Августин Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 6 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Da budem jasniji blagodat moraš priznati i artemiju ali će on na kraju opet ostati sam utoliko možeš jedino razlikovati istinskog jeretika od onih drugih koji još uvek lutaju ali su još dobrano naši. Nemam ja šta da odbacujem blagodat jeretiku ako je on drži ali oni obično odbace toliko toga da budu istinske duhovne golje takozvani jeretici a da im pri tom sam nisi oduzeo nijednu blagodat niti imaš to pravo niti je to moguće. Није питање да ли ћеш Ти признати благодат Артемију него да ли ће Бог признати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Koju vaseljensku dogmu rimokatolici ne postuju? Прекршили су васељенску догму да се не сме додавати било шта у Символ Вере. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Koju vaseljensku dogmu rimokatolici ne postuju? Па да телетабиси немају плаву крв, а то је донето на неком сабору, мада треба да се подсетим на ком... У суштини је тужна цела ова прича. Ја не видим како ови "наши" не капирају да овде није прича о именима. Не, ствар је о животу и смрти. И то неће да укапирају. Једно тужно остајање у мраку, труљење на сметлишту. Те слике је и Исус употребљавао. Јад и беда. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. И тако у бесконачност. Јер се врата Небеског Јерусалима само једном отварају, а они без уља у светиљкама неће наћи пут. Страшна ствар. Јер онда остаје само: Мука духу.Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Мука духу. Молим се Господу да ови безосећајни само на минут виде шта је Мука духу. Само тако ће пригрлити Светлост. Volim_Sina_Bozjeg and Августин је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 2 часа, Zoran Đurović рече Види, брате, ти си мало спорији да укапираш. Глас Концила и Сведок Скверни, као и Православља патријаршијско су нека гласила, али нису официјални документи једне цркве. То што ти немаш афинитета да препознаш Алфејева као великог теолога, који је уз све то ипак из самог врха РПЦ, то је твој проблем. Мало си побркао лончиће. Када ти Московски патријарх нешто каже, то ипак треба да има неке тежине. Мало секташки резонујеш... И не зна се где бијеш. Те Крит Свесвети сабор, те није јер нема Руса... Не могу да ти одговарам кад ставове мењаш од данас до сутра. Договори се сам са собом, па онда да идемо даље. Врло сте конфузни. Не знам да ико Алфејева сматра за теолога.Он има озбиљан докторат али он се човек бави пре свега музиком пише озбиљна дела ораторијуме.Занимљиво да је завршио основну музичку школу а у ову обичну није ишао што је противправно.Њеогва биографија мени није јасна.Изгледа као да ће бити патријарх али се обично тим највећим кандидатима измакне.Чудно је све око њега.Моја ћерка га је упознала када је у 11 сати ноћи дошао уна пробу филхармоније са великим обезбеђењем овде у Београду. Ivan Marković, елТорнеро, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 5 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Da budem jasniji blagodat moraš priznati i artemiju ali će on na kraju opet ostati sam utoliko možeš jedino razlikovati istinskog jeretika od onih drugih koji još uvek lutaju ali su još dobrano naši. Nemam ja šta da odbacujem blagodat jeretiku ako je on drži ali oni obično odbace toliko toga da budu istinske duhovne golje takozvani jeretici a da im pri tom sam nisi oduzeo nijednu blagodat niti imaš to pravo niti je to moguće. Дакле, ви радите за артемите. Е лепо што си признао. Позлеђујеш ране својој Цркви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 Као у детињству, сви су ми драги, са свима бих да се играм, тако брзо пролети време. Онда чујем глас мајке:" Доста је било, хајде кући, долази тата!" Zoran Đurović and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 1 сат, Ivan Marković рече И тако ни Кирил ни Алфејев нису смели да оду на Крит, јер би их њихове владике престале да спомињу. Postovani Ivane, da li se zna za konkretno objasnjenje po ovom pitanju/izjavi? Ako se zna razlog, da li se on dovodi u vezu sa susretom pape I Patrijarha Kirila? Sta je to vaznije od jedinstva Pravoslavne Crkve sto je sprecilo 4 crkve (osim antiohijske, I bugarske) da saborno ucestvuju na Kritu? Ako je moguce prosecnom verniku to objasniti, pa da smerno docekamo Strasnu Nedelju, te da u zdravlju proslavimo Praznik nad praznicima! Hvala unapred. Жика, Ivan Marković, елТорнеро and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече Koju vaseljensku dogmu rimokatolici ne postuju? Da li treba da nabrajam i da nesto malo diskutujemo o tome ? Sada se vode pregovori o papskom primatu u crkvi. O nepogesivosti i primatu u crkvenim poslovima. Ona postoji i realno predstavlja prepreku ka sjedinjenju. Ako postoji u proslosti, i ako je ovo pitanje skoro uvek bilo kjlucno u pregovorima oko sjedinjenja, dok se ne resi ovaj problem nismo i ne mozemo da budemo jedna crkva. Logicna je stvar i jasna je situacija. "Tamo daleko" and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 8 минута, Bokisd рече Da li treba da nabrajam i da nesto malo diskutujemo o tome ? Sada se vode pregovori o papskom primatu u crkvi. O nepogesivosti i primatu u crkvenim poslovima. Ona postoji i realno predstavlja prepreku ka sjedinjenju. Ako postoji u proslosti, i ako je ovo pitanje skoro uvek bilo kjlucno u pregovorima oko sjedinjenja, dok se ne resi ovaj problem nismo i ne mozemo da budemo jedna crkva. Logicna je stvar i jasna je situiacija. i posto se primat nije resio ukinuo im Sveti Duh svu blagodat i ostavio ih bez Hristovog Tela i Krvi dok ne zagreju stolice i bolje nauče kakav primat sme a kakav ne sme da postoji da bi svi ljudi bili zadovoljni i pogledali rimokatolike pravo u oči. Благовесник, Августин, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 Идем као човек да гледам неки филм да не поблесавим од читања.само сам читао месецима о животу Цркве између Вазнесења и Уништењеа Јерусалима 70 год.Јесте занимљиво али не могу више. Жика, Zoran Đurović, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече i posto se primat nije resio ukinuo im Sveti Duh svu blagodat i ostavio ih bez Hristovog Tela i Krvi dok ne zagreju stolice i bolje nauče kakav primat sme a kakav ne sme da postoji da bi svi ljudi bili zadovoljni i pogledali rimokatolike pravo u oči. Problem je sto se taj primat izvodi i ima svoj uzrok u recima Pisma. Zbog toga sto znamo da primat ne postoji u pismu, to se moze nazvati i falsifikovanje pisma i Jevandjelja koje podleze odgovarajucoj reakciji. Ono akcija - reakcija, uzrok - posledica. A, posto imamo posla u pismu sa bozanskim i duhovnim stvarima, posledice su i duhovne, odnosno ticu se blagodati Duha, koji ( Duh ) ne trpi neistinu i nepravdu i pogresno tumacenja reci koje je sam On nadahnuo u pismu. Od takvih stvari se Duh , da kazemo ogradjuje i da nesto smelo reknemo', ne ucestvuje u takvim delima. To je mozda glavna fora. Duh nije sa onima koji nisu u Istini pisma. Provokativno, ali, nazalost istinito. Po onome, ko propoveda drugacije Jevandjelje, cak i ako je andjeo,...... neka je daleko od takvih stvari. Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ivan Marković Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 21 минута, "Tamo daleko" рече Postovani Ivane, da li se zna za konkretno objasnjenje po ovom pitanju/izjavi? Ako se zna razlog, da li se on dovodi u vezu sa susretom pape I Patrijarha Kirila? Sta je to vaznije od jedinstva Pravoslavne Crkve sto je sprecilo 4 crkve (osim antiohijske, I bugarske) da saborno ucestvuju na Kritu? Ako je moguce prosecnom verniku to objasniti, pa da smerno docekamo Strasnu Nedelju, te da u zdravlju proslavimo Praznik nad praznicima! Hvala unapred. Драга сестро, како ти већ наведох у приватној поруци, један од разлога (вероватно не једини) да Кирил, у сарадњи са другим члановима Синода и Сабора донесе одлуку да не иде на Крит је претња прекидом коммуникације од стране буковинског митрополита и једног од, чини ми се, епископа украјинске митрополије РПЦ, епископа Лонгина Жара, да ће прекинути комуникацију са Кирилом. Колико ја знам, уз њих је украјински митрополит као и западноевропски, али и бројни други, којима је"прекипело" због понашања унијата у Украјини, односно њиховог отвореног пактирања за украјинским артемитима из групе Филарета Денисенка. Преко овога, мислим, ни Кирил не би могао прећи. Сада се, како ти већ наведох, криза смирује, и траже се модалитети како даље. Мислим да ће Цариград схватити свој положај. Јединство није нарушено јер сви ми, Православна Католичанска Црква, спомињемо једни друге на литургијама. То је суштина јединства. Папу наравно не спомињемо. Јер није у Цркви. Кратос је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 6 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече пре 6 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече Mislim realno dok god se negde vrše neoskrnavljene istinske blagodati Hristove onda mi to moramo nazivati zvaničnom i Istinskom Crkvom jer ta blagodat nije izgubila svojstva jer se nje niko nije odrekao. Da li razumeš o kojoj vrsti obaveze govorim? Da budem jasniji blagodat moraš priznati i artemiju ali će on na kraju opet ostati sam utoliko možeš jedino razlikovati istinskog jeretika od onih drugih koji još uvek lutaju ali su još dobrano naši. Nemam ja šta da odbacujem blagodat jeretiku ako je on drži ali oni obično odbace toliko toga da budu istinske duhovne golje takozvani jeretici a da im pri tom sam nisi oduzeo nijednu blagodat niti imaš to pravo niti je to moguće. Мени се чини да постоји један проблем који се веома учестало јавља у више варијација. Тај проблем је да неки људи непрестано хоће да подчине Бога себи. Да буду Богови мимо или чак уместо БОГА. И то од Адама па на овамо се понавља. А православни далекио да су ослобођени од овога. Једно је када ми кажемо да је неко јеретик, и то је легитимно, ако се руководимо одређеним начелима. Али са одређеним разумевањем да је БОГ Судија, то јест, да можда и нисмо сасвим у праву. Ово прво нама не фали, ово друго да. Неко је нама јеретик, али ако се деси да га сретнемо у Царству, ако ћемо због тога пошиздити и гађати Бога камењем, онда нама нешто добрано фали. Ми би тапије на СУД и СПАСЕЊЕ. А Бог не да! А ми онда ко нека деришта се кревељимо и бунтујемо. Слушајте добро паримеј о Јони сад на Велику Суботу (ако вам га прочитају ) Ко мени гарантује спасење? Моја "православност"? Неће бити. Али људи хоће гаранције они не могу просто да нешто "не знају", да препусте нешто Богу, и да покажу смирење чак и кад "знају" по људски, и кад донесу "суд" по људски, да схвате да то "знање" и "суд" нису ЗНАЊЕ и СУД. Нама просто напросто речено фали вере. Питали су једном старца Николаја (Гурјанова) који је највећи грех међу људима у наше време. А он каже "невера". То је било пре неких десетак година. Мени је тај одговор изгледао чудан. Јер сам на то гледао површински. Повратак вери у Русији је био огроман, а он каже "невера" је проблем. Али знао је он шта прича. Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 7, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Април 7, 2017 пре 2 минута, Vedran рече Питали су једном старца Николаја (Гурјанова) који је највећи грех међу људима у наше време. А он каже "невера". То је било пре неких десетак година. Мени је тај одговор изгледао чудан. Јер сам на то гледао површински. Повратак вери у Русији је био огроман, а он каже "невера" је проблем. Али знао је он шта прича. Ја о томе урлам, а хтели би да ме разапну... Моја слава, св. Игњатије Богоносац, рекао је: Торњајте ми се са архивима! Брутално. Али се у томе сажима цео спор око кога се овде паштимо. Неће људи да верују, а не можеш да верујеш ако не волиш. Кретенишу се људи кад неће да верују да су сав закон и пророци у 2 заповести. И обе имају као заједничко: љуби Господа и љуби ближњега. Господ је љубав! А кад не верујеш да је то тако, онда си неверник. Што рече Николај. Пророк је рекао да Господ ти испитује бубреге. То је прво што лавови и звери једу кад улове неку животињу. То што је најутрашњије ти Бог гледа. Гледа ти срце. Оно ће бити прождрано ако нема твог лика у њему, ако нема љубави. Ведран*, Paradoksologija, Августин and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Матусал Написано Април 7, 2017 Пријави Подели Написано Април 7, 2017 Читам ове расправе и размишљам. Једно је волети а друго сведочити истину. Мислим да те ствари не би требало мешати. Христос пострада за нас још док сви бијасмо грешници и из превелике љубави се оваплотио да спасе човека али му је и дао науку и заповести како да се спасе и укоревао је човека за грех. Господ свој дажд даје и праведнима и неправеднима и иде за стотом заблуделом овцом више него за оних деведест и девет. Али је опет у свој тој маси ипак издвојио дванаесторицу и предао им благодат и силу и дарове Духа. Права вера се мора познавати по деловању Духа Светога. Сакраменти као страшне свештене тајне морају преносити благодатну освећујућу силу Духа и она се мора пројављивати у Цркви. Свети Симеон Нови Богослов инсистира на овоме и говори да нема пројаве Духа без дејства, и да уколико недостаје дејство онда ни Дух није присутан. Овај Дух се пројављује у благодатним енергијама кроз светитеље и верни народ, и тамо где нема благодати нема ни Цркве Божије. "Tamo daleko", Bokisd and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука