Jump to content

Препоручена порука

пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече

Dodao bi jos jedno pitanje.

Da lije pravoslavlje duzno I u obavezi da rimokatolicku Crkvu posmatra kao Istinsku Crkvu koja postoji zahvaljujuci Pravoslavnoj dok god drzi pravoslavna blagodatna ispovedanja?

Док год држи. Али не држи. Па нису Црква.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

пре 1 минут, Ivan Marković рече

Јасно да смемо. Ево ја на пример. Негирам им сакраменте. Да није тако, ја бих се код њих причешћивао.

Kad se pričešćuješ kod nas se ne pričešćuješ i kod njih a oni priznaju tvoje sakramente?

Kako?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Kad se pričešćuješ kod nas se ne pričešćuješ i kod njih a oni priznaju tvoje sakramente?

Kako?

Па лепо. Могу они да признају нама шта год хоће, док ми не признамо њима, џаба све. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Ivan Marković рече

Па лепо. Могу они да признају нама шта год хоће, док ми не признамо њима, џаба све. 

Pa nisi ti dobio sakrament da bi ga nekome drugome priznavao.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Zoran Đurović рече

да ли ћемо их звати православним или католичким и обрнуто у наше 2 цркве, они су једни. Руси су напокон увели забрану да се католици називају јеретицима. 

Наравно да нису увели ту забрану. Леонид Љулка, начелник Мисионарског одељења Светог Синода Руске Православне Цркве их назива јеретицима. Тако да ово што каже о. Зоран није тачно.

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, елТорнеро рече

Слажем се, поменуо сам магаре да би потврдио истинитост приче из Писма. Знам из личног искуства, својевремено сам пошао код једног чувеног духовника, пред самим манастиром сретнем сељака који ме заустави и каже све оно што би ми рекао и духовник. То ми се или слично томе више пута дешавало. Нагласак стављам на наше поверење у тражењу одговора, јер доброг одговора без Бога нема. А о другоме што говориш мало знам, чак везано и за нашу веру и прилике.

Има у житију Антонијевом од Атанасија, кад он пита Бога да му покаже своју вољу, и чује глас: Иди, и питај првог сарацена! Тако си и ти тражио духовне људе и налетео на мене простака!:)) Наравно да се шалим са тобом. Али, у животу се учи стално. тако растемо. 

Подели на овим сајтовима

Ево, овде начелник Мисионарског одељења Светог Синода РПЦ назива римокатолике јеретицима

http://www.svedokverni.org/da-li-se-rimokatolici-mogu-nazivati-jereticima-video/

Тако да је дезинформација да су Руси забранили да се римокатолици називају јеретицима.

Подели на овим сајтовима

Punoću sakramenata nije niko nikada dobio zato što je bio opravdan i pravednik, nego zato da bude opravdan očišćen i podignut u tim sakramentima.

Samo ne uzimanje sakramenta i odbijanje može biti uzrok da nemaš punoću samim tim nemaš ni sakrament.

Dakle nema nikakvog prekida u sakramentu ne postoji to kao opcija to su najstrašnije bezblagodatne bajke, sakrament je odozgo i on ne podleže promeni ni u kakvom obliku, on može samo da se odbije i ne primi samovoljno.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Има у житију Антонијевом од Атанасија, кад он пита Бога да му покаже своју вољу, и чује глас: Иди, и питај првог сарацена! Тако си и ти тражио духовне људе и налетео на мене простака!:)) Наравно да се шалим са тобом. Али, у животу се учи стално. тако растемо. 

Одем у манастир, настојатељ надобудан није чак ни свештеник, у један час ми каже: "Ха, Ха, Ха, ниси ти никакав хришћанин!". Демонстративно сам напустио манастир, и провео ноћ на клупи градског парка, са псима луталицама. Три године, најмање, сам се уздржавао да га не бијем у мислима, онда бих се дивио себи, због уздржања. Када сам досадио Богу отворио ми је очи, и видео сам да је настојатељ у праву, и да је то један од ретких пријатеља којима сам дарован. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, елТорнеро рече

Одем у манастир, настојатељ надобудан није чак ни свештеник, у један час ми каже: "Ха, Ха, Ха, ниси ти никакав хришћанин!". Демонстративно сам напустио манастир, и провео ноћ на клупи градског парка, са псима луталицама. Три године, најмање, сам се уздржавао да га не бијем у мислима, онда бих се дивио себи, због уздржања. Када сам досадио Богу отворио ми је очи, и видео сам да је настојатељ у праву, и да је то један од ретких пријатеља којима сам дарован. 

12:smeha::))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ivan Marković рече

Ево, овде начелник Мисионарског одељења Светог Синода РПЦ назива римокатолике јеретицима

http://www.svedokverni.org/da-li-se-rimokatolici-mogu-nazivati-jereticima-video/

Тако да је дезинформација да су Руси забранили да се римокатолици називају јеретицима.

Hoćeš da kažeš da Rusi dozvoljavaju jereticima da priđu Čaši bez miropomazanja i odricanja od jeresi?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Bre, ljudi, ukinuste celu istoriju odnosa Istoka i Zapada od sizme do danas. Izgleda da cemo morati da pisemo neku novu crkvenu istoriju, malko' drugaciju. 0405_feel

Ne nego da je čitate drugačije ona je već napisana.

Подели на овим сајтовима

пре 23 минута, Ivan Marković рече

Сведок Скверни је бојовнички сајт. То ти је као Глас Концила у Хрвата. 

http://www.carsa.rs/mitropolit-ilarion-alfejev-odbijamo-da-vise-katolike-nazivamo-jereticima/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...