Jump to content

Ако си нашао једномишљеника, нашао си спасење

Оцени ову тему

Препоручена порука

"Ако си нашао једномишљеника, нашао си спасење. То се односи и на манастире, а особито на брачне другове. Ми мислено страдамо, а све зло потиче од мисли, јер људи мислено ратују ( једни против других). Кад имате једномишљеника у животу, онда је то невероватна слога, јер и сам Господ каже: "Где је двоје или троје у име Моје, ту сам и Ја међу њима". "  Старац Тадеј 

Колико је важно у животу да имамо истомишљенике око себе? Признаћете то се не налази лако...

Подели на овим сајтовима

To je poseban blagoslov pogotovo u danasnje vreme kad je egoizam prilicno uznapredovao...nije sustina u tome da se bude istomisljenik bas u svemu koliko je bitnije da se bude jedno u duhu...ni apostoli nisu bili u saglasju puno puta oko nekih situacija ali su ipak ostali u istom nastrojenju,miru i ljubavi...

Подели на овим сајтовима

• Гости

U ovom svetu, nazalost punom gordosti i sebeljublja i visokog misljenja o sebi, veliki je Boziji blagoslov naci srodnu dusu. Ali, Bog, ako postoji sinergija izmedju Njega i coveka, u svojoj beskrajnoj mudrosti daje ono sto nam zaista treba, zato sto On sve savrseno zna i sve ljude savrseno ljubi. Veliki je problem kada covek ne veruje u Boga, ili veruje, ali se stidi i govori da je nevernik. Kazu da je najgore stanje covecije duse ocajanje, tada covek jednostavno zatvara sebe za boziji podsticaj. Ali ako postoji sinergija, i mi nasom slobodnom voljom, na koju Bog nece uticati, prihvatimo sve od Boga kao savrseni dar, onda je nebitno dali Bog salje srodnu dusu, ili pak usmerava na put monastva.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ana Bjelan рече

Колико је важно у животу да имамо истомишљенике око себе? Признаћете то се не налази лако...

Isto koliko je važno da imamo i neistomišljenike.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Да, у праву је отац Тадеј. То је много битно. И искушења се онда лакше подносе. Знаш, направи се тако једна неразорива тврђава.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...