Jump to content

Правилно место емоција у животу

Препоручена порука

пре 39 минута, Juanito рече

Пре бих рекао да се тема односи на неке друге емоције које уопште ниису по себи лоше, али их се Гризли плаши и гуши свом снагом.

Сам је једном признао да је престао да слуша Балашевића у једном тренутку јер је ухватио себе да је превише емотиван.

Па можда сам у ствари ја овде превише емотиван?

Мени те меланхолије и "бездани" стварно сметају у животу. Зато сам развио неки механизам да то контролишем. Друга ствар је што су многи људи у мом окружењу били тотално контролисани "случајним емоцијама", разним страховима итд. Па сметали тамо где је требала можда подршка уместо кукања и ужасавања. Зато ми је то постало веома одбојно и решио сам да не будем такав.

Изгледа да је све то веома индивидуално. Написао сам помало као неку "универзалну теорију", мада је то само моје искуство борбе са мојим конкретним проблемима и изазовима. Можда тебе Балашевић орасположи и да ти енергију да радиш. Код мене је супротно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 295
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 15 минута, Paradoksologija рече

Dobro je staviti disclaimer da li se neki stav ili savet odnosi na kako imati uspeh u biznisu ili na kako biti normalan i ispunjen pravoslavac, jer apsolutno ne mora biti isto.

Biti ispunjen pravoslavac znači ponašati se kao hiper-razdražljiva emotivna trudnica?

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Paradoksologija рече

Dobro je staviti disclaimer da li se neki stav ili savet odnosi na kako imati uspeh u biznisu ili na kako biti normalan i ispunjen pravoslavac, jer apsolutno ne mora biti isto.

Па за мене те ствари нису одвојене, све је то само сазревање и развијање личности.

пре 8 минута, uros рече

Jeste, veliko je zadovoljstvo nadvladati sopstveno "raspolozenje" samo sto mislim da ne moze skroz zdravo to da se uradi "na gurku". Mislim da treba da se prvo dobro saslusa taj kmecavac, da njegove argumente razmotrimo (i cak ponekad usvojimo jer strah je nekad sasvim na mestu i "u pravu"), da ga "smirimo", i onda da nastavimo napred. Hocu da kazem da mi analogija sa "zveknem po glavi iz sve snage" mozda nije najzdraviji pristup?

Слажем се, то радим у процесу доношења одлуке. Ту онда "ослушкујеш" шта ти говоре и емоције.

Кад сам донео одлуку и кренем да радим то што оћу онда емоције, разни страхови, несигурности итд. више нема шта да траже. Коцка је бачена. Осим ако се не промени нешто спољашње па се враћамо на планирање.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Аурор рече

Biti ispunjen pravoslavac znači ponašati se kao hiper-razdražljiva emotivna trudnica?

:))

Ти си баш решио да уђеш у календар ко мученик...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Grizzly Adams рече

Па за мене те ствари нису одвојене, све је то само сазревање и развијање личности.

Трамп би онда требало да буде високопреподобан до сада. 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Juanito рече

Причаш о оном матором џангризалу које нонстоп кука и крив му је цео свет за све?

Eto vidis, meni je Stulic simbol borca i nikada nisam osetila tu kuknjavu o kojoj pricas. Bas zato mi se i dopao. Na stranu njegovo ludilo, neuroze ili sta vec...

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Juanito рече

Причаш о оном матором џангризалу које нонстоп кука и крив му је цео свет за све?

То маторо џангризало тренутно има идеју да се прода "Звезди" (фк) и спасе је пропасти, пошто су му у Холандији укинули социјалу када су сазнали да таксира и игра фудбал за Утрехт.

:D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

То маторо џангризало тренутно има идеју да се прода "Звезди" (фк) и спасе је пропасти, пошто су му у Холандији укинули социјалу када су сазнали да таксира и игра фудбал за Утрехт.

Још горе, значи паразит који арчи паре пореских обвезника. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Juanito рече

Још горе, значи паразит који арчи паре пореских обвезника. 

али није маторо џангризало које само кука :D

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Снежана рече

Nisam znala za ovo. Cula sam da je odbio neko milionce sto su mu ovi izborili od onih silnih novaca sto su mu pokrali. Objasnjenje je bilo nesto u fazonu "sta ce meni novci"... Specifican je on lik... Odbio je pod istim izgovorom i srpsko drzavljanstvo. Ne znam, ja izuzetno postujem njegov rad i trud i tu posvecenost idejama koje vrednuje...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Снежана рече

али није маторо џангризало које само кука :D

Добро није. Али замисли да кренем да га слушам, па упаднем у расположење да се накачим на неку социјалну помоћ. Страшно. Балашевић те подсећа на пролазност живота и да зато треба да певаш свој блуз и живиш слободно

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Grizzly Adams рече

меланхолије и "бездани"

Nema bezdana bez Madjara (Vége a világnak), sve ostalo su amateri :).

пре 13 минута, Grizzly Adams рече

Слажем се, то радим у процесу доношења одлуке. Ту онда "ослушкујеш" шта ти говоре и емоције.

Кад сам донео одлуку и кренем да радим то што оћу онда емоције, разни страхови, несигурности итд. више нема шта да траже. Коцка је бачена. Осим ако се не промени нешто спољашње па се враћамо на планирање.

Da to je okej, samo je vazno da ne bude na "zviznem u glavu iz sve snage". Ja dok to nisam ukapirao "zviz u glavu" strategija me je skupo kostala. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Снежана рече

Иначе, за Џобса кажу да је тајна његовог успеха била у томе што је био врхунски манипулатор

И то емотивни. Тако рећи жена. Чак је знао да бризне у плач кад му неко не испуни жеље и жељице. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...