Jump to content

Православни хришћански креационизам

Препоручена порука

пре 3 минута, Ivan Marković рече

Ćuti, ti jedan kreatardu:ani_biggrin:. Zar da ovakva naučna dostignuća proglašavaš bajkama? Sram te bilo.:D

Нисам упућен само рекох на шта ме је подсетило.:skidamkapu:

Подели на овим сајтовима

• Одговори 231
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 7 минута, Александар Милојков рече

Само као хипотеза. Не може се доказати. То је више научна, или боље рећи философска космолошка спекулација.

Pa dobro, evo ja postavljam hipotezu da u univerzumu X multiverzuma L mali ružičasti čajnik leti oko video bima na kojem vi debatujete...ima li tome mesta u nauci? Inače, znaš li da u nauci ne postoji razlika između hipoteze i teorije? Da su sve teorije hipotetičko-deduktivni sistemi? Razumeš li razliku između dokaza (proof) i argumenta (evidence)...

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Александар Милојков рече

Да људима укажем на потребу испаравног позиционирања вере, теолгоје, философије и природних наука.

пре 21 минута, Александар Милојков рече

Бог, као појам, има смисла само у теологији и философији. У науци тај појам нема места, јер је невидљив за сам научни метод.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ivan Marković рече

Pa dobro, evo ja postavljam hipotezu da u univerzumu X multiverzuma L mali ružičasti čajnik leti oko video bima na kojem vi debatujete...ima li tome mesta u nauci? Inače, znaš li da u nauci ne postoji razlika između hipoteze i teorije? Da su sve teorije hipotetičko-deduktivni sistemi? Razumeš li razliku između dokaza (proof) i argumenta (evidence)...

Па ако тај чајник нешто објашњава, онда можеш да поставиш хипотезу. Уколико та хипотеза прође научни тест и фалсификацију, можда и постане научна теорија. Хипотеза и теорија и науци нису нисто.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Александар Милојков рече

Само као хипотеза. Не може се доказати. То је више научна, или боље рећи философска

Jel naučna ili filozofska?

Подели на овим сајтовима

Иване, немам времена да се замлаћујем са тобом на форуму. Поздрав

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Александар Милојков рече

Уколико та хипотеза прође научни тест и фалсификацију

Falsifikuj mi kvantni multiverzum(interpretacija Hju Evereta)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Александар Милојков рече

Иване, немам времена да се замлаћујем са тобом на форуму. Поздрав

Pobeže i on. Šta da se radi?:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Ivan Marković рече

Za ovo bi pao na metodologiji i filozofiji nauke.

Što? Čovek je potpuno u pravu... iako svaka naučna teorija jeste hipoteza, nije svaka hipoteza naučna teorija... stoga je njegova tvrdnja da "hipoteza i teorija u nauci nisu isto" tačna... kao i njegovo razlikovanje hipoteze od teorije...

Ne znam kako li ti prođe tu metodologiju i filozofiju nauke... propo BU skroz.... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Avocado рече

Što? Čovek je potpuno u pravu... nije svaka hipoteza naučna teorija... stoga je njegova tvrdnja da "hipoteza i teorija u nauci nisu isto" tačna... kao i njegovo razlikovanje hipoteze od teorije...

Ne znam kako li ti prođe tu metodologiju i filozofiju nauke...

Svaka, ali baš svaka naučna teorija je hipotetičko-deduktivni sistem. Ne samo da sam prošao taj diferencijalni deo nego sam još i dobio deset na ispitu na studijama. Tako da ovu tvoju primedbu reci mojim profesorima. Možda je usvoje. A do tada ćuti. I drži se svoje struke.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Svaka, ali baš svaka naučna teorija je hipotetičko-deduktivni sistem.

Da, ali nije svaka hipoteza naučna teorija... dakle, ne lupetaj.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...