Jump to content

Црква и научне теорије

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 44 минута, Golub рече

Не, него то голуб то гледа мало са ''висине'' па види боље... 

Научник не би могао да ''открије'' нешто важно а невидљиво кад не би имао веру, и то баш онако како веру дефинише Свето Писмо: '' Потврда ствари невидљивих '' 

Сваки научни рад и свако истраживање су засновани на вери ... а ти то можеш, наравно негирати, попут оног Црногорца што вели:

''Није ово говно, то се мој пас поср'о!''

Može i poput onog Srbina što veli

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 56 минута, Avocado рече

Može i poput onog Srbina što veli

Да, управо тако, ретки су стогодишњаци а да не причају глупости...

Иначе, адвокати се и школују да на једноставне и кристално јасне ствари пуштају дим и маглу и праве компликоване случајеве... 

Стога су данас и најплаћенији продавачи магле.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Golub рече

Да, управо тако, ретки су стогодишњаци а да не причају глупости...

Иначе, адвокати се и школују да на једноставне и кристално јасне ствари пуштају дим и маглу и праве компликоване случајеве... 

Стога су данас и најплаћенији продавачи магле.

Naprotiv, advokati se školuju kako da prepoznaju i razobliče kvazi-argumente (bullshit) druge strane, a to što pri tom nauče i sami da bullshit-uju je samo nus-pojava...

Da uzmemo da si ti ta neka druga strana, zapravo me izuzetno retko neko angažuje da sudiju zbunim tako da ne razume istinu koju druga strana priča... 99% ljudi me plaća da razobličim laži i prevare druge strane... a za tebe nisam čak ni plaćen...  :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Naprotiv, advokati se školuju kako da prepoznaju i razobliče kvazi-argumente (bullshit) druge strane, a to što pri tom nauče i sami da bullshit-uju je samo nus-pojava...

Па то ти је она прича из Постања - да спознаш зло, а да не сам не постанеш зао... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Avocado рече

zapravo me izuzetno retko neko angažuje da sudiju zbunim tako da ne razume istinu koju druga strana priča...

Е, тамо давно у Старом Завету, кад сам био први-други средње, на неком такмичењу из математике беше неки задатак из геометрије. Ја погледам, пробам мало, не успем да провалим... Ал ове друге све знам, завршим на брзину и остане ми пуно времена. И ту смислим опак план - узмем све оно што је дато, транслирам пар пута лево-десно, заротирам па вратим, испреврћем као Рубикову коцку. И онда на једном месту у средини убацим оно што ми треба, а не знам да докажем. И то испадне "решење" на неколико страна где је све перфектно тачно осим тог једног места. Капирам да тај ко буде гледао док расплете све ово остало изгубиће концентрацију...

И стварно ми признају пола поена од колико је било предвиђено, видели да "нешто није у реду", ал нису провалили шта... Да не мислиш да се само ви правници бавите тим стварима. :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Avocado рече

Da uzmemo da si ti ta neka druga strana, zapravo me izuzetno retko neko angažuje da sudiju zbunim tako da ne razume istinu koju druga strana priča... 99% ljudi me plaća da razobličim laži i prevare druge strane... a za tebe nisam čak ni plaćen...  :D

И то све уз кикирики... нарочито пиво... :)   

адвокатско булшитовање је на западу (где, бајДвеј, живим неко дуже време) је доведено до савршенства у продаји магле... 

Иначе, магла је овде много скупља од перја, на Балкану су још популарни ''скупљачи перја'', а на западној страни земаљске кугле, продавачи магле су најважнији троговци, који су почели да, однедавно, тргују и на Балкану... а ви се палите на ту маглу, иако је већ имате на претек.

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Е, тамо давно у Старом Завету, кад сам био први-други средње, на неком такмичењу из математике беше неки задатак из геометрије. Ја погледам, пробам мало, не успем да провалим... Ал ове друге све знам, завршим на брзину и остане ми пуно времена. И ту смислим опак план - узмем све оно што је дато, транслирам пар пута лево-десно, заротирам па вратим, испреврћем као Рубикову коцку. И онда на једном месту у средини убацим оно што ми треба, а не знам да докажем. И то испадне "решење" на неколико страна где је све перфектно тачно осим тог једног места. Капирам да тај ко буде гледао док расплете све ово остало изгубиће концентрацију...

И стварно ми признају пола поена од колико је било предвиђено, видели да "нешто није у реду", ал нису провалили шта... Да не мислиш да се само ви правници бавите тим стварима. :smeh1:

Koja je onda poenta svega?

