Jump to content

АЛАРМ ЗА РОДИТЕЉЕ И СВЕШТЕНСТВО: Министарство просвете наложило школама да спроведу програме сексуалног развраћивања деце!

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 минут, Снежана рече

мени  је све то  тужно.... чему скрнављење детињства, невиности и наивности дечије, када ће бити деа? нема ништа тужније од прерано одрасле деце...

Мало ли су збуњени самом природом у том периоду када их хормони развлаче по зидовима? ништа неће пропустити, све ће научити у животу, али деца никада више бити неће.

Koje idealizovanje, al stvarno. Kad se sjetim samo sebe i vrsnjaka u tim godinama, bili smo itekako upoznati sa ovakvim stvarima ( pa i "gorim" ) i opet smo svi bili djeca - blesava i naivna i nevina.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 133
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Koje idealizovanje, al stvarno. Kad se sjetim samo sebe i vrsnjaka u tim godinama, bili smo itekako upoznati sa ovakvim stvarima ( pa i "gorim" ) i opet smo svi bili djeca - blesava i naivna i nevina.

ма да сине ја сам са дуда пала, и двоје деце одгајала на облацима, па ћеш ти да ми објасниш шта ви знате, а шта вас занима по фазону : " тата ја ћу да те научим како се деца праве"
сине можда си ти мене научио како се користи компјутер, али никада б бемој да заборавиш да ам ја тебе научила дупе да обришеш

Sent from my 5022X using Pouke.org mobile app

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Снежана рече

мени  је све то  тужно.... чему скрнављење детињства, невиности и наивности дечије, када ће бити деа? нема ништа тужније од прерано одрасле деце...

Мало ли су збуњени самом природом у том периоду када их хормони развлаче по зидовима? ништа неће пропустити, све ће научити у животу, али деца никада више бити неће.

Deca prerano odrastu ako nisu odrasli sa roditeljima i ako su prinuđena da sama saznavaju o svetu i ljudskom biću.

No da nas to ne uvede sada u debatu da je otkrivanje seksualnosti nužnost gubljenja dečje nevinosti i dečje duše koja treba da nas prati čitav život.

Roditelj koji je u sebi izgubio dečju dušu će zaista teško objasniti seksualnost detetu na način da dete ostane i dalje dete i trebalo bi da se zabrine.

Takođe će i sve ostalo roditelj teško objasniti detetu ako je izgubio sopstvenu dečju dušu i ako ne može da je se seti i oseti.

Ja nisam taj koji brani bilo kakav loš program nego onaj koji pobeđuje svo loše u ovome svetu.

U svakom slučaju mene očekuje veće iskušenje jer su moja deca manja od tvojih Miloš ima 6 godina i u septembru kreće u školu. Već je i predškolsko bilo poprilično drugačije od onoga što bi ti i ja možda voleli da bude standard, mogu misliti samo šta me očekuju u osnovnoj školi.... Lazar 5 g. Maša 5 meseci.

Ali moje dete uviđa razlike kvalitetno jako upečatljivo i strogo dečje, do neba dečje i sve što odudara od dečjeg je za njega strano telo pa makar nosioc toga tela bilo i neko dete u njegovoj grupi.

On je taj koji ne napada različitost nego se bori da nametne svoju originalnost, za njega je to igra i ja zaista igrajući se sa njim uživam koliko je ozbiljan u svom dečjem poslu.

Vi ako se frapirate na zlo bilo koje vrste vi ste prvo zaledili sebe pa onda i dete.

Ne smatraj ovo poruku kao ubeđivanje bilo kakve vrste niti navijanja za moju poziciju, ja samo sa ove realne perspektive i mojih trenutnih mogućnosti mogu na ovakav način da se borim, jer nisam ni ugledan političar ni neko ko ima bilo kakvu mogućnost da uradi i ublaži nevolje ali jesam spreman da koliko god teške nevolje dođu da ih savladam tako što ću ih ja lično primiti na pleća a detetu olakšati da ih razume ozbiljno detinjasto.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 20. 4. 2017. at 23:12, VaSa110 рече

Može li za nas neupućene da se objasni šta je to, šta čini "homoseksualnu ideologiju".

