Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Јелена011 рече

Pa dokoni kaludjeri...najbolje obozavam tu romantizaciju istorije, zene su smatrane samim djavolom, telo necim najnecistijim mogucim, a odnosi samo ako ne uzivas jelte.

Uzasi promiskuiteta. Bogu hvala te zivim u 21veku uz sve posasti savremenog doba.

Али сам Григорије Ниски је био жењен па му умрла жена, можда је говорио о себи или у неком другом контексту,шалим се ја мало.

Подели на овим сајтовима

Ma Matusal, sprdam se i ja. Nocas je prosto takva noc.

Ko ce jos da bude ozbiljan na razne nebuloze raznih ljudi pa bili i svetitelji. Tudje krive Drine ne raspetljavam.

Da je kretenski ako je to izjavio jeste, pa bio Zlatousti, Grigorije ili ko treci, apsolutno nebitno.

Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јелена011 рече

Jaaaaoj Kratose daj ozeni se, videces, to je jedna divnaaaaa stvar :D

Ozeni se da se radujemo i veselimo na tvom vencanju a onda cemo da ti damo mesec dana fore :D

Sve je potpuno drugacije kad si sa nekim 24h...

И да ти певамо ,,свјати мученици иже добрје,, и ставимо вам круне као праве мученичке венце

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

И да ти певамо ,,свјати мученици иже добрје,, и ставимо вам круне као праве мученичке венце

Ti si zlica...

Ne bre nego "i na Kratosovoj svadbi smo bili i rujno vino pili i cica mica i gotova prica", sa umetkom eventualno da ih svadba nije kostala tri kredita, dve hipoteke, tri rodbinska bubrega i ostalo :D

Подели на овим сајтовима

Jaaaaoj Kratose daj ozeni se, videces, to je jedna divnaaaaa stvar :D

Ozeni se da se radujemo i veselimo na tvom vencanju a onda cemo da ti damo mesec dana fore :D

Sve je potpuno drugacije kad si sa nekim 24h...

A ako radim ko Vučić 25 h ?:smeh1:

Divno je naći osobu s kojom možeš i da ćutiš i pritom se razumeš.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Ti si zlica...

Ne bre nego "i na Kratosovoj svadbi smo bili i rujno vino pili i cica mica i gotova prica", sa umetkom eventualno da ih svadba nije kostala tri kredita, dve hipoteke, tri rodbinska bubrega i ostalo :D

Сада се свадбе праве да се заради нешто....

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Кратос рече

A ako radim ko Vučić 25 h ?:smeh1:

Divno je naći osobu s kojom možeš i da ćutiš i pritom se razumeš.

Па златоусти би ти рекао да си сам крив што си толико бреме на себе натоварио и да не можеш да се жалиш јер имаш слободу и да живиш другачије

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Матусал рече

Па златоусти би ти рекао да си сам крив што си толико бреме на себе натоварио и да не можеш да се жалиш јер имаш слободу и да живиш другачије

A el znaš šta bi ja rekao Zlatoustom?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Кратос рече

A el znaš šta bi ja rekao Zlatoustom?

Претпостављам. Ма ја изврћем контекст ко ђаво. Говорио је како се неки претоваре земаљским бригама па онда говоре лако је монасима да се моле а сами не желе да скину терет брига и проблема иако су то у могућности.

Подели на овим сајтовима

@ Matusal nemam pojma, ja kad sam se udavala nismo pravili svadbu :D nije cak ni citava porodica dosla i bila pozvana, tako da nisam kompetentna. Meni je suludo praviti svadbu kada imas precih stvari o kojima treba da mislis, a zaduzivati se, dva tada potpuna golaca samo da bi selo reklo da je na nasoj svadbi bilo stvarno nije dolazilo u obzir.

Ja nikad to necu razumeti, doduse, kritikuje me zmu da sam dzabe studirala ekonomiju jer kaze da numem s parama :D al ono sto umem umem, kartice, cekove i ostalo ne koristimo. koliko imamo imamo, prostremo se koliko smo dugi i to je to. 

Skoro su nam poznanici digli kredit da bi mogli da letuju deset dana u grckoj...pa patak li ti tvoj sta ces posle da radis. planirao si letovanje, ocekivao neki priliv koji je izostao i bup kredit. men to nije jasno.

