Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 9 минута, Леон Професионалац рече Никако! Кад владика Игнатије каже да је Бог дао Декалог да служи до Његовог доласка, вели: ево вам заповести док Ја не дођем а кад ја дођем, тада сам Ја ту, шта ће вам Декалог? :-) Znači Dekalog više ne važi i možemo da kršimo Božije zapovesti jer su one izgubile svoju svrhu? Nešto mi se to ne uklapa sa onim Hristovim ako me ljubite zapovesti moje držite.Kad ga pita bogataš kako da uđe u Carstvo Nebesko Hristos mu kaže drži zapovesti. Zoran Đurović, Бојан Илић and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 3 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 минута, Рапсоди рече Зависи од празника. На Васкрс ништа не би требало да се једе и пије . Јер ако Васкрс овде на земљи доживимо као предукус Есхатона , као небо на земљи...као сладост горчине, шта ћеш више да сладиш.... шта ће васкрслим људима јело и пиће... Ха, ха! ;-) Једном сам се примио, сад - знам за јадац! Рапсоди, Zoran Đurović and kopitar је реаговао/ла на ово 3 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 8 минута, Кратос рече Znači Dekalog više ne važi i možemo da kršimo Božije zapovesti jer su one izgubile svoju svrhu? Nešto mi se to ne uklapa sa onim Hristovim ako me ljubite zapovesti moje držite.Kad ga pita bogataš kako da uđe u Carstvo Nebesko Hristos mu kaže drži zapovesti. Ne bre brate zapovesti nisu same po sebi cilj, nego su sredstvo za jedan savršeniji i uzvišeniji ljubavni odnos sa Bogom što nam je istinski cilj. Жика, kopitar, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne bre brate zapovesti nisu same po sebi cilj, nego su sredstvo za jedan savršeniji i uzvišeniji ljubavni odnos sa Bogom što nam je istinski cilj. Bog se otkriva kroz zapovesti.Pričaš o ljubavnom odnosu a Isus ti kaže da ako ga ljubiš držaćeš Njegove zapovesti.Isto kaže i Jovan u poslanici.Kako ti ljubiš Boga? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Ne bre brate zapovesti nisu same po sebi cilj, nego su sredstvo za jedan savršeniji i uzvišeniji ljubavni odnos sa Bogom što nam je istinski cilj. Е сад је питање да ли без заповести можемо досећи тај један узвишенији љубавни однос са Богом. И да ли их уопште овде на земљи можемо одбацити, превазићи као непотребне, или су нам потребне без обзира на степен духовности ? Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Рапсоди рече Е сад је питање да ли без заповести можемо досећи тај један узвишенији љубавни однос са Богом. И да ли их уопште овде на земљи можемо одбацити, превазићи као непотребне, или су нам потребне без обзира на степен духовности ? Da su nepotrebne Bog ih ne bi dao.Hristos se branio od đavola tako što je citirao zapovesti SZ.Al dobro on pojma nema,imamo mi ovde i pametnijih od njega. Bokisha and Ivan Marković је реаговао/ла на ово 2 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Кратос рече Bog se otkriva kroz zapovesti.Pričaš o ljubavnom odnosu a Isus ti kaže da ako ga ljubiš držaćeš Njegove zapovesti.Isto kaže i Jovan u poslanici.Kako ti ljubiš Boga? Isus kaže da ako Ga ljubiš sa lakoćom držiš njegove zapovesti, jer Isus stavlja ljubav na prvo mesto u odnosu a ne zapovesti kao cilj. Dakle u jednom ljubavnom odnosu zapovesti ti postaju priroda a ne pisano pravilo, zapovesti služe da se bolje upozna ljubav Hristova. Ne znam šta pišete vi opšte, zapovesti nisu cilj, cilj je ljubavni odnos, ti možeš i da prekršiš neku zapovest ali ljubavlju i milošću Hristovom kojom ti on oprašta grehe ipak možeš da se spasiš. Ne znam šta izaziva kod vas rečenica da zapovesti nisu cilj Hrišćanskog života.? Жика, kopitar and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 2 минута, Кратос рече Da su nepotrebne Bog ih ne bi dao.Hristos se branio od đavola tako što je citirao zapovesti SZ.Al dobro on pojma nema,imamo mi ovde i pametnijih od njega. Nemamo pametnijih imamo samo glupljih od kojih sam prvi ja. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 6 минута, Кратос рече Znači Dekalog više ne važi i možemo da kršimo Božije zapovesti jer su one izgubile svoju svrhu? Nešto mi se to ne uklapa sa onim Hristovim ako me ljubite zapovesti moje držite.Kad ga pita bogataš kako da uđe u Carstvo Nebesko Hristos mu kaže drži zapovesti. Нисам то рекао. Мој текст има смисла када надовежете на коментар који сам цитирао где колега помиње оне који Декалог стављају за циљ. Дакле, као каже Господ: Ту сам вам Ја, не требају Вам заповести, Мене слушајте шта Вам кажем, то радите; гледајте како и шта Ја чиним и на то се угледајте. Сврха Декалога у С. завету је да доведе до НЗ, да буде водич и педагог до Христа. Као упутство или образац како да чинимо. Кад је дошао Христос, не треба нам никакав образац, ту је Он, он је мера. Велики део закона је у Цркви укинут. Узмите нпр. бреме обрезања, поделе на чиста и нечиста јела, милосрђе у суботу, каменовања, узмите све оно за шта су оптуживали Господа, онда нема више поделе Јевреја и многобошца (Грка)... Е сад, бруталним речником то је укинуто а богословским је то испуњено. :-) Испуњено, попуњено, сад је у пуноћи. Није то што сте ми спочитали смисао онога што сам писао. -Знате, дође Господ и каже ми да урадим то и то а ја Њему као стопут помињани талибани кажем на то: а не Господе, па пише у Декалогу другачије. -Море, слушај овамо да не поломим и тебе и Декалог који сам ти Ја дао! Надам се да сaм појаснио. :-) Lady Godiva, Жика, Zoran Đurović and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Кратос рече Da su nepotrebne Bog ih ne bi dao.Hristos se branio od đavola tako što je citirao zapovesti SZ.Al dobro on pojma nema,imamo mi ovde i pametnijih od njega. Мишљења сам да ми овде на земљи не можемо да се крећемо стално, непроменљиво у оквирима љубави,(због стања пада ) и зато постоје заповести. Знао је свевидећи Бог да ако жена превари мужа да ће се у 100 њих ,наћи можда само један или пола који би применио апсолутни закон љубави па жену не би отерао. Е зато је дао законе, у случају прељубе да јој се да отпусна листа Због окорелости нашега срца заповести постоје, па забога зар је то тако тешко закључити. Зашто постоје закони у државним системима ? Леон Професионалац, Ivan Marković, Lady Godiva and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече Isus kaže da ako Ga ljubiš sa lakoćom držiš njegove zapovesti, jer Isus stavlja ljubav na prvo mesto u odnosu a ne zapovesti kao cilj. Dakle u jednom ljubavnom odnosu zapovesti ti postaju priroda a ne pisano pravilo, zapovesti služe da se bolje upozna ljubav Hristova. Ne znam šta pišete vi opšte, zapovesti nisu cilj, cilj je ljubavni odnos, ti možeš i da prekršiš neku zapovest ali ljubavlju i milošću Hristovom kojom ti on oprašta grehe ipak možeš da se spasiš. Ne znam šta izaziva kod vas rečenica da zapovesti nisu cilj Hrišćanskog života.? I kako ti Isusu pokazuješ svoju ljubav?Tako što kršiš zapovesti ili tako što ih držiš? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Кратос рече I kako ti Isusu pokazuješ svoju ljubav?Tako što kršiš zapovesti ili tako što ih držiš? PA SVI KRŠIMO ZAPOVESTI!!!!!!!!!!! Лапис Лазули, Срђан Шијакињић, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Леон Професионалац Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 пре 5 минута, Кратос рече Da su nepotrebne Bog ih ne bi dao.Hristos se branio od đavola tako što je citirao zapovesti SZ.Al dobro on pojma nema,imamo mi ovde i pametnijih od njega. Објаснио сам Вам на шта сам мислио и како сам схватио @Volim_Sina_Bozjeg. Немојте хватати за реч као марковити. Рекао си ово, рекао си оно. Прво, битан је контекст а друго, обрађујем тему без да у ситна цревца третирам другу. Знам шта сам хтео да напишем, не делује ми да је било неспретно, изузев ако извучете тако и трас - написао си па написао си - као у судници. :-) Жика, Volim_Sina_Bozjeg, Zoran Đurović and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ,,Формалисти, завршићете у формалину!" Блажени Леон Нови Професионалац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Muka mi je više od farisejštine. Zoran Đurović, kopitar and Леон Професионалац је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Март 4, 2017 Пријави Подели Написано Март 4, 2017 Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече PA SVI KRŠIMO ZAPOVESTI!!!!!!!!!!! El se klanjaš stvorenom kao Bogu na primer?Ja nikada u životu.Ti? Ivan Marković је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука