Jump to content

У ком тренутку човек постане себичан?

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 часа, Јелена011 рече

@ Kratos Iskreno, to za cutanje je mac sa dve ostrice... mozda je cak i premalo price u braku, da se vratimo na pocetak price i na Sanjino pitanje. Prica nazalost se svodi na tehnikalije, sta cemo kuvati, sta raditi, koje su nam obaveze, planovi, kako se organizovati...sve neke tehnicke operativne stvari. Jer zivot melje. A one price o tome sta sve potrpamo pod tepih, zasto reagujemo ili se povlacimo, sta ocutimo, premalo je. Ljude je sramota o tome da pricaju ne shvatajuci da je njihov supruznik njima najblize stvorenje na svetu. I povlace se, nakuplja se jed u njima. 

To kad se zabavljas je lepa fora, posle je fora da sto mudri kazu nikad ne dozvolis da zaspis ljut i nerasciscenih osecanja i misli prema onom drugom. Posle te uhvati kolotecina, povod za neko lose osecanje se i zaboravi, a osecanje ostane da tinja.

:dobro:

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Матусал рече

Свети оци су лепо разрадили ту теологију брака али он ипак нема есхатолошку димензију. 

NEMA??? PA ŠTA SAM SE JA UDAVALA???

Samo muka i problemi :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Матусал рече

И да ти певамо ,,свјати мученици иже добрје,, и ставимо вам круне као праве мученичке венце

А после те песме, да им певамо "Слава Теби, Христе Боже, апостолима похвала, МУЧЕНИЦИМА РАДОВАЊЕ".
Није џабе стављена на крај, после "Исаије ликуј" и "Свјати мученици", јер који то добровољно мучеништво издрже, они могу да је певају у вечном славопоју, вечно да певају ту песму... То је веома, веома битна ствар.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Марина Савковић рече

А после те песме, да им певамо "Слава Теби, Христе Боже, апостолима похвала, МУЧЕНИЦИМА РАДОВАЊЕ".
Није џабе стављена на крај, после "Исаије ликуј" и "Свјати мученици", јер који то добровољно мучеништво издрже, они могу да је певају у вечном славопоју, вечно да певају ту песму... То је веома, веома битна ствар.

E sad mi je lakše, da ovo ipak ima nekog smisla :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Јелена011 рече

O sitnicama, prljavim carapama, sudju i ostalom da i ne govorim.

Sta se to zbiva?

:))

Zbiva se to da su svi kao u kalup :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Сања Т. рече

:unbelieveble::babuska: шта ми направисте од теме, док ја спавам .   ;):)))

Зар си очекивала мање, навикни се да теме овде имају тенденцију одласка у неслућеним правцима :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Par saveta razvedenog čoveka (bez ikakvog redosleda):

"Čuvajte sebe od drugih a vas će čuvati Bog" = neka on brani svoj brak od svoje mame/tate, a ona od svojih.
"Blaženije je davati nego li primati" = neka se dogovore šta su "naše" pare a šta su "moje" i da svako svoj novac može davati kome god hoće.
"... Molite se Bogu bez prestanka." = Od PRVOG DANA braka, zajedničke molitve Bogu, jutarnje (kad se može) i večernje (kad se može).
"Ispovedajte grehe jedan drugome." = Od trenutka odluke da se venčaju, da pronadju jednog, zajedničkog ispovednika/savetodavca.
................................

Ovo je kažem samo par saveta, vezanih za početak "brakovanja".

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Toma рече

Дај још! :)
Или отворите тему у којој ће они са искуством писати савете када се год чега корисног сете, али поучени сопстевним искуством, а не качење линкова и копирање текстова.

Солидарност ће спасити свет.

Подели на овим сајтовима

хм.. ја мислио ова тема о појединцу, кад оно "брак"! Јеее! Идем по кокице!!! :D

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Toma рече

Par saveta razvedenog čoveka (bez ikakvog redosleda):

"Čuvajte sebe od drugih a vas će čuvati Bog" = neka on brani svoj brak od svoje mame/tate, a ona od svojih.
"Blaženije je davati nego li primati" = neka se dogovore šta su "naše" pare a šta su "moje" i da svako svoj novac može davati kome god hoće.
"... Molite se Bogu bez prestanka." = Od PRVOG DANA braka, zajedničke molitve Bogu, jutarnje (kad se može) i večernje (kad se može).
"Ispovedajte grehe jedan drugome." = Od trenutka odluke da se venčaju, da pronadju jednog, zajedničkog ispovednika/savetodavca.
................................

Kolko je vidim ovde su problemi bili finansijske prirode i mešanje roditelja u bračne odnose :D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Toma рече

neka on brani svoj brak od svoje mame/tate, a ona od svojih.

Ovo je odličan savet :dobro:.

Dodala bih da se to radi odmah na početku, pogotovo pred svadbu kad svi nešto izvoljevaju.

Ako vas matorci jašu na početku, jahaće vas dok ne umru, dok vam ne isissaju volju za životom. Čuvajte se toga i postavite odmah granice.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Кратос рече

Kolko je vidim ovde su problemi bili finansijske prirode i mešanje roditelja u bračne odnose :D

Verujem da ti je ovo smešno mada ako veruješ da je razvod = ubistvo jednog organizma spakovanog u 2 tela,
onda ... možda (i samo možda) nećeš ništa smešno videti u tome.

Problemi (koje ne pominjem) su imali svoje eksponiranje kroz odnos prema finansijama i roditeljima,
a to si ti (kao i svi oni koji nisu to napisali) dobro primetio.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...