Jump to content

Наслеђивање греха рађањем

Препоручена порука

Imaš o vremenu kod Sv.Maksima Ispovednika.

Bog svakom stvorenju daje vreme da se izrazi kao slobodno biće.

Ako mene pitaš iako Bog zna ko je u Carstvu Božjem a ko nije, on svakom svom biću daje vreme (istorija) da se po slobodi izrazi i da odabere svoje životne pravce. Naravno tu je Bog kao vrhovni pomoćnik u svom tom izrazu stvorenog bića i kao najblaži sudija jeste ona poslednja stepenica gde možeš svoj izraz promeniti pokajanjem ili stajati na svom izrazu u večnosti.

Sveopšte vaskrsenje će svakako doći a poslednji izraz stvorenog bića kad tad mora da se desi, neki to nazivaju i poslednji Hristov strašni sud. Jer će se tu apsolutno poštovati volja samoga stvorenja.

Hristos nije došao da ukine Božji zakon već da ga ispuni i tako je dokazao i pokazao svoje večno prisustvo u vremenu, čudi me da vi vidite Svetoga Duha kako postoji večno na zemlji a ne vidite Isusa Hrista kako postoji večno na zemlji. No to je već nešto na šta vi sami morate da obratite pažnju dok iskazujete svoj sopstveni odnos sa Sinom i nama.

Imao bi još materijala da se nadovežem na pitanja koje pokrećete i na odgovore koje sami sebi upućujete ali ne znam da koristim smajliće.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Ako neki nazivaju svete oce opitnim potvrdiocima Duha, ja sam vam onda opitni potvrdioc Sina kroz sve vreme Njegovog prisustva na zemlji.

Nisam našao ni delić vremena gde Sin Božji Isus Hristos nije bio na zemlji od početka do kraja do poslednjeg Hristovog suda.

Sedeti sa desne strane Oca Svedržitelja, znači biti neko kroz koga Svedržitelj i drži sve. Otac ništa ne radi bez Sina i Svetoga Duha, Niti Sin radi nešto bez Oca i Svetoga Duha, niti Sveti Duh radi nešto bez Oca i Sina.

Подели на овим сајтовима

„Дјечице моја, коју опет с муком рађам, докле се Христос не уобличи у вама!“

„Браћо, не знајући Бога, робовасте боговима који то по природи нису. А сада познавши Бога, или боље, будући познати од Бога, како се опет враћате на слабе и биједне стихије, којима опет изнова хоћете да робујете? Гледате на дане и мјесеце, и времена и године! Бојим се за вас, да се нисам узалуд трудио око вас. Будите као ја, јер сам и ја као ви, браћо, молим вас; ништа ми не учинисте нажао. А знате да вам због слабости тијела проповиједах јеванђеље први пут, и искушење моје на тијелу мојему не презресте нити попљувасте, него ме примисте као анђела Божијега, као Христа Исуса. Какво ли тек бијаше онда ваше блаженство? Јер вам свједочим да бисте, када би било могуће, извадили очи своје и дали мени. Зато ли вам постадох непријатељ, што вам истину говорим? Они не ревнују добро за вас, него хоће да вас одвоје, да њима ревнујете. А добро је ревновати свагда у добру, и не само када сам ја код вас. Дјечице моја, коју опет с муком рађам, докле се Христос не уобличи у вама! Хтио бих пак да сам сада код вас, и да измијеним глас свој, јер сам у недоумици због вас. Кажите ми, ви који хоћете под законом да будете, зар не слушате закон?“ (Гал 4, 8-21)

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ako neki nazivaju svete oce opitnim potvrdiocima Duha, ja sam vam onda opitni potvrdioc Sina kroz sve vreme Njegovog prisustva na zemlji.

Nisam našao ni delić vremena gde Sin Božji Isus Hristos nije bio na zemlji od početka do kraja do poslednjeg Hristovog suda.

Sedeti sa desne strane Oca Svedržitelja, znači biti neko kroz koga Svedržitelj i drži sve. Otac ništa ne radi bez Sina i Svetoga Duha, Niti Sin radi nešto bez Oca i Svetoga Duha, niti Sveti Duh radi nešto bez Oca i Sina.

Ti si kralj!!!!:skidamkapu:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Milan Nikolic рече

Nema ni ljubavi bez geometrije.

Jes ono treba ljubiti pod pravim uglom,pa tu ovi sinusi,kosinusi,arkus tangensi i kotangensi....bez toga ništa od ljubavi.12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 15 часа, Milan Nikolic рече

. . .

Веома нејасна аналогија, можеш ли се вратити на творевину? :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Objasni mi što?

Zato što si opitni potvrdioc.:ok:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...