Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 16 минута, Bokisd рече

Da, kao delo ubistva, zbog toga sto je plod zivo bice i dusa od samog zaceca.

Znaš li ti koliko smo svi mi pobili živih bića.... Nego šta se računa za živo biće i šta ti je to duša?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Управо сада, VaSa110 рече

Znaš li ti koliko smo svi mi pobili živih bića.... Nego šta se računa za živo biće i šta ti je to duša?

Pa, koliko je zivih bica pobijeno u drugim situacijama, ratovima, borbama, kriminalu, nesrecama ? Takva je istorija ljudskog roda.

Recimo, dusa koja je povezana sa umom i razumom i razmisljanjem.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Natasa. рече

Život počinje oplođenjem jajne ćelije, tako da jesi pitao za decu.

Ovo je svakako predmet debata ali za moje pitanje u ovom trenutku i nije vazno.

Mene zanima kako bi oni izgledali u afterlajfu?  Da li bi sa takvim osobama moglo da se razgovara? One nemaju iskustva, nemaju secanja nemaju ni pojam o sebi?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Mene zanima kako bi oni izgledali u afterlajfu?  Da li bi sa takvim osobama moglo da se razgovara? One nemaju iskustva, nemaju secanja nemaju ni pojam o sebi?

To je već duboka teologija, bilo bi fino da neko stručan napiše po koju na tu temu. Zanimljivo pitanje.

Подели на овим сајтовима

Pitanje za pravnike (ako uopšte čitaju ovu temu):

Šta bi se desilo kada bi sada neka žena (koja je izvršila abortus) tužila recimo Mitropolita (ili nekog sa ovog sajta) zbog izjave da je ubica?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, cloudking рече

Pa, recimo, ipak je tamo , po logici stvari, malo drugaciji nacin postojanja. Sve je okrenuto ka' Bogu i zajednicarenju i odnosu sa njim.

Takvo dete ima dusu, docice vaskrenje tela, dusa je odmah od stvaranja i zaceca, kako da kazem, celosna i aktivna. Jos je i porekla svise , od Boga.

Tako da, po nekom mom razmisljanju, jedino bitno je da ce tada biti sve u svemu Bog. Sve iskustvo, sva prica ce biti , sva sustina radosti , ce biti ostvarena u zajednici sa Bogom. Tako ce i takve duse te' dece, imati priliku da grade svoj novi zivot sa Bogom.

Ipak se kaze, ( na kraju krajeva' ),  da je i to neki buduci zivot. Ocekivano je da i taj zivot ima neki svoj tok stvari, ( kao i ovaj nas ) i  da je nesto savrseniji i da se nastavlja, produzava ,  na ovaj nas ( zivot ). Zbog toga je valjda i zivot i imamo i svoje neko bice ( u tom budcem zivotu ). Tako i ta' deca.

To je samo' moje licno misljenje.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, VaSa110 рече

Pitanje za pravnike (ako uopšte čitaju ovu temu):

Šta bi se desilo kada bi sada neka žena (koja je izvršila abortus) tužila recimo Mitropolita (ili nekog sa ovog sajta) zbog izjave da je ubica?

Као што рече клауд - то да ли оплођена јајна ћелија има статус људског бића је предмет дебата, тако да ово за убиство некако и отпада. Оно што је мени лично проблематично је сатанизација, тј. поређење са неким од највећих злотвора које је ово човечанство успело да изроди (чак и да није у питању бројчана хипер-хипербола (премда је нејасно како то уопште долази на ред ако већ толико поштујемо људска бића), просто мотиви не да се не могу поредити, него се ради о паралелним универзумима).

Понекад имам осећај да људи сматрају да мислени процес код оних које размишљају о абортусу иде некако овако: "Хм, да ли да мењам фризуру? Можда да закажем и маникир... Ма, нее, идем да ми мало састругају материцу, само да посрчем кафу...".

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Џуманџи рече

Понекад имам осећај да људи сматрају да мислени процес код оних које размишљају о абортусу иде некако овако: "Хм, да ли да мењам фризуру? Можда да закажем и маникир... Ма, нее, идем да ми мало састругају материцу, само да посрчем кафу...".

Kad kažeš -ljudi, na koga misliš?

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Џуманџи рече

Оно што је мени лично проблематично је сатанизација, тј. поређење са неким од највећих злотвора које је ово човечанство успело да изроди (чак и да није у питању бројчана хипер-хипербола (премда је нејасно како то уопште долази на ред ако већ толико поштујемо људска бића), просто мотиви не да се не могу поредити, него се ради о паралелним универзумима).

Мислим да је поента те, не бих реко сатанизације, тог поређења да људе дрзне, да порука дође до њихових срца и да схвате колико је абортус зло. Некад критика мора да буде оштра да би се људи дрзнули и да би се тргли.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Православни Србин рече

Мислим да је поента те, не бих реко сатанизације, тог поређења да људе дрзне, да порука дође до њихових срца и да схвате колико је абортус зло. Некад критика мора да буде оштра да би се људи дрзнули.

Sad bas nesto razmisljam, zasto je m.Amfilohije bio tako jak na recima ?

Pa, nekada , kada je covek i njegov duh u stanju ucmalosti i bezbriznosti , potrebno ga je malo promrdati i probuditi iz nekog sna (u kojem  je sve bas dobro i lepo ), jakiim recima i opomenama.

Подели на овим сајтовима

Nije moje da osuđujem, i nemam tu namjeru. Rekao je što je rekao, sigurno iz najbolje namjere, i kao i svima, i njemu je data slobodna volja...da kaže da uradi, i on će nositi svoj teret, kao i svi mi.
Isto, ne bih opravdavala to što je rekao, i način na koji je rekao. Nije to moje...a ni vaše.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

када смо код осуда и компарација, зашто мислите (ако мислите), да је већи злочин фашизам од чедоморства, мислите ли да ће Бог судити по квантитету и да ли је грех измерив нашим несавршеним мерилима и судовима?

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Bokisd рече

Sad bas nesto razmisljam, zasto je m.Amfilohije bio tako jak na recima ?

Pa, nekada , kada je covek i njegov duh u stanju ucmalosti i bezbriznosti , potrebno ga je malo promrdati i probuditi iz nekog sna (u kojem  je sve bas dobro i lepo ), jakiim recima i opomenama.

Управо тако. И то је главна поента његовог говора. Да би се указало на зло, потребно је некада бити и оштар. Па сетимо се само како је Христос називао фарисеје ,,пород аспидни", итд. Био је оштар, а поента је била да се укаже на зло.

• Свиђа ми се 1
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...