Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Развод.Ништа неуобичајено, на жалост. 

Неки пола живота раде и стичу ЗАЈЕДНО, да би један од њих, у неком тренутку, све заслуге приписао себи.

Шта се деси? Зашто тако?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Сања Т. рече

Неки пола живота раде и стичу ЗАЈЕДНО, да би један од њих, у неком тренутку, све заслуге приписао себи.

Шта се деси? Зашто тако?

Удаљи се човјек од Бога, или никад није ни био близак са Њим. Бракови у коме има Христа, они не пропадају.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Sasa Vojvoda рече

Удаљи се човјек од Бога, или никад није ни био близак са Њим. Бракови у коме има Христа, они не пропадају.

Ne precenjuj crkvene brakove.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Snezana Pilic рече

Sanja,ti si baš inspirisana ovih dana. Zapratiću sve teme koje postavljaš :smeh2::dobro:

Hehee,hvala- valjda :)

Pazi, posmatram malo.Znam mnoge kako su krenuli, u zajednicki zivot.Videla sam zajednicka zalaganja, podrske jedno drugome, kada nista nisu imali. Videla sam i posle deceniju- dve, mucno razilazenje i uzasne reci. Kao da pocnu da mere u nekom trenutku i premeravaju , koliko je ko uneo i doprineo... pa pobogu i zaboga...da niste ljudi moji, bili podrska jedno drugome kada je trebalo...pa mozda...mozda, cak i nikada ne bi uspeli....Prosto se pitam- kad i sta se desi?

Подели на овим сајтовима

Nakupi se jeda i jada. Viđala sam ljude mnogo fine, u trenucima u kojima "isprovocirani" iz sebe izbace toliko nakupljenog zla, toliko zavisti, zajedljivosti, zmijskog otrova...

Ljudi gutaju i dopustaju raznim osecanjima da se taloze, u njima ona fermentiraju i pokvare se skrivena od pogleda i kad ih cacnes icpukne balon izadje nakupljenog gnoja budi Bog s nama.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

Imam drugaricu koja je dosta "žrtvovala" ta brak, ne toliko materijalno, koliko što se tiče nekih kompromisa. Jednom sam joj rekla da će početi da ga mrzi jednog dana kad stvari krenu na naplatu. Odgovorila je da se nada da neće. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Natasa. рече

Ne precenjuj crkvene brakove.

пре 7 минута, Sasa Vojvoda рече

Христ као стање ума оба партнера.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Natasa. рече

Imam drugaricu koja je dosta "žrtvovala" ta brak, ne toliko materijalno, koliko što se tiče nekih kompromisa. Jednom sam joj rekla da će početi da ga mrzi jednog dana kad stvari krenu na naplatu. Odgovorila je da se nada da neće. 

Чини ми се да не буде човек на висини задатка, што кажеш, кад ствари крену на наплату.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Sasa Vojvoda рече

Христ као стање ума оба партнера.

Шта за тебе значи ова реченица, у реалном животу?

Зашто у браковима нема Христа? Зашто се Христос тако често удаљава из бракова?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ђорђе Р рече

Шта за тебе значи ова реченица, у реалном животу?

Значи да је Он ту стално присутан, све што радиш, радиш с Њим.

пре 6 минута, Ђорђе Р рече

Зашто у браковима нема Христа?

Партнери Му не дозвољавају да Он ту буде.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Сања Т. рече

Чини ми се да не буде човек на висини задатка, што кажеш, кад ствари крену на наплату.

Nije to čak ni klasična naplata da ljudi namerno mere sve koliko je ko dao. Brak je odnos, mora sa se daje i da se prima. Nego ljudi često misle da je bezuslovna ljubav idealna samo davanje i da primanje nije bitno, čak se ocenjuje kao nešto negativno, kao "naplata". Ja smatram da nije tako, pa nisam u braku sa zidom, nego sa čovekom, imamo odnos, neki feedback mora da postoji inače pričam sama sa sobom.

I onda ljudi zanemaruju primanje i da treba da dobiju zauzvrat misleći da su tako bolji supružnici, a to nije prirodno. Normalno da će da nakupi jeda i da će da iskipi jednog dana.

Pa i sa Bogom moramo da razgovaramo inače nemamo odnos. Da, voli nas On svejedno, ali kako to da osetimo ako nemamo odnos, ako nema barem molitve, tog osnovnog razgovora.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Сања Т. рече

Шта се деси? Зашто тако?

Naiđe neka mlađa i pravoslavnija žena :smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Кратос рече

Naiđe neka mlađa i pravoslavnija žena :smeh1:

Има и тога. :)))

"Стара" остала иста, а наишла " савременија" ...јбг, и ауто продаје годиште ;)

Само....што људи нису предмети ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...