U ozbiljnoj si zabludi... teško mi je i zamisliti nekog ko bi to uradio bez dvoumljenja i ozbiljnog presabiranja po svojoj savesti... tačnije, takav bi morao da bude ozbiljno emotivno "oštećen"... normalnim ljudima jedna takva odluka ne može nikad da bude laka i jednostavna...

Pravite bezveznu projekciju, gde drugoj strani projektujete direktno suprotne stavove, pa pošto vi smatrate da je to teško zlo i mnogo ozbiljna stvar, tripujete se da to neko smatra za dobro i olako donosi takvu odluku...

Nemam pojma kakav je Mitropolit... eto Rakić ga zna lično i on vidi nešto drugo šta je Mitropolit hteo da kaže... ja, pošto Mitropolita ne poznajem, mogu samo da vidim šta je rekao, a ne šta je time mislio... i to što je rekao uopšte nije pametno ni dobro... ni za njega ni za Crkvu...

Takođe, da ne bude zabune, ja ne mislim da SPC treba da obrati pažnju na svoj "marketing" kao da je "Coca-Cola"... i svaki episkop naravno ne mora da bira reči i može i ima prava da kaže šta god poželi i najdirektnije moguće po sistemu "ja ću da kažem šta mi je na duši, pa kud puklo da puklo"... samo kad posle toga i povodom toga počne da "puca" onda je besmisleno da se žalite na to kako vas neki novinari i komentatori mrze...

Pre svega, u ovakvim, osetljivim diskusijama, treba biti precizan koliko je to moguce; Ti Avocado, koliko mi se cini, pises/razmisljas u efemernim sferama; kada hriscanin poredi pojam kritika ili osuda--to za nas ima veliku razliku. Priznaces da kritika uglavnom dolazi of licnog (pa makar I subjektivnog) misljenja, na osnovu licnih ubedjenja, dok pod osudom, hriscanin smatra da je osudjena licnost, a ne pocinjeni greh. Dakle velika razlika u znacenju ovih termina. Prema tome, itekako ima smisla to sto je brat PS pokusao da istakne.

Sto se tice ostalih Tvojih komentara, zaista nije potrebno ici iz krajnosti u krajnost. Mislim da niko , a posebno PS ne razmislja u takvim dimenzijama, kao sto su olako donosenje odluka o abortusu--to niko ne misli, niti govori. Pre bih rekla da Ti pribegavas suprostavljenim stavovima kako bi diskfalifikovao sagovornika. ; nasi episkopi su pozvani upravo da prevazilaze krajnosti I da odgovorno, pastirski, shodno darovima koje mu je Gospod podario, da vodi narod Boziji ka spasenju. 

Ono sto je PS naglasio, je da bas zato sto ne poznajes Mitropolita, da se ne zadrzis samo na nacinu proiznosenja besede, vec da prepoznas bol I muku koju nosi, zbog nas ovakvih... Sta je dobro za Crkvu ili nije, ostavicemo Glavi Crkve da rukovodi, a nama (ukljucujuci I nas klir) je dato da budemo jedno u Hristu! Priznaces da nase vladike imaju najvecu odgovornost za duhovno stanje svoje pastve, tako da nema prostora da pogresno shvatas da je u ovom slucaju Mitropolit insistirao da kaze sta mu je na dusi, posto-poto, a ponajvise da se radi o nekakvom "pucanju", vec zbog istinske brige za duhovno stanje svog naroda, prosto vapi za nasim kolektivnim pokajanjem. Ti si pametan covek, ne moj dozvoliti povrsnost u rasudjivanju.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Muramasa рече

Čak i da izvrši apokatastazu, koju najverovatnije neće, neke od nas ni na silu neće moći da utera u nebeski ihtus.

Ali, opet, oni koji vide losu sudbinu, ( koja ih ocekuje ), ne verujem,  da ce nesto da se predomisljaju u tom trenutku, ...ima da mole i traze milost iz petnih zila.... ( valjda po prirodi stvari, niko ne zeli zlo da mu se desi )...

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, cloudking рече

Pa jel ti zivis zivot za boga ili za sebe?

Ја сам од Бога, и Бог је у мени...

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 21 часа, Muramasa рече

Duša ne postoji.

Ако је ти и Клауд бој немате :ani_biggrin:, не значи да је немају остали.

Ako je tačno to što kaže sv. Maksim Ispovednik da od trenutka začeća, čovek ima potpunu i razumnu dušu, kako onda može da u bilo kom kasnijem trenutku da bude defektan?

Грех може да доведе до тога да човек  постане дефектан. И увек смо помало дефектни када смо удаљени од Бога . 

Defektan je blaženo nesvestan sebe, neiskvaren, nikoga nije osudio i zato ima direktan uplink ka Bogu i potpuno zaobilazi intelektualni sloj. Znaš ono što pričaju, duh ka duhu.

Е видиш како знаш, још само да се очи твога срца и твоје душе отворе за ове истине  и да те зовемо  " Мурамаша блажени " . :D

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Zato što milošću i blagodaću ne može da se raznese neutronska zvezda ili napravi rascep u vremenu i prostoru.

Okey, ali, nisi konzistetan, jer, ipak, bog se poznaje i po drugim osobinama. Tako je bilo odvajkada.

Zar tebi, recimo, nije cudo ( ravno cudu velike sile ), da je od jednog takovg prezrenog i jadnog stolara , raspetog kao poslednji razbojnik na krstu, nastala hriscanska vere koje je preokrenula citav svet u jedan drugi nacin razmisljanja ?

Zar to nije , dokaz bozanske sile Isusa i njegove price ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Muramasa рече

Regeneracija bi trebalo da bude predviđena za direktan pogodak nuklearne bojeve glave, ako i za to, a ne za eksere.

Сада бар знамо  ко ти је идол...Лик из филма СУпермен...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

Pomešao si me sa naprednjacima.

Rekoh, "kada budeš malo stariji"...

пре 2 минута, Muramasa рече

Ti si taj koji toliko zazire od smrti da si posegao za lažnom nadom da ćeš dobiti besmrtnost od jevrejskog stolara kog su ubili smrtnici.

Ja sam "ortodoksni" ateista. Ti spadaš u neku vrstu "protestantskih" ateista, tj. ateističkih jeretika. I sa vama nemam(o) niti želim(o) da imam(o) bilo šta in komon.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Muramasa рече

Čudo na nivou po ko zna kojoj Vučićevoj pobedi u ovoj zemlji. Ni blizu raznošenju neutronske zvezde.

Nije to isto, Muramasa.

Ovaj Isus je bio skoro sam pod krstom, samo su ga sledila  ( ucenje ) par ucenika, posle njegove smrti.

I, iz takve perspektive, ko je ocekivao da ce vera jednog stolara, preokrenuti umove i uredjenja drustva u celom svetu. Samo pricom , bez sile.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Muramasa рече

Gde su ti dokazi da je to istina? Reč jevrejskog stolara?

Evo dokaz je to sto necu vise da raspravljam sa tobom, poslusacu reci svetog apostola Pavla. Svaki dalji razgovor bi prerastao u svadju i vredjanje i ispao bih gori od tebe. Ne verujem da si ozbiljan i da stvarno mislis ovo sto pricas, vec si dosao ovde da se zajebavas i tripujes ljude, trebao bi da znas da je  bogohuljenje neprikladan humor ako si dovoljno zreo da to shvatis. E ako si ozbiljan i stvarno mislis to sto pricas ....necu da ti kazem sta mislim o tome, i o tebi, da nisam citao Sveto Pismo saznao bi :)  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...