Jump to content

Да ли деца сметају у цркви?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 14 часа, Vladan3 рече

Тешко је свештенике сложити и покренути да нешто ураде. А треба и надлежни владика да одобри то преграђивање цркве а мислим да су шансе за то никакве.

:krstix:

reading.gif

Подели на овим сајтовима

Све у складу са ситуацијом. Ако дете трчкара по цркви, онда је то за мене ок све док не покуша да нешто узме или да обали од црквених ствари. Ако галами, плаче, онда га треба извести, или покушати смирити али је проблем ако напољу пада киша, снег, е онда је проблем, па ипак, свакако, нисам за то да излазе вани у таквим временским приликама. Уз Божју помоћ и то је могуће, да се смири. Родитељ најбоље зна своје дете тако да не видим у чему би био проблем да ако је дете живахније или се ради о баш малом детету, да не кажем о беби, онда може родитељ доћи и пред завршетак Литургије. Бог види свачију жељу, само је потребно са дететом причати, васпитавати га од малена како да се понаша у цркви.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Плаво Небо рече

Родитељ најбоље зна своје дете

Невезано за цркву, дјеца су данас много неваспитана, распуштена, на неки начин они командују родитељима, не знају шта значи не, и имаш доста родитеља који кажу да се дјетету не смије рећи не...таква дјеца се не знају нигдје понашати, ни у гостима, ни у цркви, нити било гдје.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sasa Vojvoda рече

Невезано за цркву, дјеца су данас много неваспитана, распуштена, на неки начин они командују родитељима, не знају шта значи не, и имаш доста родитеља који кажу да се дјетету не смије рећи не...таква дјеца се не знају нигдје понашати, ни у гостима, ни у цркви, нити било гдје.

Па добро али ко је крив што су таква деца.. Не знам, нисам родитељ али ко је довео до тога да се детету не сме рећи ''не''. Мислим - родитељи.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Плаво Небо рече

Па добро али ко је крив што су таква деца.. Не знам, нисам родитељ али ко је довео до тога да се детету не сме рећи ''не''. Мислим - родитељи.

Па родитељи, ко ће други бити крив, пусте га да ради шта хоће...дјеца уопште не знају за НЕ, раде шта хоће. Да га код куће науче да зна шта је НЕ, знало би се понашати и кад негдје оду.

Мислим да ту има доста и до тога што су очеви омекшали, нема строгоће никакве...

Подели на овим сајтовима

Ако деца од малих ногу не осете мирис тамјана и не буду у друштву анђела, како ће касније доћи на веронауку?

Сећам се да је протин син буквално одрас'о  у цркви.

И кад је превртао књиге, и кад је кашиком имитирао кађење био нам сладак.

И данас нам се деца врте по храму, и сви се смејемо. Некако смо испуњенији, богатији.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Да ли деца сметају у цркви?

Не.

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

Smetaju svima starijima koji su i dalje seme posađeno u trnje.Ne mogu da se povrate i budu deca.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Колико ме сећање служи у Зајечару су око храма поставили љуљашке и клацкалице.Направили су паркић за децу.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...