Jump to content

Ударна "вест" данашњег Блица: Митрополит Амфилохије вређа жене и релативизује фашизам

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 434
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 12 минута, VaSa110 рече

Smrt? Kakvu smrt?

Ideš u večni život, onaj pravi uz Boga.Ima li veće radosti?

Ali, to je dogmatska vera koja nam objasnjava, kako da kazem stanje stvari.

Sad, svi mi se, licnom verom saobrazavamo sa ovim zadatim ciljem. Pa, svako ima neki 'stepen' jacine licne vere. Slaba ili jaka. I, na osnovu toga i zivimo ovaj zivot. I, vezani smo za njega. Apostol Pavle koji je imao jaku veru i koji je sa 'nestrpljenjem' cekao da se sjedini sa Hristom, opet, je to' suprostavio ostanku u ovom zivotu radi koristi svojih ucenika i vernika.

Pa, postoji i ono, da ne znamo tacno svoju sudbu posle smrti, koliko smo pokajanje dostigli i da li smo bas spremni za vecni zivot.

Sve se to skupi u jednom trenutku, kada treba odlucivati o zivotu ili smrti i nije bas lako izabrati smrt , cak i ako smo hriscani. Zbog toga i jeste junastvo i podvig ono sto je uradila ona porodilja. ( jos je rizikovala, za  sebe,  i moguce ljubavi i druzenja sa  svojim  detetom i suprugom ).

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Bokisd рече

Ali, to je dogmatska vera koja nam objasnjava, kako da kazem stanje stvari.

Sad, svi mi se, licnom verom saobrazavamo sa ovim zadatim ciljem. Pa, svako ima neki 'stepen' jacine licne vere. Slaba ili jaka. I, na osnovu toga i zivim ovaj zivot. I, vezani smo za njega. Apostol Pavle koji je imao jaku veru i koji je sa 'nestrpljenjem' cekao da se sjedini sa Hristom, opet, je to' suprostavio ostanku u ovom zivotu radi koristi svojih ucenika i vernika.

Pa, postoji i ono, da ne znamo tacno svoju sudbu posle smrti, koliko smo pokajanje dostigli i da li smo bas spremni za vecni zivot.

Sve se to skupi u jednom trenutku, kada treba odlucivati o zivotu ili smrti i nije bas lako izabrati smrt , cak i ako smo hriscani. Zbog toga i jeste junastvo i podvig ono sto je uradila ona porodilja. ( jos je rizikovala, za  sebe i moguce ljubavi i druzenja sa  svojim  detetu ).

Ili kratko rečeno nisi baš siguran u ono u šta veruješ.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Natasa. рече

Naravno.

Jel to hoćeš da kažeš da su im majke ustvari učinile uslugu i nešto dobro?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Православни Србин рече

Па објаснио сам на претходној страни. ;)

Da to je tvoje mišljenje. Nekako nisam to doživeo kao bilo kakvu poentu. Šta je poenta?

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Mislim, da ne'.

Znamo sta verujemo umom i uobraziljom , ali, treba i srcem poverovati i ispuniti na delu.

Ako je situacija takva onda ne možeš tu svoju "slabu veru" da koristiš pri ocenjivanju nečijih postupaka (u ovom slučaju abortus) i davanje kvalifikacija (ubica, čedomorka.....).

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Управо сада, VaSa110 рече

Ako je situacija takva onda ne možeš tu svoju "slabu veru" da koristiš pri ocenjivanju nečijih postupaka (u ovom slučaju abortus) i davanje kvalifikacija (ubica, čedomorka.....).

Kako mislis, slaba vera i abortus ili cedomorka ?

Zar nismo pricali o onom slucaju , kada je u pitanju zivot majke ili zivot deteta i rizika koju majka cini  ?

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, VaSa110 рече

Naravno da ne. Čovek pitao da li idu deca u raj ja odgovorila.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Kako mislis, slaba vera i abortus ili cedomorka ?

Ovo je tema o abortusu (ako nešto nisam omašio). Hrišćanska vera kolko znam ima po ovome vrlo jasan stav. Ti (kao i ostali vernici ovde) naravno podržavaš taj stav i na osnovu njega nazivate žene koje abortiraju ubice, čedomorke......

Ovu ženu koja je umrla pri porođaju nazivate hrabrom i da se žrtvovala. Ali ona po toj istoj hrišćanskoj veri zapravo nije učinila ništa takvo. Ona je otiša tamo gde svaki hrišćanin ide sa radošću. Međutim vi inssistirate na žrtvovanju i hrabrosti što mi govori da niste baš sigurni u svoju veru.

Ako je tako onda ne bi trebalo da olako dajete one kvalifikacije.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, VaSa110 рече

Ovo je tema o abortusu (ako nešto nisam omašio). Hrišćanska vera kolko znam ima po ovome vrlo jasan stav. Ti (kao i ostali vernici ovde) naravno podržavaš taj stav i na osnovu njega nazivate žene koje abortiraju ubice, čedomorke......

Ovu ženu koja je umrla pri porođaju nazivate hrabrom i da se žrtvovala. Ali ona po toj istoj hrišćanskoj veri zapravo nije učinila ništa takvo. Ona je otiša tamo gde svaki hrišćanin ide sa radošću. Međutim vi inssistirate na žrtvovanju i hrabrosti što mi govori da niste baš sigurni u svoju veru.

пре бих рекла да ти нас доживљаваш као неке фанатике, као људи наравно да волимо земаљски живот, као верници знамо/верујемо да постоји вечни живот у Царству и да смо овде само у пролазу, дати живот за дете, пријатеља... било кока кога волимо, је врхунски израз љубави, не само за верника, него за човека сваког, јер видиш Христос даде живот за нас откупљујући наше грехе својом невином крвљу (али да не улазимо у то сада)

• Свиђа ми се 1

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 32 минута, Natasa. рече

пре 55 минута, VaSa110 рече

Naravno da ne. Čovek pitao da li idu deca u raj ja odgovorila.

Naravno da ne. Znači odlazak u raj bez zadržavanja u ovoj našoj paloj prirodi nije dobra stvar.Molio bi teologe da prokomentarišu ovo, mislim da je vrlo interesantno.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, VaSa110 рече

Смрт је за човека неприродна и последица је пада. Она је најстранија појава и последња битка човекова, многи страхују да уопште и размишљају о смрти иако је она најреалнија и најприсутнија чињеница света који насељавамо. Онај који иде у битку и победивши задобије венце и трофеје не може бити лишен почасти јер је са неизвесношћу ступио на поприште битке не знајући крајњи исход. У томе и јесте величина ове мајке јер је са неизвесношћу али пуна вере и наде на човекољубље Божије ступила на најстрашније бојиште и суочила се са последњим и најјачим непријатељем. Тако и хришћани иако верују у живот и васкрсење ипак су свесни тога да их многе невоље и муке чекају стога се и овенчавају врлинама и благодаћу као они који су прошавши кроз многа искушења и многе смрти од Бога добили награде за своју жртву.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...