Jump to content

Молим препоруку за добру установу за лијечење и боравак неуропсихијатријских болесника.

Препоручена порука

Моја бака већ дуги низ година има неуропсихијатријске проблеме. Нисам упознат са дијагнозом. На терапији је лијековима. Ујак који живи са њом, није ожењен, такође има проблеме те природе такође већ дуги низ година.

Његов проблем је недавно се погоршао и сада има суицидне помисли.

Моји родитељи и ја смо забринути. Живимо у БиХ и код нас важи стереотип да је у Србији све боље.

Занима нас које установе за неуропсихијатрију су најбоље у Србији, није битно да ли су приватне или државне, јер нам новац, слава Богу, није проблем. Такође, ако мислите да има нека установа у Републици Српској да може да парира овима у Србији слободно наведите. Јако нам је важно да та установа нуди смјештај.

Унапред хвала свима.

Мир вам и радост од Господа.

Слава Богу.

Подели на овим сајтовима

1. http://www.lazalazarevic.rs/index.php/pacijenti/put-lecenja
telefoni
http://www.lazalazarevic.rs/index.php/kontakt
2. http://imh.org.rs/organizacione-jedinice/klinika-za-odrasle/
telИНСТИТУТ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЉЕ
Палмотићева 37, Београд
Тел: 011 3307 500

svako dobro

Хвала. Чуо сам да је Лаза очајна установа. Да ли су скоро нешто реновирали можда?

Слава Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Дијете Божије рече

Занима нас које установе за неуропсихијатрију су најбоље у Србији, није битно да ли су приватне или државне, јер нам новац, слава Богу, није проблем. Такође, ако мислите да има нека установа у Републици Српској да може да парира овима у Србији слободно наведите. Јако нам је важно да та установа нуди смјештај.

Имаш сајт депресија.орг, на њему има форум гдје људи пишу своја искуства из болница...

Подели на овим сајтовима

Laza nikako...ovo sto Sannja kaze - gradska bolnica, zvuci dobro...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Управо сам сазнао да је ујак покушао самоубиство таблетама за спавање. Молим вас помените га у молитви. Не смијем дати име због заштите приватности. Господ зна.

Слава Богу.

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Дијете Божије рече

Хвала. Чуо сам да је Лаза очајна установа. Да ли су скоро нешто реновирали можда?

Не Лаза, већ стара зграда Институт за ментално здравље. Супер су.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Институт за ментално здравље у Палмотићевој улици у Београду

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Дијете Божије рече

Управо сам сазнао да је ујак покушао самоубиство таблетама за спавање. Молим вас помените га у молитви. Не смијем дати име због заштите приватности. Господ зна.

Ако постоји покушај самоубиства, процедура је другачија, морали би сте да пријавите то.

• Свиђа ми се 1

А.М.

Подели на овим сајтовима

Ovako, tesko. Gde zive, kako zive, koliko godina imaju, od cega boluju...ni u .jednu bolnicu ne mozete doci i reci primite me platicu. Lekar procenjuje da li je hospitalizacija potrebna, a da biste stigli do bilo gde treba im uput, dakle orvo lekar opste prakse pa redom. Za ujaka ukoliko je pokusao suicid i stanje je akutno, pozovite hitnu pomoc odvesce ga oni u nadleznu bolnicu i bice zbrinut. Svaka ustanova ima svoje mane i prednosti, ali treba poceti. Za coveka koji je u krizi svaka je dovoljno dobra, bez ikakvog stida, bez potrebe da se krije, nije to nista strasno.

Posavetujte baku da pozove hitnu pomoc za sina da ga oni odvedu u dezurnu bolnicu ako je taj pokusaj suicida bio danas, a za nju, nek ode zena ako ima snage do doma zdravlja, do prvo psihijatra koji je tamo pa cete videti. Nigde ne mozete drzavno samo doci.

• Волим 1

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Дијете Божије рече

да је ујак покушао самоубиство таблетама за спавање

Ujak bi trebalo da se odvede na Kliniku za urgentnu toksikologiju, ne znam u BiH kakva je situacija, u Srbiji je na VMA nacionalni centar za kontrolu trovanja gde se primaju svi sa trovanjima, u okviru kojeg je Klinika za toksikologiju. Kod pokušaja samoubistva uzimanjem prekomerne doze lekova, mora se očistiti organizam, bez obzira da li je povratio tablete, mora se uključiti na infuziju i pratiti koncentracija lekova u urinu narednih nekoliko dana, zbog toga što ne znate koliku je količinu popio i u kolikom vremenskom intervalu je uzeo tablete. Svakako će na toksikologiji, zbog toga što je u pitanju pokušaj samoubistva, konsultativno biti uključen i psihijatar, koji će dalje preuzeti sve što je potrebno oko tvog ujaka. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Зашто сви мисле да су здравствене институције право решење?! Ја сам присталица теолошке теорије да су људи више у духовном проблему.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Есхатон23 рече

Зашто сви мисле да су здравствене институције право решење?! Ја сам присталица теолошке теорије да су људи више у духовном проблему.

Решење је и једно и друго, када гори кућа не зовеш свештеника да ти је освешта, него зовеш ватрогасце...Немојте се, молим вас, шалити са оваквим стварима, наравно да психијатријски болесници МОРАЈУ да иду у здравствену установу, нарочито човек који је покушао суицид, када се стање стабилизује може и требало би да се позабави и духовном страном, не знам зашто мислите да једно искључује друго?

А.М.

Подели на овим сајтовима

Решење је и једно и друго, када гори кућа не зовеш свештеника да ти је освешта, него зовеш ватрогасце...Немојте се, молим вас, шалити са оваквим стварима, наравно да психијатријски болесници МОРАЈУ да иду у здравствену установу, нарочито човек који је покушао суицид, када се стање стабилизује може и требало би да се позабави и духовном страном, не знам зашто мислите да једно искључује друго?

Да ли видиш да се ја шалим?! Ја имам сличан случај у породици и из тога сам закључио, ту особу су лекари буквално уништили, од мале депресије довели су га до човека са дијагнозом паранојидне жизофреније. Лекари ту не могу ништа, Бог је једини који може да помогне
Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...