Zoran Đurović Написано Март 28, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 28, 2017 пре 16 минута, Архимандрит Сава Јањић рече Они су покушали Извини о. Саво, ниси прочитао шта сам после написао... То је све била методолошка шала... Праштај што ти узех времена... ДОБРО, ДРУШТВО, ДОСТА ЈЕ БИЛО. СПРДАМ СЕ СА ВАМА ОКО ПАЛАМИЗМА, ТАКО ДА СУ ПОСЛЕДЊЕ 3-4 СТРАНИЦЕ ЧИСТА СПРДЊА, А НЕ МОЈИ СТАВОВИ. МЕЂУТИМ, ХТЕО САМ ДА ВАМ ДЕМОН-СТРИРАМ ШТА ЗНАЧИ БИТИ ТЕОЛОГ КАО БОКСИТ ИЛИ КРАТОС И СЛИЧНИ. НАДАМ СЕ ДА СТЕ ЛЕКЦИЈУ СХВАТИЛИ, А НЕ БИ НИКОГА ДА ОВДЕ ОДБРАНИ ВЕСЕЛОГ ПАЛАМУ НЕГО СТЕ СЕ ПОГУБИЛИ КАО МУВЕ. ТАКОЂЕ, НИКОМЕ НЕ ПАДЕ НА ПАМЕТ ДА ЦИТИРА МОЈА МЕСТА КОЈА ГОВОРЕ О ПАЛАМИ, ЈЕР ТО ОЧИГЛЕДНО НИСТЕ ЧИТАЛИ, А ТЕШКО ДА БИСТЕ И РАЗУМЕЛИ. ВИДИТЕ ШТА ЗНАЧИ КАД СЕ ТЕОЛОГИЗИРА ЧЕКИЋЕМ, КАКО ВИ РАДИТЕ? - КАД ПРЕ СЕ ОДРЕКОСТЕ КРИТСКОГ САБОРА? ЗАТО СЕ ВРАТИТЕ ПА СТРПЉИВО ЧИТАЈТЕ СВЕ ОНО ШТО САМ ВАМ ГОВОРИО ОКО КРШТЕЊА, А НЕ ДА БУДЕТЕ НЕТЕМАЉИ. ТЕОЛОГИЈА ЈЕ ОЗБИЉАН ПОСАО, ЗАХТЕВА КРВАВ И ДУГОГОДИШЊИ РАД. И МОРАЛАН ЖИВОТ (У ПРИНЦИПУ). Зато да ми не бокситише свако мало, као да вам Ава ништа није објашњавао. Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро, Јелена011 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 28, 2017 Пријави Подели Написано Март 28, 2017 Мало је момената у којима сам тако јасно видео победу Онога Коме верујем, као што је овај, срце ми игра од радости, желео бих да то поделим са свима, и да потраје, заувек. То је мирис вртова Есхатона, Љубав. Zoran Đurović and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2017 @Volim_Sina_Bozjeg je изгледа dobio dostojnu konkurenciju u @елТорнеро! Августин, Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 1 сат, Zoran Đurović рече @Volim_Sina_Bozjeg je изгледа dobio dostojnu konkurenciju u @елТорнеро! Slažem se samo ne znam el on to namerno Zoran Đurović, Августин and елТорнеро је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 52 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Slažem se samo ne znam el on to namerno Ја све мислим да је он замлата по природи, као и ти! Volim_Sina_Bozjeg, елТорнеро and Августин је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 18 часа, Ivan Marković рече Ja.Ne.Mogu.Da.Verujem.Šta.Ovde.Čujem. Поново су ми јутрос сузе удариле на очи! Јавио ми се и о. Сава јутрос приватно. Вели, овај пут те нећу заклати, али... елТорнеро, Paradoksologija, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Августин Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 Илустрација наводно неприкосновеног ауторитета Свете Горе Снова о святом Афоне и Гитлере Послание Кинота Святой Горы Афон (1943 г.): «Синод св. общин на св. горе Афон наисердечно благодарит немецкие оккупационные власти… С большим удивлением следили мы за мужественной борьбой немецкой армии и ее союзников за освобождение России от безбожного большевизма. Всюду, куда входят немецкие войска, восстанавливается религиозная жизнь и церковные колокола начинают опять звонить. Германия и ее союзники взяли на себя защиту христианства… священная община на святой горе Афонской с уверенностью ожидает победы защитника христианства – немецкого Райха и союзников. Она молится, да благословит Господь победоносное оружие Вождя Райха и шлет верующим в Восточной области наисердечные поздравления и наискреннейшие пожелания добра» (ЦО, 1943 г., № 6. С. 8). Во время немецкой оккупации в 1941 г. Священный Кинот Святой горы Афон направил Адольфу Гитлеру письмо с просьбой сохранить святогорские монастыри от разрушения и ввести на Афон немецкий гарнизон. Это послание составил старец Гавриил Дионисиатис, духовник монастыря Дионисиат, а перевел на немецкий язык – монах Герасим Дионисиатис. Кроме того, известный афонский мастер резьбы по дереву монах Арсений Ксилоглиптис («резчик») из скита Малой Анны искусно вырезал деревянную икону Гитлера с надписью «о Адольф о мегас василиас» («Адольф - великий царь»), которая была подарена фюреру вместе с посланием Кинота.http://rublev-museum.livejournal.com/345855.html *** елТорнеро and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 1 сат, Volim_Sina_Bozjeg рече el on to namerno Љубазни слуго Бога Вишњег, оче Зоране, хтео сам да ти предложим нешто. Да даш збирно име свих твојих тема на овоме форуму АЗИЛ, Авва Зоран о Богу, тако ми је било ових дана код тебе, као у азилу. Толику сам потребу имао да негде склоним главу од ; политике, спорова, незнања, зависти... благодарим, намерно. Августин, Zoran Đurović, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2017 Брате, да видиш чуда! Београд у моју част преименовао Лазу! А онда и СПЦ ми одала признање! Онда је и Рим похитао! елТорнеро and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 Аво да ли је ово папа Пио Театрални? или неки други? П.