Jump to content

Црква и научне теорије

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, МилошБГ рече

Дарвинова теорија треба да се учи у школама али ограђена кроз то да је то теорија и да је прилично шупљикава, али ето, једно виђење. Либерали су иначе најгори фашисти... Они исти који кад дрзнеш да кажеш нешто против нпр ЕУ те декларишу као фашисту,националисту,аркановог тигра, милошевићевца и сл ти исти кад само поменеш ок чек да видимо шта је Дарвинова теорија они нападну назадност, секуларност, џа бу.

Теорија еволуције нема никакве везе с либерашима. Имаш гомилу конзервативаца, националиста и сличних који прихватају еволуцију, а имаш и гомилу научника таквих опредељења који се баве еволуцијом. 

Одбацивање еволуције на начин на кога то чине креационисти и понављање у бесконачно да је то ”само теорија” је незнање, а не политички конзервативизам.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Avocado рече

valjalo bi prvo bar naučiti šta je naučna teorija, koja je razlika između naučne teorije i reči "teorija" u kolokvijalnom govoru, pa naučiti šta je teorija evolucije, šta do sada jesmo utvrdili da je u skladu sa tom teorijom, šta nam još uvek nije jasno, pa naučiti da li postoji uopšte neka konkurentna naučna teorija, pa se tek onda javiti sa idejama o tome šta su trenutna naučna saznanja i šta bi deca o tome trebalo da uče u školi...

Али реално, колико од свега овога могу деца да разумеју и науче у основној (па и средњој) школи?

Мислим да је најважније научити их да мисле и повезују ствари.

У приватним школама, наравно. ;)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Али реално, колико од свега овога могу деца да разумеју и науче у основној (па и средњој) школи?

Можда могу да разумеју (у средњој нарочито), али то бре никога не интересује, будимо реални. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, МилошБГ рече

У суштини не знам што се дигла толика џева. Прво то је теорија, недоказана и са пуно рупа, самим тим не контам тај рат који се појави кад неко се дрзне јавно да каже нешто против тога, пошто то није Свето писмо. Нити је математичка једначина која има једино решење, па се неко буни против тог решења.

Дарвинова теорија треба да се учи у школама али ограђена кроз то да је то теорија и да је прилично шупљикава, али ето, једно виђење. Либерали су иначе најгори фашисти... Они исти који кад дрзнеш да кажеш нешто против нпр ЕУ те декларишу као фашисту,националисту,аркановог тигра, милошевићевца и сл ти исти кад само поменеш ок чек да видимо шта је Дарвинова теорија они нападну назадност, секуларност, џа бу.

У школама изложити кроз наставни програм неколико теорија које постоје, не инсистирати само на једној или бити искључив, деца, људи нека процене шта им боље лежи и то је то. Онај ко верује да је човек настао од мајмуна нека верује.

Kaži da troluješ. Mooolim te.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Grizzly Adams рече

Skoro ništa... ali neka deca nauče bar osnove.

Цитат

To svakako... ali to je samo razlog više da se ovakve peticije odbiju sa gnušanjem... ;)

Цитат

У приватним школама, наравно. ;)

Finansiranim od strane države...  :P

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Можда могу да разумеју (у средњој нарочито), али то бре никога не интересује, будимо реални. 

Što je najgore, mislim da se baš glavne lekcije uče na kraju 8. osnovne i na kraju 4. gimnazije... baš u vreme kada su maturanti potpuno skoncentrisani... na proslavu mature... ;)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Avocado рече

Što je najgore, mislim da se baš glavne lekcije uče na kraju 8. osnovne i na kraju 4. gimnazije... baš u vreme kada su maturanti potpuno skoncentrisani... na proslavu mature... ;)

Код нас на биологији је била фешта, имали смо професорку која нас се плашила. А уопште није било неко насилно одељење, једноставно гомила ладовина које ништа под капом небеском није занимало. И пита она мог данашњег кумчета: ”Како изгледа ДНК?” А овај љутито: ”Откуд ја знам, никад је нисам видео!”, и настави да спава. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Па понављају "talking points" које су чули, исто као и многи са друге стране. :)

Izvini brate, ali kad nameravaš da odustaneš od ideje da znaš bolje od svih njih ljudi koji se time bave

Mislim, ne kapiram... Ne možeš da budeš ozbiljan u tome. :)

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Аурор рече

Izvini brate, ali kad nameravaš da odustaneš od ideje da znaš bolje od svih njih ljudi koji se time bave

Нисам ни говорио о људима који се тиме баве. Капираш да на "другој страни" има подједнак број људи који о науци појма немају само понављају шта су од некога чули?

Мени они нису ништа бољи од креациониста. И једни и други лупају безвезе.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Grizzly Adams рече

Нисам ни говорио о људима који се тиме баве. Капираш да на "другој страни" има подједнак број људи који о науци појма немају само понављају шта су од некога чули?

Мени они нису ништа бољи од креациониста. И једни и други лупају безвезе.

Dobro. :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...