Jump to content

Црква и научне теорије

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 18. 5. 2017. at 20:44, grigorije22 рече

Ljiljana Colic Evolucija je protivna hriscanstvu jer uci da je covek postao od majmuna. To znaci da je presveta deva Marija rodila Gospoda koji je u srodstvu sa majmunom.

Expand  

Znači za sve ove godine nije stigla dalje od najglupljeg mogućeg argumenta?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 19:43, Grizzly Adams рече

Па то и није баш неко питање...

Expand  

Za jedno 95% kreacionista koji pored niza eksperimenata koji simuliraju prirodne uslove na Zemlji i nalaska jedne (doduše najjednostavnije) aminokiseline u kometi i većeg broja aminokiselina u meteoritima, i dalje baljezgaju da aminokiseline ne mogu spontano da nastanu u prirodi, to je baš odlično pitanje... :)

Цитат

Пронађена је само једна најједноставнија могућа амино киселина која није много сложенија хемијски од кухињске соли. Тако да то и није неко превише "значајно октриће" у контексту. Било која сложенија аминокиселина има много мање шансе да настане и опстане у ванземаљским условима.

Кад то кажу, изгледа намерно хоће да оставе утисак да је Космос "препун аминокиселина", само што кувана јаја не почну сама да искачу из комета и астероида. То је оно што Амери зову "white lie" - кажеш истину, али оставиш недоречено да људи добију погрешан утисак.

Expand  

Koji su ti što kad pomenu nalazak aminokiseline u svemiru hoće da ostave utisak da je svemir prepun aminokiselina?

Na ovoj temi to samo rekoh ja i to u sasvim drugom konktekstu... onom gore navedenom...

Kako Ameri zovu ono kad drugoj strani imputiraš nešto što ista druga strana nije nikad rekla kako bi ljudi dobili pogrešan utisak?  :);) :P

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 19:15, grigorije22 рече

Evo je Ljiljana Colic na prvom bije i razvaljuje. Sto ne pozovu Avocada da gostuje sa njom? :smeh1:

Expand  

On 18. 5. 2017. at 19:20, Џуманџи рече

Kad si video normalnog coveka na nekoj od srpskih televizija? :)))

Expand  

Ako sam ti ja normalan...  confused1

Uostalom, već sam gostovao na toj televiziji, što je najbolji dokaz da nisam normalan... :D

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:10, Grizzly Adams рече

Труди се, труди се... Не знам да ли може глупље, стварно. :)

Expand  

Mislim, kad već idu tom linijom kako im ne padne na pamet bar da uzmu neku "goru" životinju... da li je moguće da ne znaju da je po TE čovek u srodstvu sa pacovom, svinjom, hijenom, itd?  :)

A ne znam kako je to mnogo drugačije i od onoga u šta ona veruje... i ona veruje da su čovek, majmun, svinja, pacov i hijena izašli iz iste "radionice" istog dizajnera... nije kao da je nas dizajnirala Honda, a majmuna dizajnirala Zastava iz Kragujevca?  ;)

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:15, Avocado рече

Za jedno 95% kreacionista koji pored niza eksperimenata koji simuliraju prirodne uslove na Zemlji i nalaska jedne (doduše najjednostavnije) aminokiseline u kometi i većeg broja aminokiselina u meteoritima, i dalje baljezgaju da aminokiseline ne mogu spontano da nastanu u prirodi, to je baš odlično pitanje... :)

Expand  

Па понављају "talking points" које су чули, исто као и многи са друге стране. :)

Koji su ti što kad pomenu nalazak aminokiseline u svemiru hoće da ostave utisak da je svemir prepun aminokiselina?

Expand  

Па зли еволуционисти.

Na ovoj temi to samo rekoh ja i to u sasvim drugom konktekstu... onom gore navedenom...

Expand  

Ти си добар еволуциониста.

Kako Ameri zovu ono kad drugoj strani imputiraš nešto što ista druga strana nije nikad rekla kako bi ljudi dobili pogrešan utisak?  :);) :P

Expand  

Presidential debate. :smeh1:

Нисам теби ништа приговорио, ти си као и увек супер коректан саговорник. Мени се чини да има доста неких "популаризатора науке" који желе да оставе мало "пристрасан" утисак, преувеличају мало неке ствари. Можда ми се само чини...

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:32, Grizzly Adams рече

Ајде, снимак? :)

Expand  

Nije zanimljivo... pravno baljezganje...

