Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, GeniusAtWork рече

Стопа абортуса сигурно јесте алармантна, али овакве сулуде бројке сигурно не помажу да се проблем реши (наравно, ово се не односи не тебе, та цифра се стално врти по медијима као неки шатро званичан податак о томе). 200,000 годишње би значило да се на сваких три минута изврши један абортус. Размисли да ли то уопште физички могуће и реално...

За почетак, едукација...

Јасно је мени шта је преосвећени метрополита `тео да каже (на начин можда "несрећан" и у тону на какав нису навикла "либерална" увета; треба имати у виду и године Митроплоитове и чињеницу да он као Учитељ не може да "каже другачије"; добро, можда мало умекшаније)

Но, када би се мало више порадило на едукацији, па да, кад већ постоји предбрачни секс, тј. када већ наше друштво које се изјашњава у већини православно; дакле, када је већ ситуација таква каква је (ту пароле бојим се не помажу), мним да би требало порадити на едукацији, а не да нам средство "планирања породице" у 21-ом столећу буде абортус. Поред "гумица" свакојаких врста... 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 6 минута, Bokisd рече

Pa, treba odvojiti uzvisenu sluzbu monastva od pojedinica koji mozda nisu bas dobri primeri  ( zbog raznih razloga ). :dry:

Pa to se i čini, samo što na svaku kritiku ljudi skaču ko opareni. Što će reći da je problem samo jedan - proizvoljno čitanje. Čak ne površno, već baš proizvoljno. 

Dan pre moje posete Tvrdošu je vladika Atanasije izbacio iz crkve ženu iz Srbije zato što je nosila tašnu (ne znam gde se to tašne sa svim dokumentima i parama ostavljaju dan danas) iako je nosila i maramu i dugačku suknju. Kome i čemu na čast?

Moja bolja polovina ima sve manje volje za obilascima manastira, jer večito gledaju da nas kude za nešto i traže manu, iako, ponavljam, niti ulazimo u papučama niti oksudno odeveni, normalni kao celi svet. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Koji nemaju nijedno dete i govore kako su majke čedomorke gore od hitlera musolinija i tita zajedno, te se pita gde su deca na Kosovu i Metohiji.

Mislim da je Mitropolita ponelo nešto što meni nije blisko u ovom vremenu.

Naravno naslovi u novinama su zlonamerni i ne želim da idem u tom pravcu ali ovo Mitropolitovo u sred raspetog Kosova i Metohije gde je prosečna Srpska porodica imala barem po troje dece jeste meni neshvatljivo, pogotovo asocijacije tipa otišli su Srbi sa Kosova i Metohije a garantovana im je bezbednost a usput kupili kuću u sred Budve...

Ja sam zbunjen u najmanju ruku.

Pri tom bi ovom prilikom rekao Mitropolitu nisu Majke Čedomorke nego i Oci i Majke a i monasi ne mogu da se pohvale sa puno dece po Kosovu i Metohiji da bi o tome nekome pričali.

Spomenuti šiptarske majke koje poštuju svetinju i to sa povlakom o višedetnoj porodici a ignorisati albansku mafiju koja je desetinama godina finansirala rađanje albanske dece na Kosovu i Metohiji upravo radi preuzimanja kompletne teritorije i to sve svaljivati na srpski narod jer nije čekao da ih šiptari zakolju radi nebeskog Carstva jer ima Italijani nisu mogli garantovati 100 procentnu bezbednost, ja prosto ne mogu da verujem šta sam sve čuo u ovoj neverovatnoj besedi....

Moj odgovor je na druga zapazanja ( u vezi monastva ).

Drugo je mitropolitov govor i njegovo razumevanje cele stvari oko abortusa ( ili bilo cega ).

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Икар Губелкијан рече

Pa to se i čini, samo što na svaku kritiku ljudi skaču ko opareni. Što će reći da je problem samo jedan - proizvoljno čitanje. Čak ne površno, već baš proizvoljno. 

Dan pre moje posete Tvrdošu je vladika Atanasije izbacio iz crkve ženu iz Srbije zato što je nosila tašnu (ne znam gde se to tašne sa svim dokumentima i parama ostavljaju dan danas) iako je nosila i maramu i dugačku suknju. Kome i čemu na čast?

Moja bolja polovina ima sve manje volje za obilascima manastira, jer večito gledaju da nas kude za nešto i traže manu, iako, ponavljam, niti ulazimo u papučama niti oksudno odeveni, normalni kao celi svet. 

Pa, to opet znaci, ono, problem je u ljudima ( koji su monasi ) , ne u monastvu kao instituciji ?

