Jump to content

Православни хришћански креационизам

Препоручена порука

On 4. 6. 2017. at 20:27, Ivan Marković рече

Revolucionarna sinteza

Nema verovatno termina u nauci koji ima bolje osnove da se smatra izrazom 21. veka od multiverzuma. Ovde smo pogledali samo par najuticajnijih i najinteresantnijih verzija multiverzuma. Fridmanov multiverzum je nesporan, a Lindeov postaje sve bliže tome. Ostale verzije su i dalje izrazito spekulativne – ali ih to ne čini išta manje ozbiljnom temom naučnog istraživanja! "

http://www.b92.net/zivot/nauka.php?nav_id=238250

Expand  

Znači lik ubacivanjem metafizike najdirektnije krši metodološki naturalizam, ali to nema veze, jer on je "naučnik". Čudi me da se na ovo niste razdrekenjali. Pri svem tom on tvrdi, mrtav ladan, ovo:" Fridmanov multiverzum je nesporan, a Lindeov postaje sve bliže tome." I ovo. "Nema verovatno termina u nauci koji ima bolje osnove da se smatra izrazom 21. veka od multiverzuma. " 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ћирковић говори о научним хипотезама, од којих је хипотеза мултиверзума једна од. Постоји и теистичка хопотеза, о којој је Ћирковић такође писао. Такође и натуралистичка хипотеза.

Подели на овим сајтовима

Naravno, pošto sam pročitao Luisovu knjigu On the Plurality of Worlds, njemu je tamo miljeni primer svet u kome magarci govore. A onda "misemože" Ćirković to proglasi ozbiljnom temom naučnog istraživanja.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:36, Александар Милојков рече

Ћирковић говори о научним хипотезама, од којих је хипотеза мултиверзума једна од. Постоји и теистичка хопотеза, о којој је Ћирковић такође писао. Такође и натуралистичка хипотеза.

Expand  

Apsolutno netačno. Nisi čitao baš ništa od njega. Evo ti ovo.

http://www.academia.edu/11117179/Multiverzum

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:40, Ivan Marković рече

Apsolutno netačno. Nisi čitao baš ništa od njega. Evo ti ovo.

Expand  

Е па сад, да нисам читао... :)

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:36, Александар Милојков рече

Expand  

Pronađi i njegov članak Bor, Everet i Šerlok Holms, zagonetni slučaj nestale kvantne teorije, objavljen u zborniku Epistemološki problemi u nauci.

Подели на овим сајтовима

Не само да сам читао Ћирковића већ сам са њим и учествовао на трибини. :)

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:42, Ivan Marković рече

Al ipak mu se neće moći. Dođe vreme i da se razobliči njegova kvazireligioznost, koju potura pod nauku.

Expand  

Vitez Koja ponovo u akciji...  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:43, Александар Милојков рече

Е па сад, да нисам читао... :)

Expand  

Pa nisi. Ili nisi ovo o multiverzumu. Popišao se taj davno na metodološki naturalizam. U čemu samo sledi svoje brojne uzore, koje vi naravno ne primećujete. 

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:44, Александар Милојков рече

Не само да сам читао Ћирковића већ сам са њим и учествовао на трибини. :)

Expand  

Znam. Gledao sam vas. Sve vas, plus tvog velikog obožavatelja Đapeta Neznalicu Stojadinovića. Znači, nemoj da se ljutiš, ali obrisali su pod sa vama...

Подели на овим сајтовима

Хипотеза мултиверзума, хипотеза натуралистичког дизајна и хипотеза теистичког дизајна су легитимне хипотезе која дају одговор, рецимо, на питање фине подешености космоса. О томе је Ћирковић писао и о томе смо диксутовали на трибини. Али то су хипотезе а не теорије. Е сад, могуће је да сам био хипнотисан па ми се све учинило. :) 

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:46, Ivan Marković рече

Pa šta oćeš, Avokado?

Expand  

Ništa... jedva čekam nove epizode... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2017. at 20:47, Ivan Marković рече

Znam. Gledao sam vas. Sve vas, plus tvog velikog obožavatelja Đapeta Neznalicu Stojadinovića. Znači, nemoj da se ljutiš, ali obrisali su pod sa vama...

Expand  

Ко је обрисао под? Ћирковић је ипак изнео другачији утисак. Ако одгледаш до краја, чућеш.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...