С. Умало вам јуче не покварих план. Хтео сам након прве две три поруке да напишем братији да се не хватају јер се Ава шегачи с њима. Тако ми је некако изгледало. Али при крају негде сам и ја почео да мислим да сте се напили рујног вина на посни стомак Paradoksologija, Жика, Августин and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 5 минута, Vedran рече Аво да ли је ово папа Пио Театрални? Погледај лица пренераженог народа, пред њим. Сликар у Ави, осећа и пророкује, сликару није потребно вино да би био опијен. Зато ваљда и не разумемо сликаре и пророке, када их пак разумемо обично буде касно. Ми, деца епилога. Ведран*, kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 29, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 4 минута, Vedran рече Аво да ли је ово папа Пио Театрални? или неки други? П.С. Умало вам јуче не покварих план. Хтео сам након прве две три поруке да напишем братији да се не хватају јер се Ава шегачи с њима. Тако ми је некако изгледало. Али при крају негде сам и ја почео да мислим да сте се напили рујног вина на посни стомак Пио, пио! Е, али после кад су почели да се петљају, нисам имао срца да не одговарам као озбиљно:)))) Жена дошла са после, прилегла овде, и пита ме шта се клиберим, зашто ми ударају сузе на очи! Има сјајно код Боксита, то треба за урамити, кад сам рекао да се зезам, а он: Добро је да сте променили свој став! - Умро сам! После су ми писали Иван и Сава, све је ок., јасно као дан. Можда још увек Боксит мисли да се нисам шалио:))) Тако сам на мом фејсу дао тел. оног несрећног Антонија (потапљање Грачанице), али сам га представио као о. Миливоја који прави анкету шта народ мисли да ли је пт. Павле светац? - Кренули да га зову људи и да гласају, а он веселник на крају почео да говори: Извините, ја нисам Миливоје и није никаква анкета, него је неко погрешно објавио мој број! Тако, једно јутро, долази у поповску канцеларију у Смедереву прота Раде и каже: Братијо, не знам више шта да радим?! Неко у огласу дао погрешан број да ја продајем неки Хилти, шта је то? Кажу сада попови тамо да им досадно без мене... А владика Игњатије: Кукали сте сви, крив Ђура, Ђура оде, а овде проблеми још већи! Узмите и угледајте се на њега! - ваљда је мислио, да оду... Дијете Божије, kopitar, Ведран* and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 5 минута, елТорнеро рече осећа и пророкује, сликару није потребно вино да би био опијен. Зато ваљда и не разумемо сликаре и пророке, када их пак разумемо обично буде касно Кад помену пророке, малопре идући из Цркве паде ми на памет Јона, и оно кад му Бог каже "а Јоно? Жао ти тикве?" као да му се руга! Ја морам посебно да се уздржавам кад на велику Суботу у Цркви читам тај део, да не праснем у смех. Кад би, у по паримеја почео да се неконтролисано смејем, сигурно би ме из Цркве препоручили на лечење у ову Авину клинику А ја не знам како они тамо лече, дал лопатом ил неким другим алатом? Августин, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
елТорнеро Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 3 минута, Vedran рече А ја не знам како они тамо лече, дал лопатом ил неким другим алатом? Не био сам код њих у дневном боравку, терапија је радна нешто као атеље, дају ти на пример да сликаш актуелног папу са ореолом, наравно стриктно византијски стил. Салата, једино ако се засмејеш хоће и да бију, и терају те да радиш поново, док се не уозбиљиш. Ја сам се уозбиљио и не приводе ме више, мало ми само сметају те папине иконе које сам тамо урадио, обавезују те да их носиш кући, нека врста подсетника. Августин, Zoran Đurović and Ведран* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран* Написано Март 29, 2017 Пријави Подели Написано Март 29, 2017 пре 11 минута, елТорнеро рече док се не уозбиљиш. колико папа си осликао пре него си се уозбиљио? А Пија мораш имати у више верзија он је волео и без ореола да се слика, мош мислити како тек сад воли! Zoran Đurović, елТорнеро, Августин and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5) https://sozercanje.wordpress.com/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука