Jump to content

Црква и научне теорије

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 6 минута, grigorije22 рече

Ovi evolucionisti se ne setise da je pitaju okle amino kiseline u svemiru?

Па то и није баш неко питање... Пронађена је само једна најједноставнија могућа амино киселина која није много сложенија хемијски од кухињске соли. Тако да то и није неко превише "значајно октриће" у контексту. Било која сложенија аминокиселина има много мање шансе да настане и опстане у ванземаљским условима.

Кад то кажу, изгледа намерно хоће да оставе утисак да је Космос "препун аминокиселина", само што кувана јаја не почну сама да искачу из комета и астероида. То је оно што Амери зову "white lie" - кажеш истину, али оставиш недоречено да људи добију погрешан утисак.

И то нас медведе много нервира... :)

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, grigorije22 рече

Ljiljana Colic Evolucija nije dokazana jer nema prelaznij formi i nije dokazano da je zivo nastalo od nezivog. Ovi evolucionisti se ne setise da je pitaju okle amino kiseline u svemiru?:ani_biggrin: Cek sad Ljilja daje repliku.

Bia sam ubedjena da se vise nece javljati po pitanju kreacionizma. Pitam se da l' dobija neku kintu za to, ili ono... iz ciste ljubavi tako... :D

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Кратос рече

Juanito spominjao si deduktivno zaključivanje bez direktnog uvida kao deo naučnog metoda i kojim se i sama nauka služi kroz naučne teorije.Da li se većinski naučnici slažu da u ćeliji postoje informacije,tj da DNK u sebi sadrži informacije i da li postoji uopšte bilo ko smatra da u ćeliji ne postoje informacije?

Технички наравно да сви иоле озбиљни слажу да постоји. А теорија информација је ту одличан алат за истраживање, само што се ретко налазе људи који познају добро и то и биологију, па није баш плодна област нажалост још увек.

Али проблем је што се под информацијом често сматра нетехничко значење, да је то нешто што једино може да постоји ”у уму” и слично. Ту се ретко ко слаже јер техничка дефиниција информације уопште то не подразумева.

Подели на овим сајтовима

Juanito, jel ti rade privatne poruke? Treba nesto da te pitam u poverenju...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Grizzly Adams рече

ДНК је све и свја код свих организама осим можда код неких вируса и сл. ал то је баш изузетак.

Mogao bih da se kladim da su prvi živi organizmi imali RNK.

Значи, ако се синтетише нешто са пар протеина - мора да синтетише прво ћелијску мембрану да се изолује од окружења

Ne mora da je sintetiše, samo proteinske delove...

Tipujem da je prva ćelija i nastala tako što je neki samoreplikujući molekul nukleinske kiseline upao u fosfolipidni dvosloj ili slično. :)

Није то мени неки "доказ за веру" или било шта слично, само покушавам да будем реалан шта и колико ми данас знамо. На основу овога што знамо стварно не можемо ни да претпоставимо како је настала прва ћелија. Што не значи да неће сутра неки мајстор да све то провали и лепо објасни.

Pa ne znam da li ti je to "dokaz za veru", ali si definitivno jako čudan kad je ovo u pitanju...

Kad bih morao da se kladim, rekao bih da je definitivno neki oblik otacgoranštine prisutan. :smeh1:

Па нема основа тренутно да се изабере између та два шта је вероватније...

Ima osnova, sam si rekao da je prvo nemoguće...

Па нећу то да кажем, али мени ништа не би сметало да неко сутра докаже шта год. Ако провале да су дошли неки ванземаљци и направили прву ћелију па онда пустили да еволуцијом настане сав живи свет - мени је то ОК.

Pa i meni je, daće Bog da budemo živi kad objasni to neko.

Ко то направи отрсиће се од пара, пошто мене само паре интересују...

Pozdravio te BMK sa pesmom "komunjare, komunjare, vi volite samo pare..." :))) 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Grizzly Adams рече

Нажалост не знам ништа о томе... :(

Овако на први поглед делују ми као веома различите области. Нисам сигуран колико може да се повуче паралела.

Јако су сличне. Иста математичка апстракција. Као што исти закони описују термодинамичке системе и понашање акција на берзи, па тако чак и теоријски физичари могу да млате паре. 

Подели на овим сајтовима

Ne radi. Pogledaj. Pre oko mesec dana sam ti poslao, nisi odgovorio, ali sada imam neko drugo pitanje...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Аурор рече

Pa ne znam da li ti je to "dokaz za veru", ali si definitivno jako čudan kad je ovo u pitanju...

Па не знам шта је ту чудно... Мислим да је то нормалан, разуман приступ.

Ево мало лично и персонално, у мојој фамилији су се стално куповале скоро све књиге што су излазиле или преведене на "нашки". Тако сам Саганов Космос добио истог тренутка кад је изашао код нас, па онда касније Хокингову "Кратку историју времена", као и најразноразније енциклопедије итд. Тако да сам за Велики Прасак и ТЕ чуо одприлике у исто време кад сам научио слова. У ствари, и пре тога - јер сам имао старију браћу који су били залуђеници за науку и електронику па ми те ствари препричавали. Од њих сам се заразио компјутерима и програмирањем.

Е сад, занимљивост - већ сам био можда негде у вишим разредима основне школе, па смо ваљда нешто имали из биологије и ја почнем са ћалетом да причам о томе како је сав живи свет еволуирао од неживе материје и како је то супер. Мој стари је иначе математичар, значи образован човек + атеиста. Погледа ме преко оних наочара и каже - "ма нема шансе". Ја га гледам тупаво... Читаво детињство сам слушао и читао о томе, он ми после десет година каже "нема шансе". Каже "превише ту има нагађања". "Немој никад слепо да прихваташ ствари које ти се сервирају него размишљај својом главом." Значи, човек атеиста који никакав интерес нема у томе.

То ми је остало баш као једна од најважнијих лекција у животу.

пре 16 минута, Аурор рече

Ima osnova, sam si rekao da je prvo nemoguće...

Па и друго је немогуће. Мора нешто треће.

пре 21 минута, Аурор рече

kladim

пре 21 минута, Аурор рече

Tipujem

Па нисмо у кладионици... Или знамо или не знамо. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, grigorije22 рече

Ljiljana Colic Evolucija je protivna hriscanstvu jer uci da je covek postao od majmuna. To znaci da je presveta deva Marija rodila Gospoda koji je u srodstvu sa majmunom.

Sad mi drago sto nemam taj tele vizijski prijemnik- aparat.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...