grigorije22 Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Цитат Рецимо у светлу 69. Апостолског канона: "Ако неки епископ, или презвитер, или ђакон или ипођакон, или или чтец, или појац, не буде постио свету четрдесетницу пред Пасху, или среду, или петак, осим ако је спречен телесном немоћи, нека буде свргнут; а ако је лаик, нека буде одлучен". Expand 99% ljudi u Srbiji ne posti ceo Vaskrsnji post, sredu i petak. Zbog cega onda SPC a i druge Pravoslavne Crkve ne postupaju po ovom kanonu i po kanonima gore citiranih Sabora? Јанко, Жика, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 11:57, Велизар рече Ово је Ђуровић рекао. Он каже да остале постове не треба постити, и ко их стави као обавезне, он је фарисеј. Јел теби јасно да је Ђуровић, а не Црква мерило истине. Он, а не Црква, одређује који су постови обавезни. Он је тај који може да квалификује целу Цркву као фарисејску. А претходно је и за Велики пост написао оно што сам поставио у претходној поруци о иживљавању и осталом. Управо зато што целу Цркву мери собом и практично ниподаштава рекао сам му да би требало да оснује неку своју цркву у којој ће се спасавати са онима који му верују. Expand Осталих постова ни нема у канону који си поставио. Не видим разлог зашто си га постављао кад Ђуровић није рекао супротно. Рекао је истину да се у раној Цркви мање постило. Не видим где је погрешио. Volim_Sina_Bozjeg and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:03, Жика рече Не видим разлог зашто си га постављао кад Ђуровић није рекао супротно. Expand Čisto radi male mržnje post je pa da bude u formi. Jer ni ja drugi razlog ne vidim a ovo je već treći put kako ga pitaš. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:03, Жика рече Осталих постова ни нема у канону који си поставио. Не видим разлог зашто си га постављао кад Ђуровић није рекао супротно. Рекао је истину да се у раној Цркви мање постило. Не видим где је погрешио. Expand Неће да чита, а хаос би да прогласи правилом. Колико знам, св. Сава је светац, али изгледа неки кљакави и слаб светац, јер није постио Богородични пост. Зато, пошто се огрешио о Марију, Турци су му спалили мошти... Такође, не могу да се сетим да ли је Дјева постила Богородични пост, а и Апостолски? Светислав Павловић, Леон Професионалац and Жика је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 0:26, Велизар рече Рецимо у светлу 69. Апостолског канона: "Ако неки епископ, или презвитер, или ђакон или ипођакон, или или чтец, или појац, не буде постио свету четрдесетницу пред Пасху, или среду, или петак, осим ако је спречен телесном немоћи, нека буде свргнут; а ако је лаик, нека буде одлучен". Или пак у светлу 29. и 56. правила Трулског Сабора. Или 19. правила Гангрског сабора. Или 49, 50, 51 и 52. правила Лаодикијског сабора. Expand Како каже Еп. Игнатије, канони нису последица нормалног стања већ су управо доношени због потреба за њима. Где има љубави, тамо слаби улога канона. Zoran Đurović, Paradoksologija, Broken and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:05, Велизар рече Капираш, пријатељу, ОН одређује шта треба чинити, не Црква. Expand Да ли би био љубазан да нам наведеш каноне којим је црква на универзалном нивоу прописала ове постове? И да ли би нам открио која црква је измислила Богородични пост? Ето, 2 конкретна питања. Хтео бих да чујем 2 конкретна одговора. Светислав Павловић, RYLAH, Леон Професионалац and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 6:47, Zoran Đurović рече То је архаизам, има га често у Милаша. А ја сам познат по томе да читам староставне књиге. Expand Истина: гајио или гојио пилиће - на исто се сведе. RYLAH and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:12, Леон Професионалац рече Истина: гајио или гојио пилиће - на исто се сведе. Expand Али има оних који би и пиле да подоје:))) Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 4, 2017 Гости Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Чисто да се зна шта је Рим 14 https://pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=45&chap=14 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жика Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:05, Велизар рече Пријатељу, ја сам канон поставио као реакцију на његов први текст којим је практично Велики пост дезавуисао (да је у првој цркви пост био мањи неко код католика и каво је то иживљавање. На то сам ја поставио текстове канона који говоре о Великом посту. Па је он тек онда великодушно признао Велики пост и среду и петак (јер је морао, када сам поставио каноне) али је зато Цркву прогласио фарисејском зато што и ове остале постове намеђе верницима. Капираш, пријатељу, ОН одређује шта треба чинити, не Црква. Expand Ђуровић је написао пре више од годину дана да канони прописују Васкршњи пост. Ово је стари текст. Шта мислиш да није знао за те каноне раније? Ja сам их читао још пре уписа на факултет. Леон Професионалац and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:13, Жика рече Ђуровић је написао пре више од годину дана да канони прописују Васкршњи пост. Ово је стари текст. Шта мислиш да није знао за те каноне раније? Ja сам их читао још пре уписа на факултет. Expand Ја сам објавио мој Синопсис канона 1997, али сам прескочио те каноне Леон Професионалац and Жика је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 9:29, Рапсоди рече Пошто је Ава Зоран више напредан, и пошто уопште не размишља о храни, нити о одећи, чак ни о Моники Белучи и пошто је већ доживео Васкрсење, обратите пажњу на то " већ доживео Васкрсење " и пошто је Ава стално са Господом....стварно је бесмислено тражити од Аве да прихвати нашу димензију(меру ) поста. Будући ми мали несавршени, мање напредни , који се дуго молимо, а Божје присуство ретко осећамо...нама требају духовни склекови у виду поста. Expand Ти ме увек орасположиш и насмејеш . Једино треба да узмеш за озбиљно да је истинита Павлова из Рим 14, 2: Јер један вјерује да смије све јести, а који је слаб једе зеље. Рапсоди, Јанко, Светислав Павловић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 6:50, Zoran Đurović рече Није те причестио владикама, ни да бог! Преосвећени је супер-освештани, а ови дарови су пређеосвећени, па се тако и ова служба назива. Драча се жали да му ниси одговорио па критикује оне таласе што прате закривљеност... Expand Када сам појашњавао у ситна цревца да г. Иван Марковић појма нема и да је ненаучен почео да друге подучава, Ви сте ми рекли да претерујем итд. Ето, како време пролази испашће да је Џома био у праву. Само још да јавно кажете. Не зна г. Марковић ни шта једе а ни чиме се причешћује. Тај би чалабрцнуо владику да може. Битно му је само да труби. Нема већих врагова за Цркву од таквих побожних људи - лепо каже лимасолски. Joш се ваљам од смеха на помен преосвећене литургије. Кукулеле! Успут, како му не смета да се причести на литургији чију је коначну редакцију урадио један римски папа? Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 2 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:18, Zoran Đurović рече Ти ме увек орасположиш и насмејеш . Једино треба да узмеш за озбиљно да је истинита Павлова из Рим 14, 2: Јер један вјерује да смије све јести, а који је слаб једе зеље. Expand Ona to i jeste uradila, medju retkima ovde Otkada je postao problem priznati da smo slabi i odvojeni i post nam treba jer ne valjamo, i da svako od nas to samo o sebi zbilja sme da sudi? Леон Професионалац, Lady Godiva, Zoran Đurović and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Март 4, 2017 Аутор Пријави Подели Написано Март 4, 2017 On 4. 3. 2017. at 12:33, Paradoksologija рече Ona to i jeste uradila, medju retkima ovde Expand Да, приметио сам био, али због неких који спорије схватају сам ово додао. Леон Професионалац and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука