Jump to content

Наслеђивање греха рађањем

Препоручена порука

пре 1 минут, Mиљан Л. рече

Значи није плод био погрешан, већ одлука да га једе баш онда када му није дато право на то.

Hteo je da postane bog po svojoj volji ane po volji Božijoj i to je čitava suština grehopada.Gordost i sujeta.:ok:

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Džu te lepo pita, kako su to bili besmrtni a morali su da jedu sa drveta života?

Bili su besmrtni jer dobro beše veoma ili možeš ponovo da pročitaš ono što si citirao.

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

jer to ni Sin ne zna.

Zna Sin samo je Otac taj koji će to da objavi(obznaniti) inače kad ne bi znao ne bi bio Bog već niže biće što tvrdi arijanska jeres.Laku noć VSB.:skidamkapu:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Zna Sin samo je Otac taj koji će to da objavi(obznaniti) inače kad ne bi znao ne bi bio Bog već niže biće što tvrdi arijanska jeres.Laku noć VSB.:skidamkapu:

O Bože kako ti ne umeš da čitaš.

Prvo prebrzo si reagovao, tako da znam pouzdano sada da nisi moj post ni čitao nego si ga preleteo pogledom.

Ja sam napomenuo što Sin ne zna, jer Sin ima Telo u kojem je svaki od nas pojedinačno i ud Njegov, jer On bez nas ne želi u pokret a svakom udu ima prvo doći Odozgo kao što je došlo Petru kad je ispovedio da je Isus Sin Božji.

Sin neće da uništava slobodu sopstvenom biću i neće da cepa sopstveno Telo, Punoću Tela Hristovog će objaviti Otac kako je i red u srbaljima.

Od svog mog teksta ti si mi odgovorio u dve rečenice i to potpuno naopakao jer ja to nisam ni napisao na šta si ti replicirao.

A džu opšte nisi ni odgovorio, to je nivo srednje škole. Otvori se malo za Drugoga  i nemoj da krećeš sa svojim predznanjem. Opusti se i u tuđim tekstovima, sve je to Bog dao, ne moraš samo ti da pišeš pametno.

• Свиђа ми се 1

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Bokisd рече

Mislim, da je vec odgovoreno ma to pitanje.

Ne usvaja vam se odgovor da je čovek  stvoren besmrtan, već je istina da može ostati u večnoj zajednici sa Bogom.

Zaista što se bavite teologijom na jedan takav pijačarski način, tipa ja rekoh i amin, odgovoreno već za sva vremena i slične kočnice?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne usvaja vam se odgovor da je čovek  stvoren besmrtan, već je istina da može ostati u večnoj zajednici sa Bogom.

Zaista što se bavite teologijom na jedan takav pijačarski način, tipa ja rekoh i amin, odgovoreno već za sva vremena i slične kočnice?

Pa, nije bas. Vec smo sto puta raspravljali.

Postoje mnogobrojni citati i tumacenja otaca, da je stvoren bez smrti - besmrtan. Netrulezno telo i ziva dusa koja je , kako da kazem, kroz Raj, blagodatna i u zajednici sa Bogom.

To je osnovna postavka i princip. Ostalo su finese i rezonovanje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Pa, nije bas. Vec smo sto puta raspravljali.

Postoje mnogobrojni citati i tumacenja otaca, da je stvoren bez smrti - besmrtan. Netrulezno telo i ziva dusa koja je , kako da kazem, kroz Raj, blagodatna i u zajednici sa Bogom.

To je osnovna postavka i princip. Ostalo su finese i rezonovanje.

Ma ovo nema veze sa pravoslavljem i što uplićeš svete oce u to tvoje pakovanje?

Čovek je stvoren za večnu zajednicu sa Bogom a ne besmrtan, čoveče Božji bre opameti se nekada barem malo što te podučavam ovde toliko.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Čovek je stvoren za večnu zajednicu sa Bogom a ne besmrtan, čoveče Božji bre opameti se nekada barem malo što te podučavam ovde toliko.

Slazemo se, da je stvoren za zajednicu sa Bogom.

Ne znam, ne bih sada otvarao ponovo polemiku, sta , kako, zbog cega, je covek stvoren. Vec smo pricali dosta na drugim temama.  

Mislim, ako ti hoces, mozemo i da raspravimo to pitanje.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Slazemo se, da je stvoren za zajednicu sa Bogom.

Ne znam, ne bih sada otvarao ponovo polemiku, sta , kako, zbog cega, je covek stvoren. Vec smo pricali dosta na drugim temama.  

Mislim, ako ti hoces, mozemo i da raspravimo to pitanje.

Crkva je već raspravila to pitanje a mene SPC vaspitava pa ja po tom pitanju nemam šta da se raspravljam.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Човек није рођен па се чекало да порасте, човек није створен бесмртан. Али је постојало стабло бесмртности које му је било дозвољено. Још мноого стабала је било у рају. Али само је једно било забрањено. 