To je neka moja ( poenta ) u ovoj prici.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Pa, to opet znaci, ono, problem je u ljudima ( koji su monasi ) , ne u monastvu kao instituciji ?

To je neka moja ( poenta ) u ovoj prici.

Pa to i govorim (a možda i govorimo). Ali je problem što je taj problem sve učestaliji i sve mi se više čini da je uzeo previše maha.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Џуманџи рече

Нисам говорила о поенти (мада мислим да сам је сконтала, иако сматрам да, и да се свесно, својски потрудио да је омаши - не би успео баш оволико), него о поређењу непоредивог.

Џуманџи, некад је потребно да будеш оштар да би људи схватили да чине зло. Па замисли колико је ,,политичко некоректно" било оно Христово упућено фарисејима ,,породи аспидни". И сад замисли да се тада нађе неко и каже ,,ау какво вређање, непоредива поређења", итд. Видиш, у томе је поента, некад некога мораш веома оштро да искритикујеш да би тај схватио да греши. Не из мржње или потребе да га вређаш, већ из љубави и потребе да га духовно продрмаш, што би се рекло. Јер, Христос није мрзео фарисеје, напротив као Истински Човекољубав волео је и њих као и све људе и онда их је, ради њих самих, критиковао не би ли их духовно уздрмао.

Е сад, ја сам уверен а мислим да ћеш се ту сложити са мном) да Митрополит такође не мрзи Србе и Српкиње нашег века, већ да му је жао што је ситуација таква каква јесте и што се то дешава у нашем народу, те да оштром критиком покушава да их, макар подстакне на разнмишљање о томе што чине. То мора, по мени, да се схвати уколико хоће да се разуме суштина ове Митрополитзове поруке.

Или неко стварно мисли да је Митрополит ,,мушки шовиниста" који ето, ,,мрзи жене" и намерно их пореди са Хитлером.

Подели на овим сајтовима

Kosovski zavet je zavet vojnika koji brane teritoriju a ne civila koji treba da ostanu a da im pri tom ni srpska ni bilo kakva druga vojska ne garantuje bezbednost a svako ko je ostao na Kosovu i Metohiji prilikom povlačenja srpske vosjke je bio meta za odstrel.

Da li se meni čini ili je Mitropolit bio zbunjen ili je pomešao nešto jer je zahtevao od civila da ispunjuju Kosovski zavet i da žrtvuju svoje živote radi nebeskog Carstva.

Pa Hristos bi zaplakao na ovo.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Икар Губелкијан рече

Pa to i govorim (a možda i govorimo). Ali je problem što je taj problem sve učestaliji i sve mi se više čini da je uzeo previše maha.

Sta da radimo, i ti' monasi dolaze iz sredine ( da budu monasi )  koja je,  takva kakva . Ne mozemo ocekivati, sad, neki visoki ekstra kvalitet monastva od tih ljudi. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Милан Ракић рече

мним да би требало порадити на едукацији, а не да нам средство "планирања породице" у 21-ом столећу буде абортус. Поред "гумица" свакојаких врста... 

Mislim da se Mitropolit pita gde su deca a ne gde je edukacija.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Sta da radimo, i ti' monasi dolaze iz sredine ( da budu monasi )  koja je,  takva kakva . Ne mozemo ocekivati, sad, neki visoki kvalitet monastva od tih ljudi. 

Slažem se, i dobro ti je zapažanje. Jedino što mislim da onda ne treba njih 'kovati u zvezde' jer su monasi. A i to se prečesto radi. Pa se onda smatra kritika veoma ružnih osobina kao suđenje monasima. Ono, dosta mi je da moram samo ja kao 'civil' da praktikujem smirenje i da postavljam drugi obraz, dočim onaj koji bi trebao da bude svima nama uzor radi maltene šta hoće i još biva institucionalno zaštićen.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kosovski zavet je zavet vojnika koji brane terotoriju a ne civila koji treba da ostanu a da im pri tom ni srpska ni bilo kakva druga vojska ne garantuje bezbednost a svako ko je ostao na Kosovu i Metohiji prilikom povlačenja srpske vosjke je bio meta za odstrel.

Da li se meni čini ili je Mitropolit bio zbunjen ili je pomešao nešto jer je zahtevao od civila da ispunjuju Kosovski zavet i da žrtvuju svoje živote radi nebeskog Carstva.

Pa Hristos bi zaplakao na ovo.

