Кратос Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Koji su vaši lični razlozi verovanja ili ne verovanja u Boga?U čemu nalazite potvrdu za svoju (ne)veru? Филозоф је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Koji su vaši lični razlozi verovanja ili ne verovanja u Boga?U čemu nalazite potvrdu za svoju (ne)veru? Вера је потврда ствари невидљивих, какао рече апостол . PredragVId, ana čarnojević and Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 3 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Управо сада, Рапсоди рече Вера је потврда ствари невидљивих, какао рече апостол . To nije odgovor na postavljeno pitanje. Kaludjerovic Sreten, Филозоф and Благовесник је реаговао/ла на ово 2 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 9 минута, Кратос рече Koji su vaši lični razlozi verovanja ili ne verovanja u Boga?U čemu nalazite potvrdu za svoju (ne)veru? Sto se ne upisa ti prvi u temu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече da ali pojmovi razlog i potvrda deluju nekako...medicinski. racionalno, diskurzivno...bzvz Pa šta ćeš ja umem da postavim pitanje na doktorski način .... nego kaži ti ukratko zašto veruješ u Boga eto bez ,,medicinskih termina,, Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Veliki Marko Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 13 минута, Кратос рече Koji su vaši lični razlozi verovanja ili ne verovanja u Boga?U čemu nalazite potvrdu za svoju (ne)veru? Како изгледа да потврда и дал има печат и где је он Човек планира Бог одлучује Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 1 минут, ana čarnojević рече pa ne znam... valjda je On hteo da se upoznamo. a nisam shizofrenicna. pa eto... Čekaj ti veruješ zato što si Ga upoznala ako sam te ja dobro razumeo? Religioznost nije šizofrenija,daleko bilo. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Управо сада, ana čarnojević рече pa nisam ga upoznala na zurci. ja sam taj i taj trajalo je to otkrivanje... Prisustva Ali si verovala da On postoji i pre toga a ja pitam za razlog verovanja.Otkrivanje prisustva bi bila potvrda tog verovanja. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Прво у бићу човека и људи је да верују и да су свесни да постоји нешто изнад. Тако да није ништа чудно да у племенима где су људи без икаквог елементарног знања,где нема ни тва, ни новина, ни књига ни ничег видиш да они имају неко или нешто у шта верују и коме се да тако кажем клањају. Чак и атеисти, огромна већина атеиста и чак богобораца исто верује у нешто, да ли је то хороскоп, да ли је то тарот, да ли је то нумерологија....невероватно је да многи дакле атеисти исто верују у нешто тако, јер у бити човека јесте вера и јесте сазнање да нешто више изнад нас постоји, наравно све је то погрешно и потпуно залутало, али поента је да сам сигуран да не постоји човек који не верује у нешто. Зашто верујем у Бога? Зато што сам свестан као и сви да постоји нешто изнад, са друге стране верујем светитељима, верујем свом неком осећају...Замишљам светитеље и угоднике Божије који су свој живот посветили Богу, које је Бог даровао разним врлинама, да су у ствари узалуд протраћили живот јер Бог не постоји и да су посветили нечему што не постоји, да ли је то могуће...ја сам сигуран да не. На крају крајева ту је тај лични осећај, та лична тиха утемељеност вере у Бога, сигуран сам да је јако тешко некога натерати да верује у Бога, ако он сам у себи не спозна нешто што ће му ту веру приближити и помоћи му да поверује. А доказа је свуда, само треба знати где и како гледати, наравно. Kaludjerovic Sreten, Bokisd and Кратос је реаговао/ла на ово 2 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 2 минута, МилошБГ рече Зашто верујем у Бога? Зато што сам свестан као и сви да постоји нешто изнад, са друге стране верујем светитељима, верујем свом неком осећају...Замишљам светитеље и угоднике Божије који су свој живот посветили Богу, које је Бог даровао разним врлинама, да су у ствари узалуд протраћили живот јер Бог не постоји и да су посветили нечему што не постоји, да ли је то могуће...ја сам сигуран да не. Ali neminovno je da i ako Bog postoji su svi oni, a ogroman je broj, koji su u raznim drugim religijama bili na neki nacin podviznici ili sveci zapravo protracili zivot Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 2 минута, Филозоф рече Ali neminovno je da i ako Bog postoji su svi oni, a ogroman je broj, koji su u raznim drugim religijama bili na neki nacin podviznici ili sveci zapravo protracili zivot То је сад питање....мислим не знам како би се гледало, нпр оно што сам негде читао да нпр та племена који не знају за име Исуса Христа и како ће им Бог судити...и онда је један од резона био да Господ не би њих бацио у вечне муке, ако већ нису имали од опет Господа шансе да они чују за њега, па сам чуо да ће се њима можда судити на основу неких људских начела, морала... Причам о групама људи који не знају за Исуса Христа и који нису имали могућности да сазнају за њега, наравно за оне који јесу, али су опет скренули од њега да се у том случају слажем са твојом констатацијом. Мада у претходној поруци сам искључиво мислио на светитеље наше, православне, угоднике Божије. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Филозоф Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 1 минут, МилошБГ рече То је сад питање....мислим не знам како би се гледало, нпр оно што сам негде читао да нпр та племена који не знају за име Исуса Христа и како ће им Бог судити...и онда је један од резона био да Господ не би њих бацио у вечне муке, ако већ нису имали од опет Господа шансе да они чују за њега, па сам чуо да ће се њима можда судити на основу неких људских начела, морала... Причам о групама људи који не знају за Исуса Христа и који нису имали могућности да сазнају за њега, наравно за оне који јесу, али су опет скренули од њега да се у том случају слажем са твојом констатацијом. Мада у претходној поруци сам искључиво мислио на светитеље наше, православне, угоднике Божије. Znam da si mislio na pravoslavne zato mi se taj rezon da je nemoguce da su protracili zivote los. Sto onda dovodi do toga zasto bismo uopste i misionarili hriscanstvo. Onda je bolje da se ne siri uopste i da tako skinemo odgovornost sa ostalih Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Август 31, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 15 минута, МилошБГ рече Зато што сам свестан као и сви да постоји нешто изнад Svestan si ideje o tome tj ona postoji u tvojoj svesti i ti veruješ u nju. Branka62 and Филозоф је реаговао/ла на ово 1 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 Ne znam i sam, kako sam prisao Bogu,( u stvari, nekako sam u svemu sto radim trazio sustinu i uzrok stvari , pa, valjda na taj neki nacin, sam i prisao Bogu ), ali, sada, verujem 100% da postoji Bog. I, to , bas ovaj hriscanski. I, to ,bas pravoslavni. . Jednostavno receno, celim bicem i razumom osecam prisustvo, tog smislenog Boga. МилошБГ, Sanja Т. and ana čarnojević је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Август 31, 2017 Пријави Подели Написано Август 31, 2017 пре 31 минута, Филозоф рече Ali neminovno je da i ako Bog postoji su svi oni, a ogroman je broj, koji su u raznim drugim religijama bili na neki nacin podviznici ili sveci zapravo protracili zivot Пази, када употребиш на овакав начин "неминовно" дајеш себи улогу Бога. Јер овај суд који си изрекао може апсолутно да зна само баш тај Бог и ако он хоће коме да открије, а не ја, ти или било ко други. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука