Jump to content

Zašto (ne) verujete u Boga?

Препоручена порука

Па за чега служе очи ако се њима не може Бог гледати?

То је исто као када би слепац говорио да очима није могуће видети овај свет, уместо да каже слеп сам па не видим.

Подели на овим сајтовима

Немам избора. То је једино логично.

Да не знам за хришћанство вероватно би веровао и тражио Бога на неки сличан начин.

• Свиђа ми се 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Кратос рече

Koji su vaši lični razlozi verovanja ili ne verovanja u Boga?U čemu nalazite potvrdu za svoju (ne)veru?

Nikad nisam čuo ni jedan valjan razlog zbog kojeg bih poverovao da postoji Bog ili bogovoi... niti sam osetio njihovo "prisustvo" ili imao neki sličan spiritualni doživljaj...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Grizzly Adams рече

Да не знам за хришћанство вероватно би веровао и тражио Бога на неки сличан начин.

Ako mogu da naslutim veruješ jer je potreba?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, grigorije22 рече

Nema dokaza. Bog se ne projavljuje da ga vidimo telesnim ocima.

Ja nisam ni pitao za dokaz već razlog koji ti imaš da veruješ da On postoji.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Grizzly Adams рече

Čitajući tvoje komentare po raznim temama mislim da je ovo totalno iskreno mišljenje (što izuzetno cenim).

Što se teme tiče pogledati komentar brata ateiste Avokada.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Tumaralo. рече

Život ti je spasio nepoznati kaluđer?:D

hahahah ajzea stara krusevacka paljevina :)
Al dobro, repuje fino, mada je kao lik jamun. :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Кратос рече

Ja nisam ni pitao za dokaz već razlog koji ti imaš da veruješ da On postoji.

Recimo, meni licno, jedan od razloga da verujem u postojanje Boga, na razumsko, folosofsko, logicno i uman nacin , jeste, i posmatranje same prirode i sveta i coveka.

Na primer, da ne navodim hriscanske pisce ili anticke filosofe, navescu jednu misao od savremenog filosofa Immanuela Kanta :

" Ne može se gledati svjetsku zgradu, da se ne upozna najizvorniji poredak u njezinu uređenju i sigurna obilježja Božje ruke u savršenosti njezinih odnosa. Um, pošto je toliko mnogo ljepote, toliko mnogo izvrsnosti prosudio i divio se, srdi se s pravom zbog smione ludosti koja se smije usuditi da to sve pripiše udesu i sretnom slučaju. Mora da je najviša mudrost napravila projekt i izvela ga beskonačnom moći, inače bi bilo nemoguće sresti tolike mnoge nakane koje se spajaju u jednojsvrsi, u ustrojstvu svjetske zgrade. "

Tako nekako i mene licno, priroda i prirodni zakoni, asociraju na postojanje vise stvarnosti i realnosti, koja sve to uredjuje na takav nacin, da mozemo prepoznati njegov otisak u svetu i u svemu. :slavaaa:

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...