Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 2 минута, Сања Т. рече

Без труда и напора,не бива ништа. 

Да, данас мој унук Павле навршава две године боравка овде, и желим му да следује речима његовог Светог имењака: "Да будемо људи!"

Подели на овим сајтовима

Imam drugaricu koja je dosta "žrtvovala" ta brak, ne toliko materijalno, koliko što se tiče nekih kompromisa. Jednom sam joj rekla da će početi da ga mrzi jednog dana kad stvari krenu na naplatu. Odgovorila je da se nada da neće. 

Tom braku su bas pomoc takve reci.

Poslato sa SM-G7102 koristeći Pouke.org mobilnu aplikaciju

Подели на овим сајтовима

On 13.7.2017. at 12:52, Toma рече

posle samo godinu dana braka, svaki "subjekt" nakupi dovoljno "razloga"
za razvod a da li će ga i učiniti.... To zavisi od samih "subjekata".

:skidamkapu:

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 13.7.2017. at 17:46, Trifke рече

Pravi heroji vere su za mene kada odem na Kalemegdan i kada vidim baku i deku kako setaju sa stapovima i kada vidim da jedva drhtavo on nju zagrli.

daaa..."zavidim" im.....:)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

On 14.7.2017. at 0:29, Матусал рече

Свети оци су лепо разрадили ту теологију брака али он ипак нема есхатолошку димензију.

:dobro:

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

ima se sta cuti....

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 7/13/2017 at 12:52, Toma рече

posle samo godinu dana braka, svaki "subjekt" nakupi dovoljno "razloga"
za razvod

Зар није прељуба (телесна, мислена, емотивна, интернет, смс, и остали сојеви једног истог несоја) једини разлог за развод???

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

Činite drugome ono što želite da on(ona) čini vama,Hristova zapovest.Njena praktična primena i eto uspešnog braka.:)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

У ком тренутку човек постане себичан?

Одговор ми дао протојереј Александар Шмеман: Ако мој живот није оријентисан према Богу, није усмерен на вечне вредности, он ће неизбежно, постати себичан и егоцентричан, а то значи да ће сва друга бића постати средство за задовољење моје себичности. Ако Бог није Господ и Господар мога живота, тада ја постајем свој господар и господ- апсолутни центар свога сопственог света, и све почињем да вреднујем у терминима мојих потреба, мојих идеја, мојих жеља, и мојих процена. Пожуда је на тај начин најосновнија изопаченост у односу према другим бићима, тражење начина да им се она потчине.

Подели на овим сајтовима

Ivane, sjajan citat o.Smemana, koji je svakako upitan za ovu temu! Dakle svaka rec bi mogla biti kao neizbrisivi putokaz verujucima. Ja se uvek nekako vracam na pokusaj - kako dotaci ovom temom I primerenim citatom koji si naveo - kako predociti slabima u veri ili neverujucima?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, "Tamo daleko" рече

Ivane, sjajan citat o.Smemana, koji je svakako upitan za ovu temu! Dakle svaka rec bi mogla biti kao neizbrisivi putokaz verujucima. Ja se uvek nekako vracam na pokusaj - kako dotaci ovom temom I primerenim citatom koji si naveo - kako predociti slabima u veri ili neverujucima?

Најтежим начином, примером. :)

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Марина Савковић рече

Зар није прељуба (телесна, мислена, емотивна, интернет, смс, и остали сојеви једног истог несоја) једини разлог за развод???

Са једне стране, једино због прељубе нам је Господ дозволио да се можемо развести, АЛИ....

Али и од те дозволе 'јача' је милост! Опроштај је већа слобода од ... 'законоспровођенија'.

Колико смо ми пута учинили прељубу и не-боговима указивали оно што само Господу Богу припада?
А Он ... опростио нам, није се 'развео' од нас.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, "Tamo daleko" рече

Ja se uvek nekako vracam na pokusaj - kako dotaci ovom temom I primerenim citatom koji si naveo - kako predociti slabima u veri ili neverujucima?

Само сопственим примером. Поука Преподобног Серафима Саровског гласи: „Радости моја, стеци дух миран, и хиљаде око тебе ће се спасти“. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...