Можда би се из два три чланка могла извући нека дефиниција али ја сада немам неку инспирацију за то па ћу пробати кроз пример.

On 21. 4. 2017. at 9:50, Велизар рече

.на страни 153 Приручника за рад са младима тврди да су "сексуалност и сексуални идентитет несталне и динамичне категорије и да би требало непрестано да преиспитујемо своје претпоставке. Прихватање различитости и отвореност по питању људске сексуалности основни су захтеви за некога ко ради са младима"

Ове две реченице су идеолошки обојене. Зашто? Теже апсолутним критеријумима, писац даје себи ауторитет за одређивање система вредности и норми понашања, тема идеологије је примарна у односу на друге категорије окружења.

Како би онда те реченице требало да гласе да би биле, колико је могуће, неутралне? Рецимо овако:

"сексуалност и сексуални идентитет су за неке групе људи несталне и динамичке категорије и да би требало, ради бољег разумевања са њима, по потреби да преиспитујемо своје претпоставке. Друштвено одговорна толерантност према различитостима и отвореност за дискусију по питању људске сексуалности неки су од основних захтева за некога ко ради са младима."

Ако аутори не би прихватили овако релативизоване реченице онда би то могао бити знак да имају етичко-социјално-политичке препреке тј. неку идеологију иза себе (без обзира да ли су тога свесни или нису).

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Lady Godiva рече
On 21. 4. 2017. at 16:56, Велизар рече

"Biti zaljubljena osoba, biti voljen i voditi ljubav je predivna stvar. Na koji način će se ostvariti seksualni odnos, stvar je želja, potreba i dogovora osoba koje vode ljubav."

А шта је овде лоше речено?

Контекст. Ове две реченице представљају неку врсту позитивног закључка или поуке у односу на оно што је речено у претходном тексту. Тако да од текста који претходи зависи да ли су закључак и поука прихватљиви, поготово ако је реч о деци и младима. Људима није свеједно да ли испред овога стоји текст о педофилији или хомосексуалности или хетеросексуалности итд.

Дакле, иако су саме реченице за себе у реду начин на који су употребљене може да буде проблематичан.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Снежана рече

ма да сине ја сам са дуда пала, и двоје деце одгајала на облацима, па ћеш ти да ми објасниш шта ви знате, а шта вас занима по фазону : " тата ја ћу да те научим како се деца праве"
сине можда си ти мене научио како се користи компјутер, али никада б бемој да заборавиш да ам ја тебе научила дупе да обришеш

Sent from my 5022X using Pouke.org mobile app

Ne zaboravite da smo mi odrastali uz internet u mnogo liberalnijim vremenima.  Kao desetogodišnjak sam znao par stvari koje recimo moj otac nije znao (a on nije bio knjiški moljac kao ja)  da sam se iznenadio kad me je priupitao "ma je li ono postoji?".  I pošto pamtim još svašta tokom odrastanja kažem vam,  mame i tate,  podcjenjujete svoju djecu.  Znali smo više o seksu nego vi u tim godinama i opet nam ništa nije bilo.  Blentava djeca ko blentava djeca,  opet se stidjela kada nas prozivaju da imamo djeeeevoooojkuuuuu. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Vladan3 рече

Можда би се из два три чланка могла извући нека дефиниција али ја сада немам неку инспирацију за то па ћу пробати кроз пример.

Ове две реченице су идеолошки обојене. Зашто? Теже апсолутним критеријумима, писац даје себи ауторитет за одређивање система вредности и норми понашања, тема идеологије је примарна у односу на друге категорије окружења.

Како би онда те реченице требало да гласе да би биле, колико је могуће, неутралне? Рецимо овако:

"сексуалност и сексуални идентитет су за неке групе људи несталне и динамичке категорије и да би требало, ради бољег разумевања са њима, по потреби да преиспитујемо своје претпоставке. Друштвено одговорна толерантност према различитостима и отвореност за дискусију по питању људске сексуалности неки су од основних захтева за некога ко ради са младима."

Ако аутори не би прихватили овако релативизоване реченице онда би то могао бити знак да имају етичко-социјално-политичке препреке тј. неку идеологију иза себе (без обзира да ли су тога свесни или нису).

E evo problema.  Vi pogrešno shvatate ovo kao "homoseksualnu"  ideologiju.  Ovo jeste ideologija ali ne homoseksualna nego ideologija rodnog post modernizma i strukturalizma.  Ali to nije zanimljivo čuti pa se valjda lakše prilijepi "homoseksualna".  I onda liberali krenu govoriti da ste homofobi i puni mržnje..

Suština ove ideologije je da postoje pol (biološki određeno muško-žensko)  i rod ("gender",  što označava društvene norme šta je za muškarce a šta za žene).  Rod je društveni konstrukt koji,  po pravilu u ovoj ideologiji,  nema veze sa biologijom već je arbitreran i izvor je diskriminacije žena. Stoga je opravdano po njima dekonstruisati rod i rodne uloge i učiti djecu da mogu šta hoće. 

I ta osnova nije toliko problematična dok ne dođu ekstremni elementi koji kažu da ne postoji samo muško i žensko (što zovu "binarni rod")  nego da postoji čitav spektar rodova i samo zavisi od osobe šta želi da bude. Pošto rod nema veze sa biologijom i polom, oni ne vide problem u učenju djece ovoga od najranijih dana. Notorni su slučajevi kada roditelji podržavaju svoje malo dijete da se identifikuje kao suprotan rod i kupuju mu odjeću shodno tome, ili čak daju dijete na operaciju promjene pola i hormonsku terapiju. Umjesto da sačekaju da dijete odraste pa kao zrela osoba vidi je li trans,  homo,  strejt ili Marsovac. 

I iz nekog razloga često su opsjednuti ekstremnom seksualnom otvorenošću i podučavanju svega dodatnog oko seksa (kao u Priručniku za analni seks,  mislim koj će moj to u detalje da se objašnjava kada predmet treba da bude o higijeni, sigurnosti i osnovnim stvarima i "mehanizmima" seksa)  mimo osnovnog. I svako ko se ne slaže sa njima je seksista /homofob/transfob itd. 

Ovakvegluposti se moraju prestati nazivati homoseksualnom ideologijom i početi ih nazivati pravim imenom - ideologija rodnog postmodernizma. Ne zvuči zapaljivo i nije "sexy" termin koji lako odzvanja u ušima da se upamti, ali je ispravan. I pomaže da se iznese suština a da se ne bude napadnut kao homofob i time onemogući otvorena debata. 

Подели на овим сајтовима

не подцењујем младост, штавише ја још увек вифим у овој земљи сјајне младе нормалне људе којима нису идоли прееано остареле напумпане спонзоруше и балвани који мисле да су освојили свет зато што возе татиног бмвеа. ствар је у томе да је нормално да ти са двадесет и нешто година имаш другачије погледе на васпитање и обрразовање од мене која има децу. Младост по природи јесте бунтовна и тежи слободи, али се ствари просто промене када имаш своју децу, сви смо ми либерални док није преко наших леђа.

чини ми се да си рекао да ти је мајка просветни радник ја заиста верујем да ти не би желео да она сутра сутра учи своје ученике шта је то орални, а шта анални секс.

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Снежана рече

чини ми се да си рекао да ти је мајка просветни радник ја заиста верујем да ти не би желео да она сутра сутра учи своје ученике шта је то орални, а шта анални секс.

Ko i kad treba da ih uči?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ko i kad treba da ih uči?

ево цитираћу нашег Николу Ђоловића

" Чуђења и радозналост су некад најлепша када се ипак деле удвоје" 

:)

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Снежана рече

ево цитираћу нашег Николу Ђоловића

" Чуђења и радозналост су некад најлепша када се ипак деле удвоје" 

:)

Tačno i to treba roditelji da im kažu.

Za Čuda i radoznalost znaju i kakane čike ali ih ne poznaju no ih svuda zverski traže ne poznajući tela koja ih nose.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Vladan3 рече

Људима није свеједно да ли испред овога стоји текст о педофилији или хомосексуалности или хетеросексуалности итд.

У случају педофилије нема ни жеље детета, не потребе, ни договора, нити је предивна ствар, тако да написано не важи. Једино што није наведено у кога се то особа може заљубити, у неког истог или супротног пола, па се може односити и на хомо и хетеро. 

Од свега што кажете да тамо пише, ово је најбезазленије, али разумем да поред свега осталог, родитељу и ово засмета.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ћириличар рече

E evo problema.  Vi pogrešno shvatate ovo kao "homoseksualnu"  ideologiju.  Ovo jeste ideologija ali ne homoseksualna nego ideologija rodnog post modernizma i strukturalizma.  Ali to nije zanimljivo čuti pa se valjda lakše prilijepi "homoseksualna".  I onda liberali krenu govoriti da ste homofobi i puni mržnje..

Претпостављам да се назив хомосексуална усталио не због адекватног опсега те категорије него можда због тога што су већина пропагатора те идеологије (чисти) хомосексуалци или су они први повукли ногу или сви знају шта то значи или су најгласнији или се то тако учинило већиних оних који нису део те групе или тих група...

Није то главни проблем, то коју од могућих конотација ова идеологија носи: сексуалних "слобода", родна, лгбт, квир итд. итд. Проблем је што је реч о (прикривеном) идеолошком деловању а то са собом носи сва (могућа) зла која су носиоци идеологија у стању да почине убеђени да су они критеријум свега.

Рецимо из школа је избачена комунистичка идеологија (као једина исправна и пожељна) а сада имамо покушаје да се то место са једне или друге стране попуни другим идеологијама: нео-либерална, глозбализације, секуларизма, ЛГБТ итд.

А то шта идеолошки напуњени либерали говоре о хомофобији и мржњи се лако депласира када се прочита како са својих "исправних" позиција упућују мноштво некоректних и пуних мржње коментара о хришћанима...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Vladan3 рече

Претпостављам да се назив хомосексуална усталио не због адекватног опсега те категорије него можда због тога што су већина пропагатора те идеологије (чисти) хомосексуалци или су они први повукли ногу или сви знају шта то значи или су најгласнији или се то тако учинило већиних оних који нису део те групе или тих група...

Није то главни проблем, то коју од могућих конотација ова идеологија носи: сексуалних "слобода", родна, лгбт, квир итд. итд. Проблем је што је реч о (прикривеном) идеолошком деловању а то са собом носи сва (могућа) зла која су носиоци идеологија у стању да почине убеђени да су они критеријум свега.

Рецимо из школа је избачена комунистичка идеологија (као једина исправна и пожељна) а сада имамо покушаје да се то место са једне или друге стране попуни другим идеологијама: нео-либерална, глозбализације, секуларизма, ЛГБТ итд.

А то шта идеолошки напуњени либерали говоре о хомофобији и мржњи се лако депласира када се прочита како са својих "исправних" позиција упућују мноштво некоректних и пуних мржње коментара о хришћанима...

A kako ces ti sina svog vaspitavati ako bude homoseksualan?

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Lady Godiva рече

Од свега што кажете да тамо пише, ово је најбезазленије, али разумем да поред свега осталог, родитељу и ово засмета.

Када родитељ (или бар већина њих) чује о хомосексуалности он одмах намирише и све остало што је за њега неприхватљиво а то у овом случају одмах укључује и педофилију јер је тај материјал намењен деци. Дакле, реч је о емотивним асоцијацијама и ту више нема везе шта је писац хтео да каже или је стварно рекао и ту више нема назад.

То је признало и министарство када су се сетили да мало прочитају шта су нам послали... А ово је велики блам за њих а тек када би видели шта су све до сада послали што нису прочитали...

Но можда је најбитније да је неко тамо из тог идеолошког круга узео новац за "пројекат" а који је вероватно држава платила кредитом на терет свих нас. Е сада ко ће да вади кестење из ватре није битно...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...