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:33, Avocado рече

Nije zanimljivo... pravno baljezganje...

Expand  

Ма нисам ни мислио због садржаја, мило ми само кад видим форумаше негде... ;)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:31, Grizzly Adams рече

Нисам теби ништа приговорио, ти си као и увек супер коректан саговорник. Мени се чини да има доста неких "популаризатора науке" који желе да оставе мало "пристрасан" утисак, преувеличају мало неке ствари. Можда ми се само чини...

Expand  

Не чини ти се. Али ни из близа није специфично за еволуцију. Исто је и у потпуно ”некотроверзним” областима, можда још и горе јер се еволуција сама по себи продаје масама захваљујући ”контроверзи”. Све је данас поприлично отишло у Хондурас што се тиче тог маркетиншког приступа, а за то сте криви ви који волите само паре. sFun_bat

phd051809s.gif

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:18, Avocado рече

Ako sam ti ja normalan...  confused1

Uostalom, već sam gostovao na toj televiziji, što je najbolji dokaz da nisam normalan... :D

Expand  

:))

Delovao si tako. Pogresi covek. :D

On 18. 5. 2017. at 21:07, Avocado рече

Znači za sve ove godine nije stigla dalje od najglupljeg mogućeg argumenta?

Expand  

Ne bi verovao koliko je to nekima sablaznjivo. Kao i ideja da ce covek da evoluira toliko da se u buducnosti nece znati koju je tacno ljudsku prirodu Hristos uzeo.

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 20:40, Branka62 рече
Expand  

Читам полако ово што си поставила. Хвала!

Не брине ме много питање "да ли могу да настане макромолекул ХХХ" у овим или оним условима. Наравно да може, питање је само времена да провалимо којим путем.

Овај последњи је интересантан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

У суштини не знам што се дигла толика џева. Прво то је теорија, недоказана и са пуно рупа, самим тим не контам тај рат који се појави кад неко се дрзне јавно да каже нешто против тога, пошто то није Свето писмо. Нити је математичка једначина која има једино решење, па се неко буни против тог решења.

Дарвинова теорија треба да се учи у школама али ограђена кроз то да је то теорија и да је прилично шупљикава, али ето, једно виђење. Либерали су иначе најгори фашисти... Они исти који кад дрзнеш да кажеш нешто против нпр ЕУ те декларишу као фашисту,националисту,аркановог тигра, милошевићевца и сл ти исти кад само поменеш ок чек да видимо шта је Дарвинова теорија они нападну назадност, секуларност, џа бу.

У школама изложити кроз наставни програм неколико теорија које постоје, не инсистирати само на једној или бити искључив, деца, људи нека процене шта им боље лежи и то је то. Онај ко верује да је човек настао од мајмуна нека верује.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

On 18. 5. 2017. at 21:55, МилошБГ рече

У суштини не знам што се дигла толика џева. Прво то је теорија, недоказана и са пуно рупа, самим тим не контам тај рат који се појави кад неко се дрзне јавно да каже нешто против тога. 

Дарвинова теорија треба да се учи у школама али ограђена кроз то да је то теорија и да је прилично шупљикава, али ето, једно виђење. Либерали су иначе најгори фашисти... Они исти који кад дрзнеш да кажеш нешто против нпр ЕУ те декларишу као фашисту,националисту,аркановог тигра, милошевићевца и сл ти исти кад само поменеш ок чек да видимо шта је Дарвинова теорија они нападну назадност, секуларност, џа бу.

У школама изложити кроз наставни програм неколико теорија које постоје, не инсистирати само на једној или бити искључив, деца, људи нека процене шта им боље лежи и то је то. Онај ко верује да је човек настао од мајмуна нека верује.

Expand  

Digne se uvek dževa kada nauku hoće da kroje neuki i to na osnovu svoje neukosti (a i prirodno je da se oko toga diže dževa)... ono, valjalo bi prvo bar naučiti šta je naučna teorija, koja je razlika između naučne teorije i reči "teorija" u kolokvijalnom govoru, pa naučiti šta je teorija evolucije, šta do sada jesmo utvrdili da je u skladu sa tom teorijom, šta nam još uvek nije jasno, pa naučiti da li postoji uopšte neka konkurentna naučna teorija, pa se tek onda javiti sa idejama o tome šta su trenutna naučna saznanja i šta bi deca o tome trebalo da uče u školi...

a čovek naravno može i da preskoči sve to i da se onda čudi i ljuti zašto ga neko smatra neukim...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...