Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 12 минута, Јелена011 рече

Ja bih zakonom uvela da muskarci moraju da kazu sta im se jede :D

Dakle poludecu vise :D 

Sta cemo sutra za rucak -meni sve jedno, sta se tebi jede...

Dakle smisljanje toga sta cemo kuvati je mnogo tezi posao od samog kuvanja. Izvolte pruzajte ideje :D

(inspirisana svakodnevicom) :D

Имам предлог, пошто сам ја опортунистички и лицемерни вегетаријанац, пробај срећу са вери-биг пшеничном пљескавицом! :) 

εργασία (грч. ергасија) - рад, занимање, посао. 

Подели на овим сајтовима

Млађе је лепо, свеже, привлачно, затегнуто, али далеко од тога да је у свему слађе. Напротив, има то нешто што жене тек крену да добијају како се приближавају тридесетој, а што ретко која млађа има. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Grizzly Adams рече

Па ниси експлицитно рекла ко је тај "један од њих", али се из дискусије види да су сви то интерпретирали као "мушкарац" док је жена оно невинашце које је цео живот било скромно, радно и вредно. И твој пример је такав.

У реду...пола признајем...кренула јесам уопштено, али ако је битно за тему- јесам имала више мушкарце на уму- али кад боље размислим...жене су данас хаос...тако да ,ипак, није битно да ли је мушко или женско " криво" - важи моје питање с' почетка. :skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

smisao zivota.jpg

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Сања Т. рече

У реду...пола признајем...кренула јесам уопштено, али ако је битно за тему- јесам имала више мушкарце на уму- али кад боље размислим...жене су данас хаос...тако да ,ипак, није битно да ли је мушко или женско " криво" - важи моје питање с' почетка. :skidamkapu:

Па мушке акције и реакције су "видљивије". Ако мушкарац превари и та остане у другом стању то сви виде. Ако жена превари и остане у другом стању, ником ништа. Сви мисле да је дете од мужа. Мада кад одрасте више личи на комшију Жику...

Исто и тај "допринос". Људи виде само да је тешко, да се људи муче - а ко се у Србији не мучи? Али не виде у приватности породице да ли је неко некога заиста подржавао или је непрестано зановетао, критиковао и правио разне друге проблеме. А мушкарци по правилу не желе да о томе причају јавно, него носе терет у себи.

И кад на крају он "све припише себи" сви кажу "види како је себичан! јадна жена! колико се мучила..."

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Па мушке акције и реакције су "видљивије". Ако мушкарац превари и та остане у другом стању то сви виде. Ако жена превари и остане у другом стању, ником ништа. Сви мисле да је дете од мужа. Мада кад одрасте више личи на комшију Жику...

Исто и тај "допринос". Људи виде само да је тешко, да се људи муче - а ко се у Србији не мучи? Али не виде у приватности породице да ли је неко некога заиста подржавао или је непрестано зановетао, критиковао и правио разне друге проблеме. А мушкарци по правилу не желе да о томе причају јавно, него носе терет у себи.

И кад на крају он каже "све припише себи" сви кажу "види како је себичан! јадна жена! колико се мучила..."

Оооо.извини брадер...не бих се сложила, баш....Како то мислиш да се мушкарцу види, а жени се не види...одмах си осудио жене, да као кукавице, подмећу туђу децу. Не кажем да нема тога, кажем да ИМА ТОГА СА ОБЕ СТРАНЕ. И мушко, ако неће да прикаже "трудну девојку" , годинама уме да води двоструки живот и да нико не сазна. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

А мушкарци по правилу не желе да о томе причају јавно, него носе терет у себи.

....ајооој, јааадни :smeh1:

...па зар би ти тврдио да нема и таквих жена ?!?

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

И кад на крају он "све припише себи" сви кажу "види како је себичан! јадна жена! колико се мучила..."

пре 9 минута, Сања Т. рече

Оооо.извини брадер...не бих се сложила, баш....Како то мислиш да се мушкарцу види, а жени се не види...одмах си осудио жене, да као кукавице, подмећу туђу децу. Не кажем да нема тога, кажем да ИМА ТОГА СА ОБЕ СТРАНЕ. И мушко, ако неће да прикаже "трудну девојку" , годинама уме да води двоструки живот и да нико не сазна. 

пре 7 минута, Сања Т. рече

Najgore je sto ste oboje u pravu i to je zalosno! :(

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Сања Т. рече

Гризли, основни пакет: штанцовање полних стереотипа кад иду наруку мушкарцима.

Гризли, v. 2.0: деконструкција стереотипа кад иду наруку женама.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Paradoksologija рече

:D

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Trifke рече

Najgore je sto ste oboje u pravu i to je zalosno! :(

Знаш шта је мени у ствари још тужније, што смо се као људи тотално навикли на такве појаве, што све то постаје тековина савременог доба, што је све тако природно и сасвим очекивано. :-( 

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Pravi heroji vere su za mene kada odem na Kalemegdan i kada vidim baku i deku kako setaju sa stapovima i kada vidim da jedva drhtavo on nju zagrli. Neznam ali meni se tada vrati nada u dobro. Ja tada vidim iznad njihovih glava oreole. Voleti bez spoljnih efekata, nakon svih godina i mora muka nevolja i problema je stvarno svetacka stvar. Iskreno srce mi poleti na takvu scenu. Mogu vam cak opisati kako su izgledali ta baka i taj deka cak se secam i boje njegovog dzempera ( sto ja retko i zapazim a taman posla zapamtim). Ja cu vecno ostati zahvalan toj baki i tom deki iako ih nisam nikada susreo u zivotu. :) 

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Сања Т. рече

Па не би. Наравно да има.

Само да неко напише да се жене муче и трпе, а ја одговорим "ајооој, јаааадне" на мене би се свалило дрвље и камење. Како сам "бездушан", "мрзим жене", онда би се кренуло у анализу мојег карактера и психопатологије... Не би ме опрао Мисисипи.

А ти можеш то исто да напишеш за мушкарце да нико не трепне.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Paradoksologija рече

Стереотип је само оно што није тачно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...