Човек је створен по лику Божијем да влада светом и то је то, али му је дата могућност да буде бесмртан преко дрвета живота. Е сад, то се не односи на потомке који су пресликани живот Адама, већ на самог Адама. Који је живио скоро 1000 година, јел:)

Тако да јесте створен да "може да буде" бесмртан у рају. Али није створен сам по себи бесмртан. Иначе чему васкрсење, да би човек доживио да преживи ускраћено време и испунио неку норму од 100 година? Мислим да имамо проблем у дефинисању простора раја и пакла. И дефинисању раја као загробног живота и колевке човековог настанка. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Mиљан Л. рече

Човек није рођен па се чекало да порасте, човек није створен бесмртан. Али је постојало стабло бесмртности које му је било дозвољено. Још мноого стабала је било у рају. Али само је једно било забрањено. 

Човек је створен по лику Божијем да влада светом и то је то, али му је дата могућност да буде бесмртан преко дрвета живота. Е сад, то се не односи на потомке који су пресликани живот Адама, већ на самог Адама. Који је живио скоро 1000 година, јел:)

Тако да јесте створен да "може да буде" бесмртан у рају. Али није створен сам по себи бесмртан. Иначе чему васкрсење, да би човек доживио да преживи ускраћено време и испунио неку норму од 100 година? Мислим да имамо проблем у дефинисању простора раја и пакла. И дефинисању раја као загробног живота и колевке човековог настанка. 

Jesi ti čitao moj tekst opšte?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Mиљан Л. рече

Da iskoristim ovo tvoje rasudjivanje.

Meni deluje, da mozda ne definisimo pojmove bas najbolje. Recimo, kada se kaze besmrtnost coveka, na sta se konkretno misli ?

Koliko sam ja citao, prvo, se odnosi na stanje i sustinu same duse coveka kod stvaranja. Tj. koja je priroda, kakvi su kvaliteti nase duse. Drugo, jeste, kakve je prirode telo covekovo kod stvaranja. I, treca stvar, jeste, kakav je odnos duse i tela kod samog coveka i kakvo je njihovo relano i prirodno stanje, kada je covek u Raju i kada je bio van ( raja ).

I, sve to pobrojano, kako se odnosi na pitanje smrti. Sta je smrt, kako je nastala i kakve su njene posledice po samog coveka i njegovu dusu i telo. I, opet,  sve to skupa, u odnosu na stvoreni svet i pridodu.

Mislim, da su to kljucna pitanja za ovu pricu. Just_Cuz_19

Подели на овим сајтовима

Kako si težak boksid.

Čovek je stvoren smrtan i tačka.

Tako smrtan može da živi večno jedino kroz Drvo Života i na kraju u Isusu Hristu Sinu Božjem.

Da stari adam nije zgrešio on bi jeo sa drveta života i Bog ne bi morao da podnese takvu žrtvu da bi podigao sad starog adama u Carstvo Božje sa Isusom Hristom, već bi postao večan u zajednici sa ovaploćenim Logosom.

Dakle smrtnost adamova mora imati konstantnu blagodat kroz drvo života a kasnije bi morala biti u zajednici sa Sinom Božjim ovaploćenim u jednom neraspadljivom Carstvu, Carstvu bez grehova i smrti.

Samo u Carstvu čovek može sebe da smatra besmrtnim jer greha tamo nema.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kako si težak boksid.

Čovek je stvoren smrtan i tačka.

Tako smrtan može da živi večno jedino kroz Drvo Života i na kraju u Isusu Hristu Sinu Božjem.

Da stari adam nije zgrešio on bi jeo sa drveta života i Bog ne bi morao da podnese takvu žrtvu da bi podigao sad starog adama u Carstvo Božje sa Isusom Hristom, već bi postao večan u zajednici sa ovaploćenim Logosom.

Dakle smrtnost adamova mora imati konstantnu blagodat kroz drvo života a kasnije bi morala biti u zajednici sa Sinom Božjim ovaploćenim u jednom neraspadljivom Carstvu, Carstvu bez grehova i smrti.

Samo u Carstvu čovek može sebe da smatra besmrtnim jer greha tamo nema.

Pa, nisi morao da se javljas.

Ja sam osecao potrebu da ipak nesto kazem, na gornji post od Miljana. 

E, sad, drugo je sto sam samo postavio pitanja, jer mislim, da je lakse razumeti ovu stvar, kada se logicki razlozi i rasclani na delove.. Pa, se krene u neko razumevanje cele price. I, to, mislim, nikako bez citanja i razumevanja sta kazu oci povodom ovog pitanja.

Necu vise, toliko sam hteo da kazem.

Samo da se malo nasalim ( po obicaju ), ....ako u Carstvu nema greha i smrti.....onda, nema smrti ni u Raju......logicno - posledicno  :945729:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...