VSB, ipak Ti se samo cini; nije Mitropolit ni zbunjen niti je bilo sta pomesao, vec nas SVE podseca, da svi, zajedno sa Svetima koji stite narod, pa monastvu koji zrtveno sastradava sa pastvom, da se dozovemo pameti, tj. da neodstupno cuvamo veru, svetinje I jedni druge! On pastirski ukazuje da istemo Carstvo Nebesko prvo, pa ce se sve drugo pridodati. Istina je da smo se mi Srbi otudjili od Boga I on (mitropolit) je iskreno rekao na konkretnim opitnim primerima gde, kako I zasto. Ovo je vapijuci glas u pustinji I tako ga treba shvatiti!!! Nekome se ne svidja njegova ostrina, ali neka barem time probudi I jednog Srbina ili Srpkinju, pa je "uradio posao"! Zar mu nije to I duznost da propoveda Jevandjelje I sa krovova da vice, ako treba!

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, "Tamo daleko" рече

VSB, ipak Ti se samo cini; nije Mitropolit ni zbunjen niti je bilo sta pomesao, vec nas SVE podseca, da svi, zajedno sa Svetima koji stite narod, pa monastvu koji zrtveno sastradava sa pastvom, da se dozovemo pameti, tj. da neodstupno cuvamo veru, svetinje I jedni druge! On pastirski ukazuje da istemo Carstvo Nebesko prvo, pa ce se sve drugo pridodati. Istina je da smo se mi Srbi otudjili od Boga I on (mitropolit) je iskreno rekao na konkretnim opitnim primerima gde, kako I zasto. Ovo je vapijuci glas u pustinji I tako ga treba shvatiti!!! Nekome se ne svidja njegova ostrina, ali neka barem time probudi I jednog Srbina ili Srpkinju, pa je "uradio posao"! Zar mu nije to I duznost da propoveda Jevandjelje I sa krovova da vice, ako treba!

A šta je to rekao Mitropolit osim da je Srpski narod na Kosovu i Metohiji bio najbezbožniji narod koji je ikada video i koji nije hteo da održi kosovski zavet i ostane sa sve decom na zaklanju nego eto ih sada u sred Budve imaju najlepše kuće?

Ma sramota za raspeto Kosovo i Metohiju, što nije spomenuo zbog čega je Kosovo i Metohija raspeto, zbog čega je bilo Kosovo i Metohija puno komunističkih agenata i po manastirima i po opštinama.

O šiptarima reče samo lepe reči, ni trenutak osvrta da su upravo šiptari ti koji su branili srbima sa Kosova i Metohije da budu integralno Telo sa svojim svetinjama jer su ih tako deklarisali kao srpske nacionaliste i protivnike komunističkog a kasnije socijalističkog suživota sa po mitropolitu mirnim albancima koji su poštovali naše svetinje.

Je li mi slušamo istu besedu?

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, GeniusAtWork рече

Размисли да ли је то уопште физички могуће и реално...

Могуће је и реално је. Ствар је још гора. Многи жељени прекиди трудноће се воде под "missed abortion", а заправо се ради о жељеном абортусу. Бројке су много веће. Лекари на специјализацији из гинекологије, не веровали или да, знају од 8 до 14 да раде само абортусе (тако им нареде).

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Икар Губелкијан рече

Slažem se, i dobro ti je zapažanje. Jedino što mislim da onda ne treba njih 'kovati u zvezde' jer su monasi. A i to se prečesto radi. Pa se onda smatra kritika veoma ružnih osobina kao suđenje monasima. Ono, dosta mi je da moram samo ja kao 'civil' da praktikujem smirenje i da postavljam drugi obraz, dočim onaj koji bi trebao da bude svima nama uzor radi maltene šta hoće i još biva institucionalno zaštićen.

Ajd, da kazem nesto. :dedica:

Proveo sam na Svetoj Gori dosta vremena ( ukupno oko 1,5 godina ) i moja neka postavka je , da ne idealizujem monahe , nego,....instituciju i ucenje o monastvu ...., i, zbog toga, gledam na savremene  i danasnje monahe i monastvo....... gledam i podrzavam i prihvatam od prica ili dela ( tih monaha ).... , samo ono, sto je dobro i korisno za dusu,....sve , sto je 'negativno' posmatram kao surovu cinjenicu u kakvom svetu zivimo i kako je covek slab da se izbori sa samim sobom ( sto je i sustina tog monastva ).

Tako da, mislim da, ne treba previse ostro da sudimo o danasnjim monasima, vise da rasudjujemo , sta je dobro i korisno po nas.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Православни Србин рече

Џуманџи, некад је потребно да будеш оштар

Опет понављам: мени је проблематично поређење непоредивог. Не бавим се поентама, ни оштрином, ни закључцима који Пера/Жика/Мика могу да извуку или (по)мисле, само кажем да је компарација толико лоша да - да је хтео да намерно да толико погреши - не би успео.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...