Da nije do oruzja, nego do coveka i kako zeli da ga iskoristi. I ta logika i filosofija i ta' advokatska retorika i sve mislene discipline su dobre same po sebi, ali, mogu da budu i ubojito oruzje kada se koriste u necasne svrhe, zar ne ?

( samo sam iskoristio tvoj post, za ove moje 'premudre' misli ....:))) :ani_biggrin:)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Kao i svaka analogija, ne mora ni da bude potpuna... može da ima i razlike... ali čini mi se da ovde nema te razlike, mada, kao i ti ne znam dovoljno o lingvistici, ali mislim da zapravo većina tih promena (tu isključujem reformističke zahvate poput Vukovog) nema ama baš nikakvu nameru, već su slučajne... mislim da ne govore ljudi "iskvareno" ili "drugačije" sa namerom da olakšaju komunikaciju ili promene komunikaciju... najčešće i ne znaju da je to kako oni govore drugačije od "originala" i da time nešto menjaju...

Analogija nije loša...na prvi pogled. Ali, zapravo je vrlo neinformativna tautologija. Naime, ukoliko Didim ostane pri konačnoj tvrdnji, da je u pitanju samo apstraktni interfejs promene koje je on, kao neko ko se bavi objektno orijentisanim programiranjem, primetio u procesu razvoja jezika, onda je on u pravu. Ali je problem s tim što to važi za ceo nastali/stvoreni univerzum prostorvreme. Naime, neodvojivo svojstvo našeg univerzuma je promena. Kretanje je relativno i nijedna stvar ne mirujeu apsolutnom smislu te reči (može samo ako ga mi izaberemo radi potrebe nekih naših izračunavanja). Dalje, bilo da stvari posmatramo redukcionistički ili na neki drugi način, sve ali baš sve u univerzumu se menja. Ali ono što je Didim prethodno rekao ne stoji, bar kad su u pitanju indoevropski jezici. Vratiću se na njegov post gde on to objašnjava, da bih ga citirao, pa onda nastavljam.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Jel misliš na slavenoserbski?

Mislim na pojedinačne tekstove... ne na naše kategorisanje istih...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Ne može tako. Daj mi primer konkretnog teksta. 

Uh, nemoj bre da me teraš da obnavljam gradivo posle 20 godina... :)

Analogija bi bila da jednostavno ako poređaš hronološki sve pisane tekstove od najstarijih do današnjih, trebalo bi da se postepeno menjaju u pravcu od staroslovenskog do modernog srpskog, te bi svaki od njih bio "prelazni fosil" i čak bi manje-više uspešno, kao i kod fosila i stena, mogao i da lociraš godinu po tome koliko je evoluirao tekst ili da predvidiš koliko će tekst biti evoluiran ako znaš u kojoj godini je napisan.

Ovo ti je i baš dobar primer tj. analogija za ono što si poslednje pisao o tome kako je svaka vrsta prelazna.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Juanito рече

Аха, сад контам о чему се ради.   Не знаш >>тачно<< шта ће човек да уради, али постоје ограничења на нивоу мозга. Да те подсетим да језици нису насумични, него имају јаку математичку структуру. Није то случајно...

Ма јасно, само су области сасвим различите. "Еволуција" у општем смислу може да се примени на сто ствари - нпр. музички инструменти су "еволуирали", па имамо "прелазне облике" од неких пра-гусала до виолине. Рачунари су еволуирали, аутомобили су еволуирали, ...

Могу наравно да се повуку сад ту неке "паралеле". Све те "еволуције" имају некакво стабло, постепене промене итд. Али је биолошка еволуција сасвим другачија "зверка".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Grizzly Adams рече

Ма јасно, само су области сасвим различите. "Еволуција" у општем смислу може да се примени на сто ствари - нпр. музички инструменти су "еволуирали", па имамо "прелазне облике" од неких пра-гусала до виолине. Рачунари су еволуирали, аутомобили су еволуирали, ...

Могу наравно да се повуку сад ту неке "паралеле". Све те "еволуције" имају некакво стабло, постепене промене итд. Али је биолошка еволуција сасвим другачија "зверка".

U sve te ,,evolucije,, je uključena inteligencija koja ih vrši al teško da bi digitron sam od sebe izmutirao i postao smart fon kao što veruju ovi polupani evolucionisti.:))Goveđa nauka.12:smeha:I drugo za sve ove evolucije postoje materijalni dokazi za biološku evoluciju ih praktično nema,osim istorijata pokušaja falsifikovanja.Lucy je genetski majmun a ne prelazna forma npr.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...