@ Kratos Iskreno, to za cutanje je mac sa dve ostrice... mozda je cak i premalo price u braku, da se vratimo na pocetak price i na Sanjino pitanje. Prica nazalost se svodi na tehnikalije, sta cemo kuvati, sta raditi, koje su nam obaveze, planovi, kako se organizovati...sve neke tehnicke operativne stvari. Jer zivot melje. A one price o tome sta sve potrpamo pod tepih, zasto reagujemo ili se povlacimo, sta ocutimo, premalo je. Ljude je sramota o tome da pricaju ne shvatajuci da je njihov supruznik njima najblize stvorenje na svetu. I povlace se, nakuplja se jed u njima. 

To kad se zabavljas je lepa fora, posle je fora da sto mudri kazu nikad ne dozvolis da zaspis ljut i nerasciscenih osecanja i misli prema onom drugom. Posle te uhvati kolotecina, povod za neko lose osecanje se i zaboravi, a osecanje ostane da tinja.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Јелена011 рече

@ Matusal nemam pojma, ja kad sam se udavala nismo pravili svadbu :D nije cak ni citava porodica dosla i bila pozvana, tako da nisam kompetentna. Meni je suludo praviti svadbu kada imas precih stvari o kojima treba da mislis, a zaduzivati se, dva tada potpuna golaca samo da bi selo reklo da je na nasoj svadbi bilo stvarno nije dolazilo u obzir.

Ja nikad to necu razumeti, doduse, kritikuje me zmu da sam dzabe studirala ekonomiju jer kaze da numem s parama :D al ono sto umem umem, kartice, cekove i ostalo ne koristimo. koliko imamo imamo, prostremo se koliko smo dugi i to je to. 

Skoro su nam poznanici digli kredit da bi mogli da letuju deset dana u grckoj...pa patak li ti tvoj sta ces posle da radis. planirao si letovanje, ocekivao neki priliv koji je izostao i bup kredit. men to nije jasno.

Знам ја рођени брат ми је музичар и има свој бенд преко једне агенције и свирају само свадбе сваке недеље.

А ових што летују са задњим парама знам колко хоћеш, није ни мени јасно, али када боље размислим паметнији су од мене.

Ја могу да летујем бадава у грчкој само да понесем мало џепарца па не идем. Додуше имам своје друге разлоге. Зове ме лик који има свој хотел ал он хоће да лумпујемо по грчкој и да ми набацује тамо неке своје  жемске, не конта он ово православље него рече да ће ми доказати да ћу одмах да прекршим сва правила цркве када ме он проведе мало кроз :))грчку и ноћне клубове. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

takoe :D 

Sta znam ja nikad nisam isla u grcku osim na matursku ekskurziju i to sto smo videli meni je more bilo bezveze. navikla sam na jadran jer mi je tetka dole imala kucu i prvo sam naucila plivati pa hodati. volim kamen, volim cistu vodu volim dubine. da se razumemo bili smo u boki u pustari na mestu gde je samo plazica i par kuca, gde je na plazi samoj izvor vode i gde je voda prozirna, hladnija nego drugde ali cista toliko da ima kraba non stop. par puta smo bili na horizontima gde je taj grcki fazon lezaljke, lezaljke, pesak i tri kilometra u vodi do dubine i meni je to uzas zivi.

Ovamo imamo hlad, imamo drvece, travu i malo kamena i buc u more. kakvo crno cvarenje na lezaljkama ja ne vidim drazi u tome ic.

Ove godine smo zaobisli more, sa bebom je to nemoguce, a i preskupo, za nas cetvoro to je vec investicija.

Meni je samo do nocnog kluba :D nisam isla tamo ni kao klinka :D sad cekam da hranim malu pa da se komiram do jutra :D koji klub kakvi bakraci :D

bilo bi, deco idite lezite spavajte...

Подели на овим сајтовима

da sto mudri kazu nikad ne dozvolis da zaspis ljut i nerasciscenih osecanja i misli prema onom drugom
[emoji122]

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Кратос рече

Znači suva hipotetika.Lako je pričati o braku teško je živeti u njemu.Knowing the path and walking the path is not the same....

Живот је сам по себи тежак на коју год страну да се окренеш, не може се ту нико извући, боље се што пре суочити са проблемима више ћеш стићи да урадиш за свога живота. Може човек да одуговлачи али и без резултата и рода остане.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Јелена011 рече

Ја боље да се сакријем негде, сви одоше на море па мене нешто задужују. Колега ми оставио пецару за ракију ако дође неко да припазим, ложимо унутра на ову врућину,свештеник иде у грчку за који дан па да припазм мало кућу а и неке живуљке има тамо једва се извукох да нађе неког другог, црквењак хоће да ми остави кључ од цркве да иде на годишњи, брат има воћњак, зидамо ту нешто кући.....катастрофа....плус јутарње, вечерње,сахране,крштења,венчања....а мени није ни до мене самог.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...