Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 26 минута, Драгана Милошевић рече

Последњих дана у новинама се повлачи деловање осиромашеног уранијума на стерилитет.

Ми овде блебећемо о великој цифри абортуса.

На сва уста кукамо како је деце све мање, и да нам је становништво старо.

Питам се /без намере да увредим некога/ да ли сваки стерилитет има искључиво физичког узрока?

Izgleda da su muški "krivi":stadaradim:. O ovome se već danima piše.

According to scientists at the Hebrew University of Jerusalem, sperm counts among men in the west have more than halved in the past 40 years and are currently falling by an average of 1.4% a year. 

"We have no treatments for improving sperm production in infertile men, and we have no idea about what is the cause of the condition. We cannot remedy it. So we are completely hamstrung.”

https://www.theguardian.com/science/2017/jul/29/infertility-crisis-sperm-counts-halved

Подели на овим сајтовима

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 13 часа, александар живаљев рече

Посебно, ако навучемо идеолошке маске и препустимо се чарима маскенбала:) Није шала: стотине хиљада људи у овој земљи, међу њима неки веома комфорно живе од маскенбала. Није скандалозно што деценијама нема катетера, аналгетика, постељине за породиље, скандал је слава Пећке Патријаршије. Мушкарци и жене су толико заслепљени заступањем "исправног става", да их чињенице уопште не занимају. Што кажу, утолико горе по чињенице.

Култура једног народа види се првенствено по организовању гинеколошко-акушерске службе. Наравно да водећа породилишта добијају сав репроматеријал од Здравственог фонда, али с њим деценијама располажу главне сестре у дилу са околним апотекама, доктори се не буне јер им те главне сестре покривају њихов приватни бизнис, ван и у државном породилишту. Водећи гинеколози у Београду зарађују више од њихових колега у Америци, а амерички гинеколози зарађују баснословно. То већ ни један министар здравља не смије да пипне...

А, вајне феминисткиње, не смију да се суоче са катастрофалним податком да 50% жена у Србији не доживљава оргазам приликом односа. За дивно и пријатно чудо том темом се позабавио, мени не много омиљен психотерапеут, Зоран Миливојевић, и то на црквеном "Радију Слово љубве". Његов став је да је то, одсуство женског оргазма, посљедица емотивне дистанце међу партерима. А како да је буде, када, један такође затуцани "црквени" психијатар др Влајко Пановић износи податак да муж и жена у Србији у међусобном разговору на битне за обоје емотивне теме, дневно одвоје 1-3 минута.

:dobro: Кога још то интересује... Мени тако мало-мало па кажу да сам бездушна кад кажем да не жалим никога. Па кад ни ви не знате где вам је све бушан овај брод који тоне ли тоне, шта ја да вам радим.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Lady Godiva рече

Како би ти ово питање регулисао?

Шта ако жена жели да абортира, а мушкарац жели то дете? 

Ne bi mogla da abortira bez saglasnosti oca.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Кратос рече

Ovo nije loša ideja, ali nije praktično. Uvek može da izmisli da je muškarac ostavio.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

Ovo nije loša ideja, ali nije praktično. Uvek može da izmisli da je muškarac ostavio.

Mora napismeno to da dokaže.:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 53 минута, Natasa. рече

Šta da rade one nesrećnice koje je stvarno muškarac ostavio :(.

Da izvrše kikiriki kao one kurosave u Japanu.:))

Kako šta pa da traže alimentaciju.:D

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Kako šta pa da traže alimentaciju.:D

U Srbiji :smeh1:?

Kikiriki je lakša opcija :0426_feel:.

Подели на овим сајтовима

Smatram da svi imaju pravo na slobodnu volju, ali abortus tretiram kao čedomorstvo. 
Ne podržavam ga, ni pod uslovom kada je život majke ugrožen. Život djeteta je svetinja svake majke, i vrijedi više od njenog života.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Кратос рече

Значи ти би увео закон да је потребна сагласност оца детета за абортус?

А шта ако она не зна ко је отац? Шта ако је отац неки кретен од бившег дечка/мужа који тражи да роди дете чисто да би је везао за себе? Како би спречио да она каже да је отац неко други само да би успела да добије одобрење?

Шта ако се јави неки лик који тврди да је отац и лупи јој вето, па док се докаже да он није отац, прође воз и више не може да абортира? 

Шта ако је жртва силовања које није пријавила нашем ефикасном тужилаштву? Како то да докаже?

Шта ако поред забране абортуса доживи спонтани побачај? Да ли би је оптужио за убиство из нехата или небригу? 

Ко би сносио трошкове специјалне исхране, суплемената, анализа.. које су потребне да би се водила трудноћа? Ко би њој и како накнадио то што је можда изгубила посао, што је жртвовала месеце свог живота, повраћала, што су јој се ноге деформисале, вене искочиле, изгубила који зуб, трпела несвестицу и болове у леђима, и потенцијално угрозила свој живот услед неке компликације, да би родила дете које не жели?

То што ти причаш је у пракси неизводљиво спровести. Мада је лепа идеја, вероватно имају нешто слично у СА.

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Ayla рече

Smatram da svi imaju pravo na slobodnu volju, ali abortus tretiram kao čedomorstvo. 
Ne podržavam ga, ni pod uslovom kada je život majke ugrožen. Život djeteta je svetinja svake majke, i vrijedi više od njenog života.

Ali ako umre majka, umire i dete. Ovako ako dete ode, majka ima šansu da napravi novo. Suprotno, oboje odlaze.

Подели на овим сајтовима

Šta ako bude sve kako treba?
Jedna takva tvrdnja je umalo ubila jedno dijete...na moju radost, za dva dana puni 18 god :)
Rizik je veliki, ali ja rizikovah, i nema me srećnije.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Natasa. рече

Ali ako umre majka, umire i dete. Ovako ako dete ode, majka ima šansu da napravi novo. Suprotno, oboje odlaze.

Знам за случај из мог краја... у питању је била( нажалост)  верујућа жена. Било је давно па се нећам детаља, родила је дете здраво и она на порођају умрла.

Е сад не знам тачно медицинске детање. Знала је да  је у питању трудноћа са доста високим ризиком по њу. Не могу да се сетим да ли беше у питању немогућност заустављања крварења  или нешто слично. Али потпуно свесно је одлучила да роди бебу без обзира на ризике по сопствени живот. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...